NEE_NON_NOZover dat burgers de regering voor de rechter moeten dagen. *****
Omdat die overheid vals speelt. Niet alleen door te liegen dat het “Maar om een eenvoudig handelsverdrag” gaat, maar ook door met minder stembureaus de opkomst lager te maken en de kans te verhogen op een ja-stem als die opkomst lager dan 30 % is.*****
In het bewuste Associatie Verdrag staat duidelijk dat het gaat om “politieke en militaire samenwerking” 

NOS:
” Rechter buigt zich over minder stembureaus bij Oekraïne-referendum

Dat sommige gemeenten veel minder stembureaus inzetten bij het Oekraïne-referendum op 6 april, is tegen het zere been van Forum voor Democratie en Stichting GeenPeil. De twee organisaties hebben drie rechtszaken aangespannen, die vandaag, morgen en maandag dienen.

Vandaag dient een zaak tegen de gemeente Oldenzaal, die slechts vijf van de zeventien stembureaus openstelt. Maandag volgt een zaak tegen Son en Breugel, waar zeven van de tien stembureaus verdwijnen. En morgen dient een zaak tegen de Nederlandse Staat. Minister Plasterk moet volgens de eisers gemeenten dwingen om genoeg stembureaus te openen.
Wie daagt wie?

Drie rechtszaken met als gemeenschappelijke factor: de eis om meer stembureaus.
– Donderdag 3 maart: stichting GeenPeil daagt gemeente Oldenzaal.
– Vrijdag 4 maart: Baudets Forum voor Democratie daagt minister Plasterk.
– Maandag 7 maart: Baudets Forum voor Democratie daagt gemeente Son en Breugel.

GeenPeil en Forum voor Democratie willen afdwingen dat er net zoveel stembureaus worden geopend als bij andere verkiezingen. De gedaagde gemeenten Oldenzaal en Son en Breugel hebben naar verhouding de meeste stembureaus geschrapt: 70 procent. Volgens de gemeente Oldenzaal komt dat “door de verwachte lagere opkomst”.

Ondanks deze tegenwerking: Zorg voor een overtuigend NEEN !!

23 REACTIES

 1. 2016: zelfs de stembusgang is verpolitiekt.

  Er gaan geruchten dat in Den Haag na de minister en de gemeenten nu ook de Kamer zich in het debat begeeft. De Kamer heeft uiteenlopende meningen over het referendum.
  De VVD zou vinden dat vanuit het liberale gedachtegoed het heel normaal is dat gemeenten individueel mogen bepalen of ze aan de verkiezingen mee willen doen door stemlokalen open te stellen. Zij kan zich ook voorstellen dat er wel een stemlokaal opengaat maar dat er geen stembus wordt neergezet. Die kan de kiezer natuurlijk zelf ook meenemen.
  De woordvoerder van de PvdA laat volgens zeggen weten dat het vanuit de participatiegedachte heel goed voorstelbaar is dat burgers zelf stemlokalen regelen. Er is altijd wel een voetbalkantine waar een vrijwilliger in kan staan.
  D’66 vindt onderwijs heel belangrijk. Zij vindt dat een kiezer niet zomaar zou moeten stemmen, maar eerst onderwijs moet krijgen over hetgeen de EU met haar uitbreidingen beoogt en wat reeds bereikt is. Zij schijnt van de regering te eisen dat de folders wel op tijd beschikbaar zijn voor de burgers.
  Groenlinks stelt dat vanuit milieu oogpunt dat er voor al die stemformulieren weer zoveel bomen moeten worden gerooid en dat wat haar betreft dan ook deze milieu aanslag niet gefaciliteerd hoeft te worden. Zij zal zeker geen vragen stellen aan gemeenten die geen stemlokalen ter beschikking stellen.
  Het CDA tenslotte vindt dat niet de stem van de burger, maar de stem Gods te allen tijde doorslaggevend moet zijn. Zij adviseert, zo komt uit de wandelgangen, de gemeenten alleen stemlokalen in kerken en moskeeën in te richten.

  Vanavond schijnt het volgende item op het NOS journaal te worden uitgezonden over het overleg dat gaande is tussen Kamer en minister over het aantal en de plaats van de stembussen:
  Nieuwslezeres Elly: Het stemmen over het Oekraïne referendum houdt ook in Den Haag de gemoederen bezig. (Richt zich tot televisiescherm met collega Nelly op Binnenhof)
  Nelly zijn ze er al uit?
  Nelly: (even stilte) Nee de verschillen in standpunten zijn nog groot. De VVD wil vanuit haar liberale beginselen dat de burger zelf mag bepalen of er stembussen komen. De PvdA vindt vooral dat de ambtenaren niet mogen worden opgezadeld met het werk in de stemlokalen. D’66 wil dat de burger eerst goed geïnformeerd wordt. Groenlinks ziet problemen met het milieu en de papierconsumptie door de formulieren als er alsmaar referenda worden gehouden.
  Kortom, ze zijn er nog niet uit en Kamer en minister zullen nog wel tot in de kleine uurtjes door vergaderen voor er een akkoord ligt.
  Elly: Dank je wel Nelly.

