duits autootjeDe Duitsers worstelen als geen ander Europees land met politieke correctheid. Cultureel marxisme viert er hoogtij. Trots zijn op je eigen land is daar bijna een misdaad. Onderstaande foto’s geven me een gemengd gevoel. Het is iemand die taboes doorbreekt. Die de politieke correctheid de middelvinger geeft. Tegelijkertijd is nationalisme geen antwoord. De gedachte dat je moet sterven voor je land heeft nogal wat ellende gebracht.

duitse auto

duitse auto 2

duitse auto 3

Je kan overigens ook een vlaggetje op je e-bike zetten:

duitse fiets

Gemengde gevoelens dus. Mensen die met vlaggetjes zwaaien, of het nu de EU, de Nederlandse of de Duitse vlag is, zijn in mijn ogen nogal beperkt van geest. Aan de andere kant is het als taboe betitelen van trots op eigen regio of eigen dundoek een nog groter blijk van geestelijke bekrompenheid.

37 REACTIES

 1. Ik haat communisme, socialisme en marxisme of hoe al die onderdrukkende systemen ook mogen heten.
  Marxisme, socialisme en communisme zijn volstrekt vergelijkbaar met religies, zij het dan dat ze hun onzin en terreur niet aan een God ophangen maar aan een systeem.

  Van religies hadden we ons nu net bevrijd en ik weiger terug te gaan naar de tijd van terreur en onderdrukking uit de jaren ’50.
  Dan krijgen ze aan mij een hele vervelende burger.

  Bartje [2] reageerde op deze reactie.

 2. Het volk van de Duitse bond republieken heeft onder leiding van Hitler die in opdracht van het grootkapitaal werkte.
  Verschrikkelijke verhandelingen verricht tezamen met Polen, slowakije, Tsjechie, Roemenen, delen hun bevolking maar ook Krim-tartaren en Bandera Oekraine en daar schamen alleen de Duitsers zich voor.
  Ja ik heb veel Duitse vrienden, werd er door gepest op school maar dat deed mij niets.
  Omdat Duitsers zijn een oprecht volk wat een grote fout heeft gemaakt en wij Nederlanders zijn NATUURLIJK het braafste ventje van de klas.

  Harrie van Vaore Theu [4] reageerde op deze reactie.

 3. @Harrie van Vaore Theu [4]: Exact. Staten zijn ontstaan door territoriale verovering.

  “The State, completely in its genesis, essentially and almost completely during the first stages of its existence, is a social institution, forced by a victorious group of men on a defeated group, with the sole purpose of regulating the dominion of the victorious group over the vanquished, and securing itself against revolt from within and attacks from abroad. Teleologically, this dominion had no other purpose than the economic exploitation of the vanquished by the victors.” ~ Franz Oppenheimer

 4. @Bartje [2]: Geen enkel bestuurssysteem heeft gevoelens, noch is het moreel of a-moreel. Maar, de burgers die het steunen wel. Iedere vorm van kritiek of de suggestie om systemen ter discussie te stellen, kun je rekenen op verontwaardigde, boze of zelfs agressieve burgers.
  Het zijn de burgers ( de gelovigen in of godsdiensten of politieke stromngen) die weldegelijk dit soort zaken in stand houden. Dat de vertegenwoordigers van deze systemen corrupt zijn, dat weet iedereen, en toch zie je dat diezelfde burgers het systeem blijven ondersteunen ondanks het overweldigende bewijs van de waanzin en domheid van het beloofde systeem.
  Hitler kwam aan de macht omdat de domme kiezers hem geloofde. Ook tijdens de oorlog veranderde er niet veel. Het is verbazingwekkend om te zien wat blind geloof in autoriteit kan veroorzaken. AH beloofde gouden bergen, en volk slikt het, terwijl zij hadden moeten weten dat zij belazerd werden.
  Het volk krijgt haar leiders, die zij kiezen.

 5. @Bartje [2]:

  Ik heb heel wat ervaring en opleiding, waarschijnlijk veel meer dan jij! Maar aangezien jij het socialisme aanhangt, zoals al eerder is gebleken, voel je je op je p*k getrapt.

  Ik blijf erbij dat alle -ismes als enig doel hebben om mensen te onderdrukken en uit te zuigen. En daar ga ik zo hard mogelijk tegen in.

  • Eerlijk gezegd kan ik die reactie van @bartje ook niet plaatsen.

   Het punt dat jij aansnijdt @rob is het onderscheid tussen collectivisme en individualisme. Edward G. Griffin heeft dit bijzonder goed onder woorden gebracht.
   Hier een interview (er zijn tig andere bronnen)
   https://youtu.be/jAdu0N1-tvU

 6. “Het” werd door Stephen King beschreven als It, een clown. Iemand met een masker op zijn gezicht geverfd, met een plastic glimlach eroverheen geverfd. Een mooi beeld van ‘moedertje staat’.

  Het verhaal over Duitsland beschouw ik als een probleemstelling op verschillende niveau’s.

  Op individueel niveau wil iemand graag zichzelf zijn, in rust en vrede leven. Maar, er zullen altijd lieden proberen om over hem te heersen. “Het”, datgene wat velen beschouwen als de ‘almachtige god’ genaamd ‘moedertje staat’, is daar een uitstekend voorbeeld van. Zelfbestuur wordt een burger niet toegestaan. Daarvoor is de (burgerlijke) dood noodzakelijk.

