Schrijf voor de aardigheid eens een hele dag op:

01.
Op welke tijdstippen uw gedrag beïnvloed wordt door overheidswetgeving en overheidsregels.adfdfd

02.
Op welke tijdstippen overheidsregels de maximalisering van uw behoeftenbevrediging bemoeilijken en/of verkleinen.

03.
De schadeposten die op rekening van de overheid vallen te boeken.

04.
De tijd die u investeert in het bestrijden/ontgaan van schade, toegebracht door de overheid, alsmede de sommen gelds die u betaalt aan hen, die u hierbij adviseren.

Als u een maand lang doorgaat, deze aantekeningen te maken, zult u de ontwrichtende invloed die de overheid uitoefent beter kunnen visualiseren en tot de conclusie komen, dat de overheid een substantiële bijdrage kan leveren aan het verhogen van uw welzijn door het staken van tenminste vijfennegentig procent van haar activiteiten en over te gaan tot ontbinding.

Hugo van Reijen

43 REACTIES

 1. @hoogleraar Internationale Belastinginspiratie [28]:

  Ik hoef niet te vertrekken, het zijn degenen die dwang op mij uitoefenen die zouden moeten vertrekken. Dergelijke minkukels hebben niet het natuurlijke recht mij het leven zuur te maken, net zo min als dat ik dat recht heb om hún het leven zuur te maken. En ja, ik heb er inderdaad dagelijks last van dat men mij het leven zuur maakt. Noem het maar egocentrisch of wat dan ook, het is wat het is. Opzouten dus.

  Maar ik kan het ook omdraaien: blijkbaar heb jij geen last van dwang en heb jij er ook geen probleem mee dat je rondgecommandeerd wordt. Ik kom daarom bij je langs om wat dwang en zo uit te oefenen, zonder dat je daarom hebt gevraagd. Ten slotte heb je de keuze om te verdwijnen voordat ik daadwerkelijk bij je op de stoep sta en je een paar onvrijwilligheden door de strot duw. Leuker kan ik het niet maken, wel makkelijker.

  hoogleraar Internationale Belastinginspiratie [35] reageerde op deze reactie.

 2. @hoogleraar Internationale Belastinginspiratie [33]:

  Dit is wel zo’n beetje het dieptepunt qua opmerkingen die ik van je lees. Je beschuldigt een ander van stoten onder de gordel en je doet zelf niets anders dan antwoorden verdraaien en ontwijken. Iets anders kun je ook niet omdat je blijkbaar niet in staat dan wel willens bent om logisch te redeneren, iets waartoe Keinstein wel in staat is.

  Ga op een andere site trollen.

  hoogleraar Internationale Belastinginspiratie [36] reageerde op deze reactie.

 3. @Andre [31]: die laatste zin is weer grappig. Wij zijn het niet met elkaar eens, maar u schrijft iig wat leuker dan K I en M.

  Mag ik u en alle andere meelezers trouwens nog iets vragen? Op 17 februari schreef ik:

  ’n Goede vrind van me is trouwens perceptiestrateeg bij De Belastingdienst. Hij doet graag beleidsinspiratie op en laat daartoe een enquêteprogramma samenstellen. Target: belastingvluchtelingen. Als jij dat soort mensen kent, geef me dan snel hun emailgegevens. Dan maken ze kans om geselecteerd te worden voor dit onderzoek. Dat begint met een uitgebreide vragenlijst per mail. Goed om te weten: deelname aan het onderzoek brengt geen kosten met zich mee.

  Hierop kwam 1 inhoudelijke reactie en g1 emailadressen. Ik doe daarom nogmaals deze oproep, met een verbeterd aanbod.

  De eigenaar van ieder emailadres dat voor het onderzoek geselecteerd wordt krijgt 50 procent korting op ieder tweede kopje koffie of thee bij een bezoek aan het belasting- en douanemuseum. Dit geldt voor iedereen die zij op haar (’t is vandaag internationale vrouwendag) op haar bezoek meeneemt.

  Degene die mij deze emailadres(sen) aanlevert kan ook profiteren van deze korting. Hoe meer emailadressen je aanlevert, hoe meer kans op voordeel dus!

  Als je je personeelsuitje in dat museum houdt, loopt het voordeel al snel in de tientallen euro’s!

  Andre [37] reageerde op deze reactie.

 4. @hoogleraar Internationale Belastinginspiratie [10]: De wereld willen enhancen… Hoe verweesd ben je in de samenleving als je dit durft te stellen met zulke bull shit (1984 – Nieuwspraak) woorden. Voor de rest ben je het met me eens. Mooi, dan is er nog hoop. Je ziet in ieder geval de werkelijkheid, maar je verbindt er geen consequenties aan. Hopelijk gaan je studenten dat wel doen.

 5. 05.
  Mulder is de beste vriend van iedereen, hij is super attent, als je Mulder tegenkomt krijg je altijd wel een brief als nagedachtenis, met de groetjes van Justitia.

  Het is al lang geleden voor Justitia, wat was de laatste keer dat ze een flinke beurt heeft gehad? Na een flinke beurt worden ze meestal wel wat rustiger.

Comments are closed.