Dubbelzinnig.De politici laten zich goed kennen: ze vinden het helemaal niet leuk dat het volk (de kiezers) iets mag zeggen over wat zij doen of gedaan hebben. ****
Vandaag verschijnt op de NOS een artikel waaruit nu al blijkt dat de NL-overheid bezig is de kaarten gereed te leggen om straks “gewoon door te kunnen gaan”:Citaat:
“.Wat bedoelt de kiezer?
Komt meer dan dertig procent opdagen en zijn de nee-stemmers in de meerderheid, dan moet de politiek bepalen wat de kiezer precies met een ‘nee’ bedoelt. Moet het hele verdrag van tafel? Zijn kiezers het niet eens met een deel van de inhoud? Of is het toch een stem tegen de Europese Unie?”

Gaan ze zich nu afvragen wat de kiezer met NEEN bedoelt? Doen ze dat ook als hij Ja stemt?
Of bedoelen ze dat ze een referendum hebben uitgeschreven met een onduidelijke of dubbelzinnige vraagstelling?
Dat zou een blamage op zichzelf zijn!

Zie voor hele NOS-artikel met meer voorbeelden:
http://nos.nl/artikel/2095391-wat-als-een-meerderheid-nee-zegt-bij-het-oekraine-referendum.html

Zo krijgen we de ene reden na de andere om voor meer NEE te zorgen!

5 REACTIES

 1. Tsja wat er mee bedoelt wordt,, of er werkelijk mee gebeurt is altijd de vraag, met politici kun je alle kanten op behalve de goeie. Dit geld voor de kiezers ook.

  Volgend verhaaltje illusteert dat wel mooi

  Pet Peeve #3,182: The term “reform.”

  When a politician says he is in favor of healthcare “reform,” or tax “reform,” or any other “reform,” he is saying exactly NOTHING. All it means is, “I’m gonna do something about it, but I’m not going to tell you what.” It’s just another version of the ever-popular political bullshit term, “change.”
  And it works, because a lot of people are idiots. “What we have now is bad. Therefore, change must be good.” And some people are vocal and proud about their stupidity, saying things like, “Anything would be better than this!” Um, no, it wouldn’t. If you think this is as bad as things can possibly get, just keep getting behind whoever promises political “reform,” and you will learn otherwise.

 2. Ik kan niet wachten tot 7 april, of tot het moment dat het NEE duidelijk is. Ik ben zo benieuwd hoe de roverheid die “NEE” gaat uitleggen als een “JA’. Let op … dit gaat gebeuren. En de burger bukt alleen even wat dieper en pakt de pot vaseline om de pijn te verzachten.
  We strijden met de wapens die de roverheid ons geeft. Denkt er nou echt iemand dat diezelfde roverheid het toestaat om de wapens die zij zelf uitgeven tegen hun gebruikt mogen worden?

  We worden genaaid lieve mensen, diep en hard. Maar ik zal NEE stemmen. En als ik mocht wel meer dan 1 keer.

 3. Ik vind dit hele gedoe wel amusant. Bij andere verkiezingen hebben Mark Rukker en zijn Demminkkabinet het over “het feest van de democratie” en roepen ze iedereen op om te gaan stemmen. Maar nu het een beetje democratisch wordt, hoor je ze niet meer.

  Normaal zou ik niet gaan stemmen bij een referendum van dit type want de EU en dit louche verdrag met een mafia-staat mogen mij eerlijk gezegd aan mijn reet roesten. Maar nu Rutte’s zuurpruimen zo kleinzielig doen doe ik natuurlijk mee. Poepen op hun democratiefeestje. Pfffffffffff……

 4. Iedereen met verstand moet wel NEE stemmen, maar het “nee” zal (wederom) NIET gehonoreerd worden en het Oekraine verdrag zal er gewoon door gedrukt gaan worden omdat de belangen van de multinationals (Monsanto, Exxon, Shell etc) en Amerika te groot zijn.

  Dus wél allemaal gaan stemmen, maar verwacht er niet te veel van.

  Voor wie nog “gelooft” in politiek en dat Den Haag iets gaat doen, kijk deze video (12m) maar eens naar: “Larken Rose, Statism”

  https://www.youtube.com/watch?v=N6uVV2Dcqt0

 5. Ik ga wel stemmen, maar vooral om te zien in welke staat onze democratie verkeert.

Comments are closed.