  Een stapje uitzoomen:
  Op nationaal niveau ‘wil’ een land (of beter, de bevolking in een bepaald territorium) graag dat een land zichzelf zijn en in rust, vrede en goede betrekkingen met andere landen leven. Maar, er zullen altijd andere landen proberen om over een land te heersen, door hun zin door te drijven of het land te onderwerpen met economische of militaire middelen.

  Een stapje uitzoomen:
  Op EU niveau zijn er twee problemen:
  1) Grote landen die hun zin willen doordrijven omdat ze groot zijn en dat denken te kunnen/mogen, kleine landen die processen saboteren middels vetorecht of juist onderworpen worden aan de wil van de meerderheid, of een sterk land.
  2) De EU beschouwt zichzelf als een eliteclub op het wereldtoneel. Sommige landen willen er zelf graag bij (toetredingsverzoek), anderen landen worden erbij gehengeld door hen te verleiden.
  Vroegere pausen (en koningen op gezag van de paus) claimden landen op continenten, zodat deze landen onderworpen raakten aan de eliteclub. Het gevolg is explotatie en uitbuiting. Een spijkerbroek is bijvoorbeeld goedkoop omdat er op een ander continent een kind tegen een slavenloon tot zijn heupen in de chemicaliën staat, stomweg omdat hij anders geen eten heeft.

  Een stapje uitzoomen:
  Sommigen beogen wereldvrede, waarbij ieder individu en land zichzelf kan zijn. Andere koesteren een oude wens, wereldheerschappij.

  Wereldvrede kan zo klein zijn als vrede in de innerlijke belevingswereld en zo groot zijn als vrede op de gehele planeet aarde.

  Een individu of een land doet er goed aan om zichzelf te zijn, zodat hij kan opbloeien en zijn volle glorie daardoor zichtbaar wordt, zodat anderen ervan kunnen genieten.
  Ego-trippers, nationalisten of wannabee wereldheersers denken daar anders over, ze willen domineren en heersen.

  De conclusie is dan dat het ego verslagen moet worden door de úbermensch die in de mens tot leven is gewekt. En dat nationalisme verslagen moet worden door inspirerend leiders die korte metten maken met bijvoorbeeld tunnelvisies. En dat wereldheersers verslagen moeten worden door vredestichters.

  Liefde is de enige kracht in het universum die iets goeds tot stand kan brengen, maar, let op, liefde is niet altijd lief en beslist niet poezelig. Zij faciliteert, stimuleert en gaat als het nodig is ter bescherming het gevecht aan met “het” in de gedaante van bloedzuigers, parasieten en spreekwoordelijke vampiers. Zie deze lyrics over ’the power of love’.

  BSN [20] reageerde op deze reactie.

  • @nico, bij deze laat ik je weten jouw schrijfsels zeer te waarderen. De eerlijkheid gebied te erkennen dat ik mij herken in wat je schrijft. Maar dan blijft zeker nog de waardering voor hoe je het onder woorden brengt. Zie ook deze reactie.

   Dank daar voor.

   Nico [10] reageerde op deze reactie.

 7. @Harrie van Vaore Tjeu [9]:
  De waardering is wederzijds. Weet dat niet alleen Big Brother je in de gaten houdt, maar ook little brother je met belangstelling volgt 😉

  Inzake het kunstmatige waar je over schreef, en “es” uit het bovenstaande artikel is het volgende (wat ik even vanuit mijn notities plak) misschien interessant:

  Een nummer in de wiskunde representeert een entiteit (mens, dier, plant), formules gedrag en onderlinge verhoudingen.
  De maatschappij als een wiskundige vergelijking. Mensen, dieren en planten zijn echter geen nummers, maar hebben ieder op het eigen niveau behoeftes en verlangens. De Grote Architect uit de vrijmetselarij houdt daar onvoldoende rekening mee.

  Architektuur is als versteende muziek
  — Goethe

  “Het” is een ding. Zoals een kathedraal. Wie Leven met een hoofdletter L wil (zodat hij lekker kan spelen en genieten), moet per defintie buiten “het” zijn.

 8. In het boek “It” van Stephen King wordt “het” niet zonder reden als monster aangeduidt. Maar… monsters bestaan toch niet? Hoe zit dat nou? 😀

 9. Nationalisme is de meest voorkomende gedachte van alle volkeren ter wereld en ook de meest natuurlijke en is absoluut essentieel voor elk land wat soeverein wil blijven en z’n eigen cultuur en tradities in stand wil houden. Dat veruit de meesten zodanig gehersenspoeld zijn door 24/7/365 anti-gentile brainwash op TV, in de kranten en uit Hollywood om het tegendeel te geloven verandert daar niks aan. Het is overigens niet verwonderlijk dat de meesten dusdanig gehersenspoeld zijn dat ze geloven in internationalisme i.p.v. nationalisme. Internationalisme wordt 24/7 gepushed door de anti-gentiles, welke inmiddels op alle sleutelposities zitten, en hun koshere goy stromannen. Het goyim mag geen eigen land hebben met een homogene bevolking met een sterk identiteitsgevoel. Dat is namelijk de grootste nachtmerrie voor de anti-gentiles. Want alleen in zo’n land kunnen zij hun gang niet gaan en het naar de kloten helpen met hun smerige praktijken. Woekeren, pornografie, prostitutie, drugshandel, aanval op de inheemse cultuur en tradities, moderne kunst, de promotie van homofilie en pedofilie en algehele verdorvenheid De cultuur van de lelijkheid, bedoeld om waarden en beschouwingen te veranderen. Vandaar dat ‘fascisme’ een PC codewoord voor een vorm van bestuur waarin deze parasieten de kans niet wordt geboden hun gang te gaan, d.w.z. een overheid die de belangen van de bevolking dient door te benadrukken dat elke klasse in de samenleving, arbeiders, industriëlen en intellectuelen allen dezelfde belangen hebben. Het tegengestelde dus van het Bolshevisme = Judaisme, wat alles wat niet anti-gentile is constant tegen elkaar opzet. De klassen, de rassen, de sekses, de generaties, de naties, de culturen, de religies. Zij hebben daar het grootst mogelijk belang bij, want alleen op die manier weten zij anderen voor hun karretje te spannen om zo het zware werk op te knappen. En helaas is het vlees erg zwak, vooral bij de gentile toplaag welke na eeuwen in symbiose leven met deze demonen.