  Hub Jongen [4] reageerde op deze reactie.

 2. …als het niet zo triest zou zijn zou je er om kunnen lachen. En dan heb ik het niet alleen over die oliebollen in den Haag en Brussel. #Sheeple; Dream on and People; veel succes met stemmen!

 3. Dit is een ferm staaltje van verdeel en heers!

  Dit nijgt naar expres, onbehoorlijk bestuur, door de bestuurders van dit land.
  Het is mijn inziens onverkoopbaar, binnen een democratie!

 4. @anp rebel [1]:
  n het (gesloten??) Associatie Verdrag van 321 bladzijden zitten
  veel punten waar je ja of nee op kunt zeggen. En waarvan er heel veel zo vaag zijn dat ze weinig of enorm veel gaan kosten.
  Denk alleen aan “militaire samenwerking”. Alleen dat ene punt kan miljarden kosten.

  EENVOUDIG:
  Er is bij mij en veel anderen een groeiende ontevredenheid over de voortgaande, groeiende macht van Brussel en dus verminderende vrijheid voor de burgers.
  Nu hebben ze weer dat AssociatieVerdrag gesloten en het Burgercommite zag kans daar nu een halt aan toe te roepen door de nieuwe mogelijkheid van het referendum.
  Daar wil ik van harte aan meewerken.
  Dus ik stem NEEN. U ook?

  frits [9] reageerde op deze reactie.

 5. @Pendragon [5]:
  Ik denk dat mensen het leuk vinden, negeren lukt niet, waarschijnlijk Stockholm syndroom.

  Minarchisten zijn nog steeds staatisten.
  als je het met het geloof zou vergelijken zijn
  statisten zijn theist.
  minarchisten-anti theist die vechten tegen hun god om hem een kopje kleiner te maken.
  anarchisten voluntaristen a-theist

 6. En dan mag je niet zeggen, dat politici niet deugen. Ze bewijzen het echter wel keer op keer.

 7. Als oplichters geboren, opgevoed om te bedriegen….
  in sommige families gaat het van vader op zoon.

 8. @frits [12]:
  Wel ik begrijp het niet hoe iemand bewust voor zijn eigen slavernij kiest en het nog goedkeurt ook.
  of je wilt leuk doen en de rest opsarren.
  Als je niet met ratioele argumenten komt, zal ik niet meer reageren.

 9. Ik vind het gesjoemel, gefraudeer en gemanipuleer met de stembussen wel amusant. Dit zou je normaal alleen verwachten in een corrupt apenland ver weg en zouden de leden van het NL nepparlement er schande van spreken.
  Nu gebeurt het hier en verschuilen deze lafaards zich achter bureaucratische kletspraat.

  Rob [18] reageerde op deze reactie.

 10. Zolang al jullie brave schapen belasting blijven betalen aan die criminelen blijven ze gewoon doorgaan. Eigen schuld, sukkels….

 11. @a href=”#comment-400653″>FredvdSanden [19]:
  “Eigen schuld, sukkels….”
  Dit klinkt hard/grof. Maar er zit wel wat in.
  Alleen als je het op die maner stel, zul je er niets mee bereiken.
  En dat zou je toch willen?
  Veel mensen zouden anders willen, maar zien niet hoe.
  Simpel ophouden met betalen heeft consequenties met politie en overvalcommando’s die je tussen vier muren zetten.

  Je zult dus systemen en manieren moeten vinden die veilig genoeg zijn voor bepaalde personen.
  Dat betekent creatief en overtuigend zijn.

  Zorgen voor een NEEN op 6 april is een stapje.
  schrijven over politieke misstanden en bedrog is goed.
  Steun aan anti-krachten helpt.
  Enz

  FredvdSanden [23] reageerde op deze reactie.

 12. @Vilseledd [11]:

  Het concept staat trekt altijd dit soort politici (en veel erger) aan omdat narcisten en sociopaten af komen op posities waar ze zonder veel (juridische) gevolgen macht en geld kunnen krijgen.

  Vormen van democratie waar de burger veel meer invloed heeft zijn tegengesteld aan de belangen van dergelijke politici en dat is wat is wat je nu ziet. De staat en echte democratie gaan gewoon niet logisch en moreel samen.

 13. De natte droom van 1 interne markt van de congXi der globalisten – geleid door de bankiers kabbaal leidde al tot het 3de Rijk.
  Nu zitten we in het sterfhuis der Europese volkeren, EU geheten.

  Stemadvies ‘SERL-Gladio’ Juncker: Nee => uiteenvallen EU.

  Duidelijk toch!? 2 problemen in 1 x opgelost!

  • @Hub Jongen [20]: de tijd van aardig doen is allang voorbij, het is tijd om de zaken bij naam te noemen; domme sukkels dus, niks persoonlijke dus….

   Fred

Comments are closed.