- Vrijspreker.nl - https://www.vrijspreker.nl/wp -

Sylvana Simons heeft alle geloofwaardigheid verloren

gale boetticher TV-bekendheid Sylvana Simons heeft zich deze week aangesloten bij de nieuwe partij DENK van de Turkse Kamerleden Tunahun Kuzu en Selçuk Öztürk. Simons zegt tegen discriminatie en polarisatie te strijden, maar met deze stap bereikt ze juist het tegenovergestelde. Bij De Wereld Draait Door werd pijnlijk duidelijk dat ze alle geloofwaardigheid heeft verloren.

Ter verduidelijking voor wie Simons nog niet kent: ze was eerst tv-presentatrice bij RTL, maar heeft zich de laatste tijd vooral opgeworpen als Social Justice Warrior (SJW) die zich in talkshows uitspreekt tegen ‘racisme en discriminatie’. Zo is ze een fel tegenstander van zwarte piet.

Woensdag zat Simons bij DWDD om haar aansluiting bij DENK uit te leggen. Ze komt volgend jaar op de kieslijst van de partij, zodat ze na de verkiezingen in het parlement kan komen. Het is te hopen dat dit niet gebeurt, want ze is ongelooflijk hypocriet. Drie voorbeelden van de dubbele standaarden van Sylvana Simons:

Voorbeeld 1: “Wilders is een kankergezwel in de samenleving”
Simons zegt tegen polarisatie te zijn. Erg geloofwaardig is ze echter niet, zeker niet nu ze zich aansluit bij één van de meest polariserende partijen van Nederland. DENK-kamerlid Selçuk Öztürk noemde Wilders eerder een “kankergezwel in de samenleving” en “de nieuwe Hitler”. Daar heeft Simons geen probleem mee, maar owee als je het waagt om je kinderen met zwarte piet op te voeden….

Voorbeeld 2: Simons keurt de arrestatie van Ebru Umar goed
DWDD-presentator Matthijs van Nieuwkerk vroeg Simons naar haar standpunt over de arrestatie van columniste Ebru Umar. Haar reactie? Ze vindt het net als de andere DENK-politici wel prima. Haar verklaring? Door Erdogan te beledigen heeft Umar zich niet aan de Turkse wet gehouden, en dus is het logisch dat ze is gearresteerd.

Beste Sylvana, dat er een wet is betekent niet automatisch dat die ook goed is. Je spreekt je altijd uit tegen het Nederlandse slavernijleden, maar slavernij was vroeger ook gewoon legaal. Het is erg hypocriet dat je daar wel tegen bent en niet tegen Turkse tirannieke wetten. Als je echt zo voor de vrijheid van meningsuiting bent, dan had je Umar’s recht daarop gewoon verdedigd.

Voorbeeld 3: de Armeense genocidekwestie
DENK heeft vorig jaar een hoofdelijke stemming over de Armeense genocidekwestie aangevraagd, zodat precies duidelijk werd welke Turkse kamerleden voor erkenning zijn. Vervolgens nagelde de partij hen publiekelijk aan de schandpaal. Deze ‘naming and shaming’ is bedoeld om Turken onder druk te zetten vooral niet de Armeense genocide te erkennen.

Wat vindt Simons van die werkwijze? Ze heeft er geen mening over, zo liet ze bij DWDD weten.

Simons zegt zich altijd uit te spreken tegen de onderdrukking van minderheden. Turken, Surinamers, Marokkanen en andere allochtone groepen worden volgens haar voortdurend gediscrimineerd door blanke Nederlanders. Als ze zich echter tegen één van de meest bloedige onderdrukkingen uit de geschiedenis kan uitspreken, namelijk de massamoord van Armeniërs door Turken, dan heeft ze geen mening. Blijkbaar vindt Simons racisme alleen erg als het van blanken komt…

Conclusie:
Als Sylvana Simons al principes had, dan heeft ze die nu opgegeven in ruil voor een politiek baantje… Nederland is beter af als we deze hypocriete, onruststokende dame gewoon vergeten. Dag Sylvana!

Gale Boetticher