  Mensen die zover zijn gebracht dat ze niet meer weten wie ze zijn of daar niks om geven zijn uitermate materialistisch en anti-spiritueel.

  Nu is het zover gekomen dat wat eerst abnormaal was nu als normaal wordt beschouwd. Criminelen moeten niet gestraft worden, de sekses zijn alleen maar een sociale constructie, net zoals rassen dat zijn, ik bedoel, als je een neger of een Afghaan in Nederland zet en hem een Nederlands paspoort geeft dan is het opeens een Nederlander en geen Afrikaan meer, net zoals wanneer je een bruine beer op de noordpool wegzet het kennelijk opeens een ijsbeer wordt.

  Ook hier wordt Hitler en Nationaal Socialistisch Duitsland verkettert omdat de Fuhrer Duitsland in recordtijd opbouwde nadat het internationale Rothschild kapitalisme het totaal aan de grond had gebracht, gedreven door Duitserhaat van de anti-gentiles.

  Op de vrijspreker gruwt men van wat ik allemaal zeg, maar ik kan jullie verzekeren dat in grote delen van de wereld dit de normale gedachte is hoor. Maar ja, dat betreft dan ook niet-westerse landen waar men nog mensen met een identiteit, eigen gewoontes, tradities en culturen kan vinden. Terwijl wij alleen maar onvrijer worden en met de dag meer afgeknepen worden en gedwongen vervreemden in ons eigen land en niemand opkijkt wanneer er zoals vandaag een bericht verschijnt in de Nederlandse pers waarin een Nederlandse politiehotemetoot raaskalt dat de politiescholen te blank zijn.

  Ze lachen ons vierkant uit in bv Azië. Ga in China wonen en verklaar een Chinees te zijn na 40 jaar en ze lachen je uit. Ga naar Thailand en vraag om een Thais paspoort en nationaliteit na er 50 jaar gewoond te hebben en ze vragen of je misschien psychische hulp nodig hebt.

  Om met Duitsland te eindigen; of jullie het nou willen toegeven of niet, het is een bewezen feit dat Nationaal Socialisme delivered! Kapitalisme/internationalisme is de vijand van alle gentiles op aarde.

  Alleen Frankfurt School cum laude graduates vinden mij gek. Een zeker teken dat ik normaal ben. Hitlergroet verwijderd door moderator
  Overigens, steun de beweging OBI. Open Borders Israel https://www.facebook.com/openbordersforisrael/

  ratio [14] reageerde op deze reactie.

 10. Over “het”, het monster dat de EU kennelijk aan het worden is, een eliteclubje, is veel geschreven. Zojuist zag ik een artikel over de menselijke factor; vluchtelingen en mensenrechten.

  Da’s wel een beetje vreemd, want burgers worden bij de geboorteregistratie gebrandmerkt als staatseigendom, en daarna behandeld als vee (schapen). En een stuk vee heeft geen MENSenrechten, ook al doen huichelende politici anders vermoeden.
  Getuige inspanningen van EU-landen om bijv. huisvesting te bieden aan vluchtelingen, waarbij gemeenten aangeven dat de plaatselijke bevolking wordt verdrongen, worden vluchtelingen kennelijk meer als mens dan als burger gezien.

  Anderzijds meldt het artikel dat er door bijv. Artsen zonder Grenzen groot alarm wordt geslagen over de behandeling die vluchtelingen ondergaan, wanneer ze vanuit landen komen die niet bij het EU-eliteclubje horen. Ze stuiten op een soort van Chinese muur. Wie de reis overleeft en door of over de muur komt, komt in een soort van concentratiekamp terecht om daarna naar elders getransporteerd te worden. Misschien dat deze behandeling een voorbereiding is op een volgend leven in de hoedanigheid van burger?

  Echt logisch is dit alles niet. Er is best wel verwarring tussen een burger (stemvee, melkvee of slachtvee) en mensen. En hoe zit dat nou met een vluchteling? Een ex-burger annex slachtvee ‘daar’, misschien tussendoor even mens en daarna weer een burger annex melkvee ‘hier’. Verwarrend.

  Anderzijds passen mensonterende toestanden goed bij “het”, die reeds eeuwen (Bijbel) bekend staat als de vader van de leugen (bij monde van wetsgeleerden) en een mensenmoordenaar, tegenwoordig beter bekend is als een psychopatische seriemoordenaar, in spannende boeken en dito films soms als clown uitgedost.

  Ego-trippers, nationalisten en fans van het eliteclubje genaamd EU hebben geen reden om trots te zijn. De huichelarij en decadentie is te zeer zichtbaar. Voor wie het wil zien, meestal azijnpissers zoals yours truly. De werkelijkheid is soms zuur… maar het goede nieuws is dat azijn reinigt 😉

 11. @BSN [12]: Nationalisme en communisme / socialisme grijpen terug op de gedachte dat de groep boven het individu gaat. En er dwang nodig is, dat het individu indien de groep het wenst dient te sterven bijvoorbeeld.

