BREXITAllerlei politici kramen de grootste onzin uit over BREXIT. Het lijkt alsof de wereldeconomie daardoor in elkaar stort, alsof de macht van Rusland enorm vergroot en “wij”  bang moeten worden voor een Russische bezetting. Er ontstaan honger noden, bedrijven gaan failliet en pensioenen worden niet meer betaald.*****
En misschien vergeet ik nog enkele spookbeelden.

Ook Elsevier publiceert zo’n drama:
Deze landen worden het hardst getroffen door een Brexit ” waar dan uit komt dat “NEDERLAND” een van de ergst getroffen landen wordt.
“. . . . .vooral omdat Nederland en België ‘belangrijke Europese handelshubs zijn’, volgens Franse kredietverzekeraar Euler Hermes. . . . .”
“. . . . Vooral de chemie, agri-food en elektronica krijgen een flinke tik.’. . .”

Chemie?? Verandert door BREXIT iets aan de chemische producten die Nederlandse bedrijven leveren? Of verandert er iets aan de subsidies, regeltjes of vergunningen van de Nederlandse overheid? die hoeven in eerste instantie niet te veranderen. Maar als ze allemaal worden afgeschaft, zou dat een een posities NAP-succes zijn.

Agri-food ?? Lusten de Engelsen dan plotseling geen Nederlandse groente meer? Gaan de Engelsen dan enorme invoerrechten heffen?

Electronica?? Geen idee waarom die een fikse tik krijgt.
Uiteraard als overheden zo stom zijn om uit frustratie door hun machtsverlies allerlei maatregelen te treffen die op zich NIETS met BREXIT te maken hoeven te hebben dan heeft dat wel invloed en zitten ze in hun hun eigen vlees te snijden

Ook de internationale financiële politici zijn bang voor hun eigen positie en proberen iedereen ban te maken. Angst is een belangrijk wapen om kiezers af te schrikken van nieuwe situaties. Veel Engelsen weten wel wat ze nu hebben in de EU, maar niet hoe het straks er buiten zal zijn. En wat kies je dan?

“Volgens de Engelse centrale bank zou een Brexit zelfs kunnen leiden tot een recessie in Groot-Brittannië. Het Internationale Monetair Fonds beweert dat een Brexit financieel gezien desastreus zou zijn voor zowel Groot-Brittannië als de rest van de wereld.

Ook hier zie je weer bangmakerij zonder man en paard te noemen. De eigen angst van de politici voor hun baantje blijkt uit opmerkingen als:
“Een Brexit zal ook een domino-effect teweeg brengen en er eventueel voor zorgen dat meer landen een referendum houden over het EU-lidmaatschap”.
En uiteraard met als gevolg dat nog meer landen de stap van Engeland zullen volgen.

Het laatste woord is nog niet geschreven over BREXIT.  De kiesdatum is pas 23 juni.
Belangrijk is dat de Engelsen wel een ECHT referendum houden. Niet een nep-referendum zoals in Nederland waarin de kiezers kunnen stemmen wat ze willen, maar waar toch de politieke elite bepaalt dat er niets mee moet gebeuren.
Daarom is het zo belangrijk dat voldoende Engelsen hun kans grijpen en voor hun Vrijheid en Soevereiniteit kiezen.

11 REACTIES

 1. We moeten hoe dan ook gedwongen worden om de dictatoriale moloch EUSSR overeind te houden.
  Niet omdat het goed voor ons burgers is maar omdat het goed is voor de macht van politici en grote bedrijven. De burger is in dit geheel niet meer dan een productiemiddel en stemvee, die wordt voorgelogen dat dit allemaal voor ons wordt gedaan.
  .

 2. Komt er straks een zucht uit de EU zo van gohhhhhh dit hadden we niet voorzien?
  Het is wel opvallend stil over de gevolgen van een BREXIT voor de EU.
  U al iets gehoord over het vervangen van deze netto betaler.
  Wie gaat dit gat opvullen en indien niet wat is dan het gevolg.
  Ga er maar vanuit dat een BREXIT voor de EU meer gevolgen heeft dan voor de uittreder. Vandaar dit hamer op de nadelen voor de GB

  Rob [4] reageerde op deze reactie.

