Brandkast leegAnderhalf miljard Euro wordt er aan 58.000 asielzoekers in Nederland uitgegeven. Althans dat is wat we nu horen en wat al gebeurt, daar kunt u niet meer voor vluchten, het draait al.

Het zal best een simpele redenering zijn, maar de kern is dat € 1.5 miljard op de een of andere manier bedoeld? is voor 58.000 asielzoekers. Delen we die twee op elkaar (we moeten toch zeker alles delen?) dan kom ik op ruim

€ 25.000 per asielzoeker! Klinkt toch heel anders dan een vage 1.5 miljard.

En dan is nog de vraag of het er niet 94.000 worden, of dat die 1.5 ongecontroleerd besteedde miljard, ook wel klopt. Want als ik het gesleep met asielzoekers zie, is er weinig efficiency en beheersbaarheid bij het COA cs te vinden.

Voeg daar bij de vervolgkosten uit andere budgetten als:  gezinshereniging, gemeentes, gezondheidszorg en werkgelegenheid, dan gaan we eerder richting de 50.000 pp dan dat het minder wordt.

Natuurlijk heb ik te doen met vluchtelingen, maar signaleer ook het ongebreidelde gemak waarmee overheidsprogramma’s eindeloos doorgaan/uitbreiden en daar zou ík nu voor willen vluchten. Naar mate er meer vluchtelingen komen, heeft de overheid mij harder nodig en neemt mij dus steeds meer te pakken.

En waar leggen we de grens?!!

Zweden ontploft met haar sociale systeem onder de vluchtelingendruk, nu zijn het hier vooral Syrisch-Noord-Afrikaanse zoekers, Somalië en Eritrea komen er ook al aan, de Sahel, maar waarom ook niet Congo en Nigeria? Zijn daar geen zieliger, nooddruftigere miljoenen? Maak uw borst maar nat, want we komen vanzelf op de economische wet: alles wat gratis is (gedacht), stopt.

9 REACTIES

 1. ga er maar vanuit dat de komende 10 jaar er ieder jaar 50.000 bijkomen.
  http://www.overpopulationawareness.org/nl/
  overigens geen visum meer voor een Turks ingezetene is ook een manier om alsnog vrij te reizen voor een niet Turks ingezetene.
  tussen 2012 en 2100 komen er per week nog 600.000 nieuwe wereldburgers bij.

 2. Dit is de practische uitwerking van de ideeen van de Fabian
  Society, het Von Couldenhove-Kalgeri plan en Agenda 21.
  E.e.a. omarmt door de NWO.

  Dus @ Sam Asta: het eerste noch het tweede zal gebeuren.
  Tenzij de bevolking massaal in opstand komt, ik heb hier echter
  een hard hoofd in, gezien de indoctrinatie van kleuterschool tot
  en met de universiteit van de laatste 3 generaties, alsmede het
  ontwapenen van de bevolking. En een Europees leger, alleen
  in Portugal heeft het leger aangegeven niet op de eigen bevol-
  king te zullen schieten; voor de EU”leiders” denk ik niet zo een
  groot probleem, dan stuur je daar toch bijv. het Roemeense
  leger op af. Of………….een nieuw leger, bestaande uit moslims.

 3. “Natuurlijk heb ik te doen met vluchtelingen, maar signaleer ook het ongebreidelde gemak waarmee overheidsprogramma’s eindeloos doorgaan/uitbreiden en daar zou ík nu voor willen vluchten.”

  Mopperen of wegvluchten lost niets op. Vlucht je weg, dan krijg je te maken met een andere variant op het gemak waarmee je gedwongen wordt een bepaalde gang te dulden. Of om iets te doen. In een ‘gunstig’ geval krijg je te maken met de bureaucratie in een ander land. Kom je terecht in een gebied waar ‘law & order’ niet zo goed werkt, dan krijg je wat makkelijker een pistool tegen je hoofd.

  Vluchten kan niet; het is alleen maar een probleem verplaatsen. Mopperen helpt niet. Zjin er andere opties?

 4. Er is een interessante extra dimensie: Men kan vechten, vluchten of… verzoenen.

  De Duitse overheid besteedt kennelijk voorlichtingsinspanningen om de sexuele omgang tussen mensen van verschillende etnische achtergronden op elkaar af te stemmen, zodat een bepaalde toenadering kan plaatsvinden.

  Dat is mooi. Maar is het verstandig om te proberen met elkaar te praten en op een goede manier meet elkaar om proberen te gaan? Dat lijkt me de eerste stap. Avonturen in bed kunnen later misschien volgen.

  Hoe het ook benaderd wordt; make love not war 😉
  Dat klinkt zoetsappig, maar is niet zo bedoeld.
  Soms moet je jezelf verdedigen. Maar praten is nog altijd beter dan conflicten vechten. Daarbij geldt: It takes two to tango…

  Nico [6] reageerde op deze reactie.

 5. @Nico [5]: Oeps, snelheidsovertreding gemaakt. Tijd om boete te doen:

  “Dat is mooi. Maar is het verstandig om te proberen…”
  moet zijn:
  “Dat is mooi. Maar is het niet verstandig om eerst te proberen…”

 6. Vluchtelingen hier, migranten daar. Politiek verstopt zich vaak achter woordspelletjes, zo ook hier imo.
  Door mensen een beloning te geven als ze ergens naar toe gaan, wordt het onmogelijk gemaakt om vluchtelingen van migranten te onderscheiden.
  Een vluchteling is (imo) iemand die wegvlucht voor gevaar voor eigen leven. Dat men daarbij ergens anders zonder hulp van buiten een nieuw bestaan op moet bouwen is dan het kleinere euvel.

 7. Geld wordt via vluchtelingen in de economie gepompt. Als het geld via de huizenmarkt in de economie wordt gepompt hebben niet veel mensen daar problemen mee. Gebeurt het via vluchtelingen dan is het opeens een probleem.

  Hier en daar hoor je al geluiden over een lening voor vluchtelingen, om een bestaan hier op te bouwen.

  ————

  “Geef asielzoekers een beurs, vergelijkbaar met de studiebeurs. Nadat een asielzoeker is toegelaten in ons land gaat de meter lopen, zoals voor huisvesting, ziektekostenverzekering, zakgeld, advocaten etc., in afwachting van een verblijfsvisum”, oppert Ruud van der Linden. Net als bij een studiebeurs kunnen de gemaakte kosten later worden terugbetaald.

  “Laat ze ervoor tekenen dat deze kosten over een tijdvak van 35 jaar plus 1,5% rente moet worden terug betaald. Zoals de studenten in ons land ook hun lening moeten terugbetalen. ‘

  http://www.telegraaf.nl/watuzegt/25347185/___Maak_een_beurs_voor_asielzoekers___.html

  Nico [9] reageerde op deze reactie.

 8. @Nico de Geit [8]: Sommigen zouden dan zeggen dat de betrokkenen dan schuldslaven worden. Wie in de thuisregio een eigen huis zonder hypotheek heeft en in een ander land een lening krijgt om daar een bestaan op te bouwen, graaft zijn eigen graf. Of, de geldschieters graven een kuil waar ze zelf invallen als de schuldenaar teruggaat naar zijn thuisregio zonder terug te betalen.

  Hoe het ook zij, er wordt inderdaad geld in de economie gepompt. Dat voor een klein deel weglekt doordat migranten schenkingen naar familieleden sturen.

Comments are closed.