  De ene ideologie verdeelt de samenleving daartoe in klassen, en probeert de homogeniteit van het land te doorbreken, om zo te heersen. Dit doorzie je duidelijk. De andere collectivistische ideologie doet het geografisch en probeert de landen tegen elkaar op te zetten. En het volk binnen een land juist te verenigen. Twee kanten van dezelfde medaille. Beide hebben bewezen schadelijk te zijn voor de bevolking.

  Beide gedachtes zijn verwerpelijk. Nationalisme is overigens meer dan alleen Hitler, nationalisme bestond al langer. Dus deze zomaar aan elkaar gelijk te stellen is wat kort door de bocht.

  Ga overigens niet deze site verwijten dat we anti duits zijn. Zo heb ik bijv dit artikel geschreven: http://www.vrijspreker.nl/wp/2013/11/de-tweede-wereldoorlog-in-een-ander-perspectief/

  Nationalisme en communisme zijn dus tegenhangers van elkaar die echter meer delen dan je denkt, ze zijn beide gebaseerd op een verdeel en heers principe en ze zullen daardoor een bevolking niet de gewenste vrijheid brengen. Want ze vereisen tegenstellingen om zichzelf te profileren en in stand te houden.

  Ik overweeg uw heilswens aan het einde te verwijderen, als ik dat doe, dan is dat uit wens deze site tegen boetes en vervolging te beschermen.

  BSN [19] reageerde op deze reactie.
  BSN [22] reageerde op deze reactie.

 12. Misschien is het goed om aan te tippen hoe “het” ontstaat. Ik las ergens het volgende:
  “Het klassieke dictatorsyndroom: verlicht en populair beginnen en dan, omringd door te veel bewonderaars, afdrijven naar narcisme en onderdrukking.”

  Een goed voorbeeld is St. Nicolaas, Sinterklaas. Kennelijk ooit een kindervriend, een beschermer, vandaar beschermheilige. Die gedachte is omgebogen. Kinderen die aan hun ouders vragen “waarom?” en te horen krijgen “niet zeuren, gewoon doen wat ik je zeg” worden bedreigd met de zak van sinterklaas. In Tsjechië worden kinderen bedreigd met de helpers van Sinterklaas, een engel en een duivel. Vooral die duivel maakt kinderen bang. Als gevolg daarvan is “het” ontstaan, een denkbeeldig monster dat over kijkt of je niet iets stouts doet. De voorloper van de overheidsmachine.

  Kinderen moeten behalve slaafse gehoorzaamheid ook leren dat monsters niet bestaan, dus deelt Sinterklaas (of zijn engel) ook snoepjes en kadootjes uit. De overheidsmachine doet dat met het aanleggen van infrastructuur en sociale uitkeringen.

  Het woord terrorisme komt van een Franse woord wat zoveel betekent als hevige angst. Het zijn niet alleen mensen die kwaad hebben meegemaakt en bomaanslagen plegen om die boosheid af te reageren. Het zijn ook mensen die je bespieden (Big Brother als voyeur) als je met de auto onderweg gaat en in de berm gaan liggen of elders camera’s hebben geplaats om te zien of je braaf doet wat “het” je dwingend voorschrijft. Ontspannen rijden en je snelheid aanpassen aan omstandigheden is er dus niet bij, je moet en zal je kilometerteller meer aandacht geven dat ‘ie verdient. Want zo niet staat de boeman klaar om je te grazen te nemen met een boete. Betaal je die niet, dan staat het CIJB klaar om je in een gevangenis in gijzeling te nemen.

  Er zijn vele varianten op dit thema. Bijvoorbeeld ‘moedertje staat’ (natiolisme) of de eliteclub van de EU vergeleken met een club pestkoppen op het schoolplein. Maar in welke gedaante het ook komt, iedere keer misbruiken mensen hun macht (= mogelijkheden) en maken anderen het leven zuur of bitter. En wordt af en toe een snoepje of kadootje aangeboden om de vlam niet in de pan te laten slaan.

  Er is niets op tegen de huidige sinterklaas af te schaffen. Beter is de vroegere kindervriend terug te halen in zijn oorspronkelijke rol. In Nederland is ‘moedertje staat’ begonnen als een berschermer (de nachtwakersstaat). De tegenwoordige bemoeizieke verzorgingsstaat kan m.i. beter afgeschreven worden, om een oeroud cocnept van mensen die samen een mooi en zinvol leven proberen te bouwen terug te halen.

 13. Ieder systeem, waarin door individuen geregeerd moet worden is gedoemd te falen, welk label je er ook aan plakt, hoe goed of slecht je de individuen in dat gebied ook conditioneert.

  Pas als ieder individu op de aarde het morele besef heeft “doe een ander niet aan, wat je jezelf niet aan gedaan wilt worden”, en enigszins kennis heeft van universele natuurwetten, en deze enigszins kan respecteren, is er een kans op (wereld)vrede…..

  Hoe zou je een wereldbevolking kunnen conditioneren, om iets wat hier op lijkt te realiseren?
  Is dit überhaupt mogelijk?

  Ik weiger te geloven dat het NIET mogelijk is, maar hoe????

  Nico [28] reageerde op deze reactie.