 3. @dZvZtKm [3]:

  Op de een of andere manier zal deze ondemocratische moloch overeind gehouden worden door de politici en multinationals.

  Inderdaad, de UK bijdragen aan de EU die vervallen en zullen door andere landen moeten worden opgehoest; u en ik dus. Want de EU zelf zal niets inleveren.
  Alleen, dat kan de politiek niet aan de burger verkopen, vandaar dit gewauwel over de orders en omzet in de UK.

  Wat was er trouwens mis met de vroegere EEG? Het grote probleem is pas ontstaan toen machtsgeile politici bedachten dat de EEG een vorm van Verenigde Staten van Europa moest worden; een politieke en economische unie.

  Je zou zeggen dat historicus Rutte dit wel zou onderkennen. Of heeft de Amerikaanse burgeroorlog, die aan de stichting van de USA voorafging soms nooit plaats gevonden?

  Naar die burgeroorlog zijn we in de EU hard op weg!

 4. Betekenis van het Britse referendum

  In het artikel wordt propaganda uit de Elsevier geciteerd. Toch wordt vreemd genoeg aan de rol en de invloed van de media volledig voorbij gegaan. Dat is vreemd, want het gaat hier om nota bene de mogelijke uitslag van een referendum.
  Mensen zouden zich veel meer bewust moeten worden hoe vernietigend het functioneren van de massamedia is als het gaat om het de gelegenheid geven aan de bevolking verstandige keuzes te maken die in haar eigen belang zijn.
  Wat de uitslag van het Britse referendum ook wordt, vast staat dat slechts gemeten is hoe effectief de propaganda is geweest. Met een zinnige volksraadpleging waarbij de bevolking vooraf relevante maatschappelijke feiten aangeboden kreeg heeft het niets van doen.

  Rob [7] reageerde op deze reactie.

 5. Alle verstrekte informatie nu is niets dan giswerk en angst zaaien. Niemand weet wat er gebeurt wanneer de UK de EU verlaat. Dit scenario is helemaal nog niet getest, noch in praktijk gebracht. Ik vraag mij bijvoorbeeld af hoe het zit met oude verdragen, worden deze automatisch weer actief als een lid uit de EU stapt? Die verdragen liggen er nog gewoon en het is een kleine moeite om deze weer actief te maken. Of EU landen dat willen valt nog te bezien, maar spannend is het wel!

 6. @anp rebel [5]:

  Vroeger waren de media nodig om de burger te informeren. De werkelijkheid was echter oncontroleerbaar. Welke krant je als waarheid volgde hing af van je politieke signatuur; op kranten met een ander signatuur werd openlijk afgegeven als onbetrouwbaar.

  Dat is met Facebook e.a. media niet meer nodig; mensen maken het eigen nieuws en weten vaak veel beter wat er gebeurt dan wat er uit de media blijkt. Dus zijn de media het pad op gegaan van de manipulatie en indoctrinatie, al aar gelang hun politieke signatuur!

  Hub Jongen [8] reageerde op deze reactie.

 7. B
  RE
  X
  IT

  Voor diegene die de geheime taalcode achter het alfabet kennen is het woord BREXIT meteen een indicator welke kracht hier achter zit. Mijn advies: geen aandacht aan schenken aan hun duistere en manipulatieve spelletjes.

 8. Pure onzin. Door angst te zaaien denkt de EU elite het tij te keren. Zeker GB kan prima zonder EU, vanwege het pond. Economische samenwerking is wel nodig. En die komt en blijft, omdat een ieder daar voordeel van heeft.

 9. De Maloten doen net of ze de engelsen de oorlog verklaren als ze uit de EU gaan ik hoop dat ze hun poot stijf houden en de EU een dikke middelvinger toe zwaaien .
  bangmakerij door de idioten die hun bank rekening vullen over de rug van de burgers daar brussel .

Comments are closed.