Rompuy-golemDe NL overheid heeft alles al eregeld en de “giechelende” Tweede Kamer heeft alles wel geaccepteerd. En nu wordt aan het volk via een referendum de mening gevraagd.***** En dat doen ze op een idiote, betuttelende manier.*****
Om te beginnen zeggen ze dat je ja of neen mag stemmen, maar let wel, dat is niet bindend. Ze doen toch wat ze zelf willen.**** En het volk moet wel in 6 weken tijd minimaal 300.000 handtekeningen verzamelen; anders mag je niets meer zeggen.

Toen Geen Peil ruim 400.000 handtekeningen ophaalde schrok de overheid zich wild en het eerste wat ze zeiden was dat er dan minder stemhokjes zouden komen als normaal. En dat is nu nog zo. Zelfs een kort geding voor normale aantallen hielp niet.

Ja, het volk is nu eenmaal de dienaar van de overheid en het volk moet niet zo moeilijk doen! Slikt u dat?

Ook zou de overheid geen campagne voeren. Maar hebt u door wat ze wel doen?
U ziet nu in heel veel overheidsprogramma’s op TV en elders opmerkingen over de Oekraïne en/of het referendum verschijnen die soms objectief over komen en dan eindigen met Je moet wel JA stemmen.

En dat terwijl ik geen reden kan bedenken welk voordeel dat voor de burger brengt. Ik zie alleen maar nadelen, waaronder militaire samenwerking met het corrupte Oekraïne wel het belangrijkste is.

Als voorbeeld van een programma dat manipuleert is er bv. Buitenhof waarin Robert Kaplan een betoog houdt dat verschillende culturen niet eenvoudig kunnen integreren, zegt Kaplan dat NL toch wel maar Ja moet stemmen.
Hoe kan hij het zeggen na zijn voorgaand betoog.

Ook verscheen vandaag een artikel van Herman Rompuy              XXXX die een vurig betoog houdt dat de Nederlander Ja moet stemmen want anders is Nederland onbetrouwbaar en ligt het overal buiten.

Weet u nog dat Rompuy toen hij nog President (???) van de EU was verklaarde: (MISSCHIEN ANDERE WOORDEN, MAAR MET DEZE BEDOELING)
“Wij zullen de EU uitbreiden tot aan de Russische grenzen. U zult dit wel niet leuk vinden, maar we doen het toch  .”
Dat zegt iemand die als Belgisch regeringslid niets presteerde om van Vlamingen en Walen een volk te maken en nu een grote mond heeft om Nederlanders en Oekraïners te Associëren!

LOGICA: STEM NEEN OP 6 APRIL
En probeer zoveel mogelijk NEEN-stemmers mee te krijgen.    

—-
UITGEBREIDE INFORMATIE OP”
http://www.nu.nl/dvn/4228957/waar-gaat-oekraine-referendum-over.html 

25 REACTIES

 1. @FredvdSanden [1]: @Raymond [2]:

  Jullie hebben gelijk. Waarschijnlijk trekt de elite zich er helemaal niets van aan.

  Alleen als je verder kijkt dan zou een NEEN hun heerserdrang iets voorzichtiger kunnen maken. Het zou ook Brexit kunnen helpen om door te gaan den ook nog meer Associaties afremmen.
  Het tegendeel wordt breikt door ja of niet te stemmen.
  En dan moet je ook verder je slavernij aanvaarden

  Raymond [5] reageerde op deze reactie.

 2. @Hub Jongen [4]:

  Wat wil je nu zeggen Hub ?

  Of je staat hopeloos te liegen , of je bent gespeend van elke realiteitszin , en houd mensen een wortel voor , waar ze weer eens achteraan mogen draven.

  Het stoplicht springt op rood en vervolgens weer op groen ……in dat achterlijke Nederland is altijd wat te doen.

  Je denkt toch niet dat ik door dat evenementen bureau georkestreerde hoax , waar ze alles in scene zetten met behulp van acteurs , en mister Weesie nog eens 250.000 pleuri mag meegraaien , waarlijk nog een seconde serieus neem .

  Overnight [6] reageerde op deze reactie.

 3. @Raymond [5]: uhhh, los van acteurs, subsidie wel of niet , het gaat toch om de inhoud van dat associatieverdrag??
  Die inhoud is fout. punt uit en het leuke is dat daar over gestemd kan worden. ( wie dat dan ook organiseerde, maar dan nog petje af voor 400.000 handtekeningen)
  Nog leuker is als daar ‘nee’ uit voorkomt.
  1. dan is de vraag of de elite er zich aan houdt, met als wel, dan hebben we voor een tijdje wat tegengehouden, Als de elite zich niet aan de nee uitslag conformeert, (of een nieuw verdrag maakt zoals bij de EU grondwet) hebben we weer meer bewijs en ammunitie om te stellen dat we belazerd worden, hetgeen jij ook stelt.
  2. zou er ja of onvoldoende deelname bij het referendum zijn, zal dat door de elite als aansporing gebruikt worden om nog veel meer militaire en ondemocratische machtsverdragen te gaan sluiten. En dat wil je toch ook niet?

  Raymond [7] reageerde op deze reactie.