 14. @Bartje [2]: Even voor de goede orde, mensen hebben de neiging zaken niet goed te scheiden.
  In feite zijn er twee economische systemen, tw het kapitalisme en het socialisme. Zeg maar consumentensoevereiniteit vs plannerssouvereiniteit. Beide systemen hebben ook een totalitaire vorm, tw facisme resp. communisme.
  En zijn er natuurlijk allerlei mengvormen.
  Grappig is dat socialisten zich vaak fel tegen het facisme keren en communisme prima vinden. Een mooi voorbeeld was Ien van den Heuvel.

 15. @ratio [14]: Verdeel en heers is precies wat het globalistische, dus nationaliteitsloze en daarmee loyaliteitsloze (niet alleen niet aan volkeren of landen maar tevens niet aan de planeet en het ecosysteem) kapitalisme nastreeft, want het is goed voor consumerism, wat op zijn beurt weer uitstekend werkt voor het dumbing down van volkeren.

  Nationaal Socialisme is echt diametraal tegengesteld aan verdeel en heers, materialisme, consumerism en streeft totaal andere waarden na zoals het respect voor de natuurlijke orde en daarmee dus het leven en het ecosysteem omdat dat de basisbehoefte is en de bron van duurzaamheid voor elk volk. Of het nou Duitsers zijn of Amazone indianen (die zijn overigens ook zeer etnocentrisch en nationalistisch ingesteld. Pffoeii, zijn die even fout zeg, nietwaar?)). Maar dat is iets wat relativerende, wortelloze, identiteitsloze materialistische en
  uitermate anti-sprirituele lege hulzen niet kunnen bevatten.

  Anyway, om dit te bereiken dient men het over een aantal essentiële zaken zeer eens te zijn en allesbehalve verdeeld en onverschillig. Dat heet ‘algemeen belang’ en dat is iets wat toch echt wel bestaat. En eenheid = kracht, de kracht die nodig is je eigen plek te handhaven en de bereidheid het te verdedigen tegen kwaadwillenden zoals ziekelijk materialistische kapitalisten die absoluut nergens respect voor hebben, zelfs niet voor winst of een gezonde bedrijfsvoering, aangezien ze beschikken over ongelimiteerde hoeveelheden funny money. Nogmaals, eenheid = kracht, en dat is wat NS cultiveerd, nooit verdeel en heers. Ik begrijp werkelijk niet hoe iemand nationalisme als verdeel en heers uit kan leggen. Maar ik hoor het graag van je.

  Ik beweer geenszins dat nationalisme per definitie Nationaal Socialisme betekent maar de laatste wel de meest superieure vorm van nationalisme. En dat is onweerlegbaar bewezen in NS Duitsland waar de mensen letterlijk huilden van geluk na het ervaren van de opbouw van hun vaderland in recordtijd nadat het bevrijd was uit de klauwen van de internationalistische kapitalistische vampieren waarin wij ons thans bevinden. En ook wat dit punt betreft kan ik me absoluut niet voorstellen wat iemand hier tegen zou hebben, tenzij men kwaadaardig is en een vreedzame, schone, duurzaam welvarende en veilige samenleving graag kapot gemaakt ziet. Maar ik hoor het graag.

  Ook kan ik me niet voorstellen wat jullie als kapitalisten, dus internationalisten, tegen het EU project hebben en/of een wereldregering. Dit lijkt mij toch precies in jullie straatje te passen. Geen hinderende grenzen, geen hindrende homogeniteit, geen hinderende etnostaten en dus geen soevereiniteit voor niemand, behalve natuurlijk the uitverkorenen. Dus wat klagen jullie nou eigenlijk? Ten eerste is zelfs de gedachte dat iemand nationalisme (= anti libertarisch) voorstaat zo onderhand al verboden in het huidige cultureel Marxistische paradigma waarin wij leven, is kapitaal (funny money wat exclusief verdeeld wordt en circuleert onder the lucky few crony capitalists. Ja crony capitalists, maar helaas zijn er geen andere) de alleenheerser en bovendien wordt niemand verhinderd z’n individuele gang te gaan, ook al is dat nog zo absurd en pervers. Allemaal punten die libertariërs prima vinden, toch?

  Als laatste begrijp ik niet goed waarom mijn heilswens, die geen grapje was maar welgemeend, en wel om voor de hand liggende redenen, boetes en/of rechtszaken zouden opleveren voor deze site. Ik dacht dat dit ‘de vrijspreker’ was. En wie doe ik daarmee kwaad? Ik hoor het graag.

  Ratio [26] reageerde op deze reactie.

  • Is iemand bekend met het werk van Jacque Fresco?
   Met zijn http://www.thevenusproject.com
   Ik zou graag weten onder welke isme dit valt?
   Jacque ziet niets in wereldleiders, is ook tegen religie.
   Zelfs geld is waanzin op z`n zachts gezegt.
   Jacque ziet het liefst dat de techniek het werk v/d mensheid overneemt (voor zoveel dit mogelijk is), zodat de mens kan…..

   En kom niet met het gelul van dat iedereen lui zou worden, of niets meer zou doen als de techniek het werk overneemt.

   Het percentage wat wel zal luieren e.d. zal volgens mij in een wereld zo interessant als Jacque schets nihil zijn.

 16. @Nico [8]: Uw wens is allang uitgekomen. Nationalisme is sinds 1945 streng verboden in het Westen. Dus u kunt dankbaar zij voor o.a. het EU project, Agenda 21, etc.. Jippieeee, eindelijk geen eigen stek meer. Wie wil er nu zichzelf en soeverein zijn? Dat moet je niet willen. Vrijheid = slavernij, oorlog = vrede en diversiteit = kracht. Het is een mooi iets, de EU, nietwaar?

