gale boetticherHet is tegenwoordig een trend om Nederlanders racistisch te noemen. Vooral bij het bekijken van populaire talkshows ontkom je niet aan de indruk dat Nederland gewoon een ongelooflijk racistisch land is. En als we naar de schokkende, diep verontrustende feiten kijken, dan kunnen we niet anders dan concluderen dat dit de waarheid is.

Een overzicht:

– Nederlanders zijn zo racistisch dat ze een geliefde kindervriend zwart schminken en een populair chocolaatje een ‘negerzoen’ noemen.

– Nederlanders zijn zo racistisch dat een Marokkaan burgemeester kan worden van Rotterdam, de tweede stad van het land.

– Nederlanders zijn zo racistisch dat allochtone ondernemers zoals Atilay Uslu multimiljonair kunnen worden.

– Nederlanders zijn zo racistisch dat Sylvana Simons en andere succesvolle, zwarte celebrities dag in dag uit op de tv over racisme mogen praten.

Het is echt bizar hoeveel racisme er is in Nederland. Ons land zou een voorbeeld moeten nemen aan multiculturele paradijsjes zoals Turkije. Daar worden weliswaar Koerden onderdrukt, maar hey, je wordt in ieder geval niet boos aangekeken als je de Armeense genocide bagatelliseert

Het wordt tijd dat ik mij ga aanmelden bij DENK.

Gale Boetticher

16 REACTIES

 1. Maar… ben ik een racist als ik mijn eigen vrienden kies? Mensen die dicht bij mij staan ten aanzien van cultuur, achtergrond, opleiding en levensinrichting? En ben ik dan een racist als dat op een enkele uitzondering na allemaal blanken zijn? Blanken die Zwarte Piet net zoals ik ook gewoon Zwarte Piet blijven noemen, ook al vind dhr. van Muiswinkel mij dan een carcinome penis.

  Mag ik in mijn eigen land mijn eigen normen en waarden liefhebben? Mijn eigen cultuur koesteren? (wat dat ook is?)
  Of ben ik een xenofoob als ik mij gereserveerd opstel naar iemand die ik niet ken, iemand waarvan ik niets weet.

  Ik ben niet gelukkig met de ontwikkelingen van de afgelopen jaren. Ik hoef niet zo nodig extra religieus uitgedaagden in mijn land. Het maakt me niet rijker, ook al wordt er door de policor leiding aangegeven dat al deze mensen kansenparels zijn. Ze zijn het gewoon niet. Derde generatie kansenparels nog wel. Hun (groot)ouders waren dat wel ja. Die hoorde je niet, maar deze generatie irritante “racismeliefhebbers” kan ik missen als kiespijn. Ze voegen niets toe aan de leefbaarheid in mijn land.

  En dan doemt er een angstbeeld op… Dhr. Erdogan die zijn onderdanen de mogelijkheid gaat geven om vrij over te komen naar de EU… Ik zal geen Wilders stemmen, immers ik ga niet stemmen, maar ik begrijp wel iedereen die dat wel doet.

  DENK goed na over hoe wij dit land willen achterlaten voor de generaties die na ons komen.
  We staan er bij en kijken er naar…

  Nico [6] reageerde op deze reactie.
  Rob [12] reageerde op deze reactie.