 4. Toch waarlijk een fijn moment in mijn leven…net de kachel aan gemaakt met m’n stem biljet…wat een vuur…bedankt!

 5. U wordt belazerd al 6000 jaar lang, maar het referendum gaat hem worden, hoor! Vooral zo doorgaan.

  Als ik mee ga doen aan politiek, krijg ik last van me geweten.
  Politiek is voor de gewetenloze, met Justitia als de grote blinde God.

 6. @Raymond [7]:

  Heb je ook nog enig inhoudelijk antwoord, of ga je werkelijk alleen maar raaskallen? Want in dat geval kunnen we je wel gewoon negeren want je zegt helemaal niets zinnigs.

  Misschien dat je een saboteur bent die mensen probeert over te halen thuis te blijven zodat het JA kamp een steuntje in de rug krijgt. Want verder lijkt er geen enkele andere conclusie te trekken uit jouw gezeur. Heb jij immers een beter idee? Dan houd je dat goed verborgen.

  Hier een ideetje: Ga jij op de dag van het stemmen lekker in je sop gaar koken en de rest gaat NEE stemmen. Zo goed?

 7. @Raymond [2]:
  Ga dan maar lekker in een hoekje zitten mokken, want voor sommige mensen is het nooit goed.

  Maar als het jakamp wint of de opkomst is niet hoog genoeg, kom dan niet nog een keer zeuren, want je hebt er zelf aan bijgedragen.

  Het punt is, dat door een massale neetem, de bevolking nu bewezen heeft een punt te hebben en als het genegeerd wordt, zal dat de val van de huidige politiek correcte roverskliek betekenen.

  Aan fatalisme heb je helemaal niets. Ook als je weet dat het genegeerd gaat worden moet je stemmen. JUIST dan!

  peter [17] reageerde op deze reactie.

 8. Dat het referendum een staaltje volksverlakkerij is hoeft niemand mij uit te leggen. Het is natuurlijk leuk om de ‘elite’ van dit land te zien struikelen in hun eigen web van leugens. Ze hebben die referendumwet zelf ingediend en aangenomen. Nu zullen zij moeten toegeven dat zij eigenlijk geen inspraak – in welke vorm dan ook, zie WOB procedures – willen.

  Democratisch of strategisch levert het referendum weinig op behalve gezichtsverlies voor Mark Rutte en zijn trekpoppen. Volgende referendum over Joris Demmink houden? Lekker trollen net als sommige reageerders hier…

 9. @Raymond [15]:
  Reactie 12 was sarcasties bedoeld, richting de gelovige statisten op dit forum.

  Ik hoop dat je dat eruit kon halen.

  Politiek correct gezwets daar heb ik helemaal niets mee.

 10. Het hogere doel tot betrekking, met Oekraine is het verkrijgen,
  van een (marine) haven aan de Zwarte zee.

  Dat dit niet zo goed valt bij de Russen !?.
  Zij hebben de Krim!!

  Ik zou geen andere verklaring kunnen bedenken.
  Om zaken te willen doen, met Oekraine.

 11. het loopt oprolletjes, eerst die uberunterklasse weggerottet en nu gaan ze de middenklasse abgassen!

  De pensionadofondsen gaan ze wegpartyen, die fondsen gaan het niet meer redden..dus bye bye middenklasse…

  ze mogen nog even stemmen, dadelijk stemmen in het koppie via pin-only komt ie eraan en wordt vast gekoppeld aan je neurale netwerk…daarna ben je overbodig net zoals pensionadofondsen.

 12. Er zijn twee manieren om er tegenaan te kijken. Ten eerste: stemmen heeft geen nut, want de elite doet toch wat ze wil. Ten tweede: stemmen heeft nut, want als de meerderheid nee zegt en de elite legt de uitslag naast zich neer, dan toont dit andermaal dat democratie alleen geldt als de elite het antwoord krijgt wat ze wil hebben.
  Ik ben voor #2. Zie het als een bewustwordingsstem, waarmee hopelijk mensen gaan inzien wat er aan de hand is. Hoe harder ze deze verkiezingen bemoeilijken, des te vastberadener ben ik om nee te gaan stemmen.

 13. Wat zeuren jullie nu !!!!!!!!

  We staan in de top 10 van GELUKKIGSTE landen van de wereld , en neem dat nu maar aan van de RTL vertelueenvisie , want dat past perfect tussen de 665 andere leugens , die ze je op dagbasis slijten.

  OK.

 14. En omdat bij mij al langer de indruk is gewekt , dat dit forum , een innige relatie onderhoud met GEEN PEIL ( Cross Media ) , heb ik hier verder niets meer te melden .

  Daarom ….ik groet jullie , en sterkte in de strijd , als je al begrijpt waar het om gaat.

 15. @peter [17]:
  Je hebt het over stemmen op een bepaalde partij tijdens verkiezingen. Maar dit is een referendum, een burgerinitiatief, los van iedere politieke partij. Een stap naar een echtere, directe democratie. Dat is je dat verwart met verkiezingen voor een partij is jammer. Er is een hemelsbreed verschil. Als je dat niet kunt zien en niet gaat stemmen, wat heeft het dan voor zin om hier te reageren? Het is immers toch allemaal zinloos?

Comments are closed.