  Nico [21] reageerde op deze reactie.

 17. @BSN [20]: Libertariërs streven naar een context waarin een ieder soeverein is. Da’s mooi. Maar het is niet het hele verhaal, want hoe gaan soevereine mensen met elkaar om? Hoe regelen ze samen van alles en nog wat? Hoe voorkom je dat harde schreeuwers hun zin doordrijven of dat het ‘recht’ van de sterkste gaat regeren?

  Je comment komt bij mij wat sarcastisch over, maar misschien ben ik wat gevoelig. Het lijkt me constructiever om na te denken over de weg naar [individuele] soevereiniteit en de toekomst die daarna geschapen moet worden. Want van de regen in de drup komen is voor niemand goed.

 18. @ratio [14]: Overigens is het geen verwijten wat ik doe. Libertariers denken nu eenmaal libertarisch, jullie goed recht. Bovendien is dit een libertarische site dus wie ben ik. Maar ik lever wel commentaar vanuit een ander perspectief. En het is de vrijspreker, dus. Er was een tijd dat ik ook wel wat zag in libertarisch gedachtengoed zoals je weet. Dat kwam omdat mijn kennis lang niet zo uitgebreid was als nu het geval is. Eigenlijk idioot, achteraf gezien, want libertarisme/kapitalisme bepleit internationalisme, net als de internationale socialisten dat doen. En die twee gaan ook heel goed door één deur, omdat het te bereiken einddoel identiek zal zijn.

  Ik ben nu gearriveerd bij mijn definitieve wereldvisie. En dat komt niet alleen maar door het vergelijken van bestuursvormen, maar meer door het wising up over zekere elementen in de maatschappij. Nationaal Socialisme is absoluut geen socialisme zoals het INternationaal socialisme dat is maar het rigoureuze tegendeel.

  Ja, inderdaad, ik herinner mij het artikel wat je toen geplaatst hebt. Was dat alweer in 2013? Maar hoe dan ook, het artikel heeft kennelijk niet veel indruk gemaakt of aangezet tot een diepere bestudering van deze materie. Want was dat wel het geval geweest dan had je het libertarisme, net zoals ik waarschijnlijk vaarwel gezegd. Wist je dat veel nationalisten zich ooit aangetrokken voelden tot libertarisme?

  dave [23] reageerde op deze reactie.
  dave [24] reageerde op deze reactie.

 19. @BSN [22]: De internationale socialisten
  staan voor centralisme, de oorzaak van alle ellende zien zij als de oplossing, namelijk nog meer centralisme. De overeenkomsten tussen NS en IS zijn groter dan de verschillen. De enigste collectivisten die een beetje op libertariers lijken zijn types als Noam Chomsky.

 20. @BSN [19]: je stelt: Als laatste begrijp ik niet goed waarom mijn heilswens, die geen grapje was maar welgemeend, en wel om voor de hand liggende redenen, boetes en/of rechtszaken zouden opleveren voor deze site. Ik dacht dat dit ‘de vrijspreker’ was. En wie doe ik daarmee kwaad? Ik hoor het graag

  De wetgever heeft gemeend dat een site soms verantwoordelijk gesteld kan worden voor reacties geplaatst door reageerders. Wat dat betreft mag je in dit land niet alles zeggen, als je dat wel probeert wordt je vanzelf de mond gesnoerd. In naam van het zogenaamde algemene belang.

  Hier zie je dat het algemene belang een fictie is en misbruikt wordt. Iets dat jij zelf anders ziet. Het algemeen belang is volgens mij een projectie van de wens van de machthebbers die stellen dat hun wens het algemeen belang is, en daarom met dwang en geweld mag worden afgedwongen. Het algemeen belang is de keten. Die naar believen wordt aangehaald door hen die het algemene belang vaststellen.

  Iedere ideologie die algemeen belang onderschrijft, valt ten prooi aan deze denkwijze. Jouw wens, of eigenlijk de wens van de machthebber, wordt verheven tot algemeen belang, en eenieder die daar tegen is, heeft niet zomaar een andere mening, neen, die is een egoist die in het gunstigste geval niet voldoende is voorgelicht. En in sommige gevallen mag worden vervolgd en opgesloten. Voor zoiets simpel als een stukje tekst op een blog

  BSN [27] reageerde op deze reactie.
  BSN [30] reageerde op deze reactie.

 21. @Ratio [26]: Het niet mogen zeggen ‘Heil Hitler’ of de waarheid benoemen en daarmee de grote leugen ontmaskeren is allesbehalve in het algemeen belang. Tenminste niet in het algemeen belang van de bevolking, ik neem aan dat je dat bedoeld, en dat belang dient, eehh, gedient te worden. Het is echter wel in het algemeen belang van de huidige heersers en hun gecreëerde valse paradigma wat 100% gestoeld is op juist deze leugens. Zie je het verschil?

 22. @raymond [17]: De aarde is verworden tot een psychiatrische inrichting, gevuld met mensen die besmet zijn geraakt met allerlei waandenkbeelden, een ware pandemie. De norm is dat de goeden onder de slechten moeten en zullen lijden.