 2. Een Nederlander kan je toch niet over één kam scheren? Er zijn Nederlanders die niet racistisch zijn, er zijn Nederlanders die wel racistich zijn en er zijn Nederlanders denken dat ze niet racistisch zijn, maar wel racistisch handelen.
  Een blanke Nederlander heeft eigenlijk geen idee wat het is om racistich behandelt te worden, omdat het daar simpelweg geen last van heeft. Als jij als blanke Nederlander door een volksbuurt loopt (één van de vele voorbeelden) waar jij niemand kent, is er niemand die jouw argwanend aankijkt. Maar loop jij als donkere Nederlander door dat zelfde volksbuurtje, dan is het een hele ander beleving.
  Het zit m ook in de details, zoals dat de blanke Nederlanders elkaar met volle vriendelijkheid groeten om vervolgens die donkere Nederlander eerst met wantrouwen aan te kijken en er dan nog net een beetje geluid uitkomt wat dan als groet te boek gezet kan worden. Die nuance in beleving valt de blanke Nederlander nooit op omdat het daar simpelweg geen last van heeft.
  In mijn omgeving hoor ik mensen die zeggen niet racistisch te zijn toch even omkijken als er een onbekende donkere man door de straat in hun dorp loopt want je weet maar nooit.
  In ons onderbewustzijn zijn we namelijk gewoon racistich, dat is iets volkomen natuurlijks.
  En weet je welk volk bekend staan als het meest racistische volk op aarde. De Indiërs (India), deze zijn zo gefixeerd op het bezitten van een lichte huidskleur dat ze zelfs hun eigen soortgenoten nog discrimineren als die een te donkere huidskleur heeft.
  Indiërs zijn de grooste racisten als het op Arabieren of negroïde mensen komt. Ja, je hoort het goed.
  Onder donkere mensen komt ook gewoon racisme voor en misschien nog wel meer dan bij blanke mensen.
  Maar daar hoor je nooit iemand over, omdat een gemiddelde blanke racisme dat niet begrijpt, niet vanuit de kern althans.
  Omdat de blanke altijd nog de overheerser was in welke hoedanigheid dan ook. Vroeger hadden we als kolonisten standaard een zweep bij ons zodat we de ‘neger’ een afransel konden geven als het niet gehoorzaamde, weet je nog. Die goeie ouwe tijd.
  Dus is de Nederlander racist? Ja natuurlijk, hartstikke racistisch, met name in ons onderbewustzijn zijn we zo racistisch als de pest.
  Het zou een volk pas sieren als het daar gewoon ronduit voor uit zou komen. En dan aan het eind van de dag onze donkere medelanders gelijk zouden geven als ze zouden klagen over racistisch gedrag tegen hen en ze het gevoel te geven een tweede rangs burger te zijn. En vanaf dat punt de discussie met elkaar aangaan. Dat zou pas een keer saamhorigheid creëeren ipv het almaar ontkennen van je eigen gebreken en het niet willen inzien van hypocriet gedrag. Dat hypocriete gedrag van ALLE Nederlanders. De mensen die het hardt roepen dat ze niet racistisch zijn, die blijken in de praktijk het meest racistisch te handelen terwijl ze het zelf niet eens doorhebben.
  Want een blanke Nederlander voelt zichzelf bewust of onbewust gewoon superieur, en vooral in je eigen land. Prima toch, maar zeg dat dan gewoon. Dat gekibbel heen en weer, en dat welles nietes spelletje. Racisme is een natuurlijk verschijnsel, niks om je voor te schamen en vandaaruit bouwen we verder met elkaar, maar dan weet iedereen waar het aan toe is.

  John [5] reageerde op deze reactie.

 3. Iedereen die het niet eens is met Linkse dogma’s is racist in dit land. Nou jammer dan!

  Een wet tegen racisme of anderszins helpt niet. Je mag dan niet meer zeggen wat je vind maar wat je denkt blijft hetzelfde.

  En gezien de onschendbaarheid van de persoonlijke levenssfeer (Grondwet art. 10) mag de Overheid niet in jouw huis komen kijken of je je aan zo’n wet houd.

 4. Om nog een duit in het zakje te doen: DENK keert zich tegen racisme maar lijkt segregatie op grond van afkomst te praktiseren. Wie op de foto’s van de website van DENK en de Facebook pagina van haar jongerenbeweging kijkt, ziet geen gezichten van autotochtone Nederlanders.

  Begrijp ik het goed dat er een volgende verzuiling aan het ontstaan is? De allochtonen in een andere zuil dan de autochtonen?

  De standpunten van DENK klinken goed, behalve dan dat men aandacht schenkt aan de splinters in de ogen van andere staten en hun staatshoofden zolang onder andere Balkenende geen ende heeft kunnen maken aan de de balken in de ogen van de eigen bevolking. Maar hoeveel kracht hebben dergelijke standpunten eigenlijk wanneer men niet zelf het goede voorbeeld geeft en bijdraagt aan segregatie?

  Op de één of andere manier klopt er iets niet… ”t is toch wat met die politici… woorden wijken telkens weer af van daden! Kennelijk is men vastbesloten om op het politieke toneel telkens weer een klucht op te voeren! Vermakelijk, dat wel…

 5. @Kollinski [2]:
  Maar zou ik niet argwanend aangekeken worden, als ik als blanke Nederlander, door een ‘volksbuurt’ met alleen donkere mensen loop.
  Iedereen gaat uiteindelijk het liefst met zijn eigen soort mensen om.
  Moet je mensen dwingen om met andere culturen om te gaan?
  Ik heb geen problemen met andere culturen, zolang ze afstand bewaren, en vooral geen stempel gaan drukken op mijn eigen gewoonten en cultuur.
  Als ik hun opzoek, dan hou ik me aan hun regels, en als ze mij opzoeken, verwacht ik dat zij zich aan die van mij houden.
  Net zoals vrienden bij mekaar op bezoek gaan.
  Dit garandeert dat we ook vrienden blijven.
  Maar als ik 10 andere vrienden meeneem naar jouw huis, en van jou eist dat je hen accepteert… dan is die vriendschap snel over.