  Er worden op deze aarde nogal wat operaties uitgevoerd, maar je kunt de aarde best beschouwen als een operatiekamer waar bacterïën, bloedzuigers, parasieten en kakkerlakken vrij spel hebben vanwege wijdverspreid karakterbederf van degenen die de boel schoon zouden moeten houden. Da’s best lastig en vooral onwerkbaar. Het is levensgevaarlijk voor degenen die op de operatietafel liggen, hoewel die het vanwege anesthesie niet in de gaten hebben. Ze zijn buiten bewustzijn en springen daarom niet van de operatietafel af om te vragen of de zorgindustrie wel goed bij zijn hoofd is.

  De remedie is dan de operatiekamer eerst maar eens te steriliseren. En daarna mensen het licht laten zien; de aarde is geen operatiekamer voor calculerende operaties, waar mensen kunstmatig worden gevoed, waar naar believen het mes in het leven van mensen wordt gezet om hen te ‘genezen’ van denkbeeldige kwalen, maar een prachtige planeet met veel potentie.

  Deze sterilisatie en herschepping is een andere weergave van de boodschap die je in de Bijbel aantreft.

  Daarbij kun je aantekenen dat ook zonnestelsels komen en gaan (omdat ook een zon of ster opgebrand kan raken). En zelfs het universum is geen vaststaand gegeven. Als de boel maar voldoende verstoord is, overleeft geen zonnestelsel of universum. Sommigen zeggen dat na de Big Bang uiteindelijk een Big Chrunch komt, en die gedachte is denk ik niet geheel onrealistisch. In de Bijbel wordt het anders verwoord, maar ook daar kun je deze basisgedachte aantreffen.

  Tip: Kijk eens naar Tao. Je zult merken dat deze basisgedachte (een heuse breinkraker voor stabiliteit in een universum) een laag is waarop bijv. de Abrahamitische en Hindoeïstische religies zijn gebouwd en ook oosterse filosofie doorborduurt.

 23. @Ratio [26]: Ratio, hoe je het ook wendt of keert, mensen massa’s zijn nu eenmaal makkelijk beïnvloedbare kuddes, dat is een biologisch gegeven. Dus de koers wordt bepaald en gehandhaafd door de leider/leiding van die kudde. En alles valt of staat met de intentie/integriteit van de leider/leiding en wat de drijfveer is. Zo simple is het gewoon. In het geval van Nationaal Socialisme en de Fuhrer zullen we nooit weten hoe integer zijn opvolger en de hele NS top zou zijn geweest. Maar ondertussen weten we wel dat hij en NS het énige (moderne) systeem is geweest dat echt in dienst van het volk gewerkt heeft en daadwerkelijk geleverd heeft. Communisme/Bolshevisme heeft dat niet, maar dat was natuurlijk ook nooit de bedoeling gezien uit wiens koker het komt. Kapitalisme, wat uit dezelfde koker komt en nu heerst, levert ook niet, en ook nu is dit niet de bedoeling. Alleen een kleine cirkel heeft hier baat bij. Bovendien maakt het het ecosysteem in rap tempo kapot. Het is absoluut niet duurzaam. Het leven staat in niet in dienst van winst of de economie. Winst en de economie moeten in dienst van het leven staan. Het leven zelf vormt de economie.

  Ja, Ratio, het is wel degelijk kapitalisme wat nu heerst ook al ben je het daar uiteraard niet mee eens. Zeker, het grootkapitaal en de multinationals maken de dienst uit en dulden geen concurrentie en dit is waarom jullie het geen kapitalisme noemen. Maar de huidige vorm is de onvermijdelijke uitkomst van genuine kapitalisme volgens jullie definitie.

  Zoals jullie terecht vinden zijn mensen verschillend. Er zijn intelligente en minder intelligente mensen, er zijn getalenteerde en minder getalenteerde mensen, er zijn ambitieuze en minder ambitieuze mensen, etc etc. Dit verschil zal in een totaal liberaal systeem al snel zorgen voor een enorme accumulatie van kapitaal en middelen bij enkelen. Die enkelen zullen daarmee de dienst uit gaan maken dat is geen basis voor een gezonde en stabiele samenleving.

  Dus nogmaals, ik realiseer me dat het huidige systeem geen kapitalisme is volgens jullie definitie maar het is wel waar het ‘echte’ kapitalisme op uitdraait. Dit is geen rocket science en zelfs relatief economisch analfabeten kunnen dit begrijpen. Daarom waren en zijn er zoveel mensen gevoelig voor de ‘worst’ genaamd Marxisme/socialisme (rechtstreeks uit de Rothschild worstendraaierij) en lijdt de wereld hieraan sinds de opkomst hiervan. Zij denken hierin de oplossing te vinden tegen de macht van het kapitaal. Niets is minder waar natuurlijk. Omdat socialisme nog steeds het kapitaal in handen van slechts enkelen plaatst en men er geen steek mee opschiet en er zelfs op achteruit gaat. Dit zal geen twistpunt zijn denk ik.

  Alleen een volksverenigend systeem wat laat inspireert en laat inzien dat iedereen, of men nu arbeider is of industrieel of middenklasser, hetzelfde belang heeft. Namelijk een duurzaam schone, veilige en welvarende maatschappij. Nationaal Socialisme heeft dat bereikt in recordtijd. En ook dit is geen rocket science. Kap de woekerende parasieten en verdelers resoluut af, geef hen NIET de kans hun slechte intenties te realiseren en het zal geschieden. En dat is precies wat de Fuhrer en NS deden en dat is ook precies waarom zijn werk is vernietigd en wordt verketterd door de leugenaars. Helaas zijn door 24/7/365 brainwashing met verdorven cultureel Marxisme, uitgedacht in de Frankfurt School, hele volksstammen van het pad van natuurlijke menselijke waarden af geraakt. Resultaat is dat velen in het Westen vinden dat volslagen absurditeiten als ‘homohuwelijken’ en een multicultuur heel normaal zijn, beschouwen het willen van een soeverein etnisch/cultureel homogeen land als zijnde racistisch en hatelijk en staan ‘gestudeerde’ experts te ooohen en aahen van bewondering voor geklieder met verf, ook wel moderne ‘kunst’ genoemd. Het gaat allemaal om het veranderen van waarden, niet om geld.

  Zie je, het beoogde doel van dit verdorven systeem is voor de architecten ervan niet rijk te worden of gewoon de baas te spelen. Dit verdorven systeem, waarin zij onbetwist aan de touwtjes trekken, is alleen maar een voertuig. De eindbestemming is het einde van de beschaving en vernietiging van alles wat goed is. Waarom? Omdat het duivels zijn.

  Een ander voorbeeld van een fascistische vorm van bestuur was het Byzantijnse rijk, wat 900 jaar bestaan heeft. Reden voor dit toch duurzame record is de uitsluiting van de usual suspects.

  Een ander voorbeeld van een fascistisch leider is Lee Kuan Yew
  van Singapore. Je ziet wat je in zeer korte tijd kunt bereiken met de wil om het te doen.

  In vroeger tijden (middeleeuwen) waren de samenlevingen ook wel fascistisch te noemen. De natuurlijke aristocratie was niet alleen heerser maar tevens beschermheer van z’n eigen volk. Vandaar dat de parasieten zeer regelmatig werden verbannen wanneer zij het weer eens te bont maakten met hun anti-gentilisme praktijken. En vandaar de onvoorstelbare haat en wrok die zij koesteren tegen, met name Europese blanke, gentiles. Hoewel die al veel ouder is. Het is namelijk hun hele ‘religie’, haat voor de gentile.

  Nog een wijdverbreid misverstand over Nationaal Socialisme en/of fascisme is de misvatting dat de grenzen dan dicht zouden gaan en er niemand meer in of uit zou mogen en meer van dat soort rubbish. Het krioelt bv in Thailand van de buitenlanders. Europeanen, Arabs, Afrikanen, en ook heel veel Aziaten, waarvan er zelfs velen werken. Alleen moeten zij met regelmaat visa’s kopen om te mogen blijven en zullen zij nooit de Thaise nationaliteit verkrijgen en dus nooit enige zeggenschap hebben over hoe de dingen in Thailand geregeld dienen te worden omdat Thais heel trots op hun land en cultuur zijn en nationalistisch ingesteld zijn en vinden dat Thailand bestaat voor Thais en voor niemand anders. Hiervoor moeten de Thais wel een soeverein land hebben natuurlijk. In NS Duitsland verbleven er ook vele buitenlanders, alleen dat waren geen Duitse burgers en werden dat ook niet omdat Duitsland er was voor Duitsers, niet voor Nigerianen of Afghanen. De meeste Amazone indianen stammen accepteren een halfbloed niet als lid van de stam omdat zij puur willen blijven.

  Enfin, het punt is duidelijk denk ik. Nationalisme/Nationaal Socialisme/fascisme heeft helemaal niks met haat tegen anderen te maken maar alles met waardering en verbetering van jezelf. Iedereen die nationalisme afwijst is een welkome bondgenoot van de huidige machthebbers. Iedereen die nationalisme aanhangt is hun vijand en wordt fel bestreden. Het establishment bestrijdt geen libertariers omdat deze denkwijze uitstekend aansluit met waar het huidige regiem mee bezig is.

 24. @raymond [29]:
  Wat let je om mee te doen.

  Voor mij is het niets, niet omdat het mij afschrikt of iets dergelijks, maar ik val niet voor propagandistisch ideologisch gelieg.

 25. @raymond [29]: Het werk van Jacque Fresco ken ik (nog) niet. Het lijkt me een interessante man met inspirerende ideeën. Zowel aan de oppervlakte als wat eronder zit. Ook bij hem leeft een diepere gedachte. Vergelijk dat met de basisgedachte van Tao.

  Verschillende denkers dragen vanuit verschillende invalshoeken gedachten aan die allemaal in dezelfde richtnig gaan, net zoals de spaken van een fietswiel allemaal in het centrum bevestigd zijn maar aan de andere kant toch op heel verschillende plaatsen uitkomen. Dat nodig om te kunnen fietsen. Allerlei zeer uiteenlopende gedachten komen uiteindelijk op één en hetzelfde punt uit. Om dat te ‘zien’ moet je wel de onderliggende gedachte van een gedachte begrijpen 😉

  Hoe kom je van “het” af? Dat werkt niet zonder radicaal anders te gaan denken, als gevolg waarvan je jezelf radicaal anders gaat gedragen.
  Je moet als het ware je leven opnieuw uitvinden.
  Een proces dat vergelijkbaar is die door geboorte in een bepaalde streek tussen fanatieke moslims leeft, niets anders kent dan een keiharde variant van de islam die muziek verbiedt. En daarna muziek gaat ontdekken. Eerst luisteren. Dan stijlen ontdekken. Vervolgens als componist een geheel nieuwe muziekstijl ontwikkelen. Om van “het” af te komen denk ik dat het, om in deze beeldspraak te bljiven, nodig is om niet alleen muziek te ontdekken, maar nog eens ook opnieuw uit te vinden. Een taaie maar bevredigende uitdaging voor doorzetters.

  Go for it!

Comments are closed.