  Kollinski [14] reageerde op deze reactie.

 6. @Pendragon [1]: Mijn eigen land en mijn eigen cultuur? Heb je een stukje land gekocht dan? En daarin zelf een cultuur gecreëerd? Er zijn er niet veel die dat kunnen zeggen!

  Even terugkijkend naar eigen ervaring stel ik vast dat ik nauwelijks binding heb met welk stukje grond dan ook. Het is leuk en soms ook nuttig voor zolang het duurt. Kennelijk heb ik het bloed van een nomade.
  Cultuur vind ik interessant om waar te nemen, maar vooral leuk om te creeëren. Op eigen terrein wel te verstaan. Andere culturen vind ik vooral interessant om waar te nemen, iets anders dan ermee lastiggevallen te worden. Onderzoek alles en behoudt het goede!

  Het valt me overigens op dat het humeur, vriendelijkheid en menselijkheid verbetert naarmate de zon meer uren schijnt en de huidskleur donkerder wordt. Zonder de racist te willen uithangen, vind ik het eigenlijk jammer tussen melkwitte (of lijkbleke) mensen opgegroeid te zijn die te weinig zon krijgen en daardoor vooral kil optreden. Met een vriendelijke glimlach als – en voor zolang – er geld te verdienen valt of het programma dat even vereist.

  Ga naar Afrika, begeef je tussen donker gekleurde mensen, en je merkt dat er alleen praktische zaken gedaan kunnen worden NADAT de welstand van de gezinnen en families van de betrokkenen besproken is. Cultuur is niet veel meer dan een setje gewoontes. Soms leuk of constructief. Niet zozeer afhankelijk van een stukje grond of regio, want gewoontes worden natuurlijk gewoon op reis meegenomen…

  Nico [7] reageerde op deze reactie.

 7. @Nico [6]: Uiteraard zijn de laatste twee alinea’s sterk gechargeerd en vooral bedoeld om denkprocessen en discussie te provoceren. Ik daag lezers hiermee uit om eens na te denken over de innerlijke natuur van een mens, voorbeelden die iemand van anderen krijgt en de keuze om zich te conformeren aan voorbeelden of juist doelbewust en weloverwogen een andere weg te kiezen!

 8. Debilisering van NL door sofisme ! er zijn géén zwarte mensen pigment is immers ….. ja juist !

 9. Tollerantie is niet mensen dwingen met elkaar om te gaan die dat niet willen.
  En mensen uitschelden voor racist, om vervolgens mensen dingen te verbieden of gebieden met geweld, is de hoogste vor intollerantie.

 10. Waar het hier over gaat moeten wij alles maar pikken van buiten staanders die zich niet aan willen passen aan de nederlandse cultuur
  moet jij eens proberen in die landen eens nederlandse gewoonte
  proberen er door te drukken
  net als dat ge doe met zwartepiet hoeveel wordt hier over ge etterd door door die patjakkers en bners
  het is te gek voor worden
  maar dat wij Nederlanders zwaar genaaid worden door de overheid om hier al die immigranten toe te laten dat mag wel
  maar ja de heren in den haag hoeven niet voor hun geld te werken ze krijgen het en ze spelen de baas over de knip van een ander

 11. @Rob [12]: Als je dan toch gaat stemmen kijk dan ook even naar VNL. Bedenk dat PVV een socialistische partij is en dat je daar ook niet al te veel van hoeft te verwachten.

 12. @John [5]: Nee zeker niet.. niks moet. Als jij je niet op je plek voelt met mensen van een andere afkomst, prima toch. Ik zeg niet dat jij je schuldig moet voelen, integendeel. De matrix laat ons schuldig voelen, of juist slachtoffertje voelen.
  Het enige dat ik zeg is dat er je dan gewoon voor uit kan komen.
  Niemand is verplicht om een ander leuk te vinden.
  Ook buitenlanders moeten rekening houden dat als ze ergens gaan wonen dat de lokale bevolking het als niet prettig kan ervaren. Het is een risico wat ze lopen als ze in een ander land gaan wonen. Als ze dan niet gewenst zijn, is dat het risico en heeft huilen niet veel zin.
  Maar eerlijkheid siert de mens, niet dat er omheen gedraai.
  En vooral niet dat hypocriete gedoe overal. Als je tegen buitenlanders bent moet je ook tegen nederlanders zijn die naar het buitenland emigreren… tja, wees dan sportief 😉

 13. Sinds Keulen hoor je weining anti-racisme van de open-grens-libertariers

Comments are closed.