Vrijspreker: U nam laatst een kijkje bij een medeheerser van de Oekraïne. Wat zijn uw ervaringen?

Opperdienaar: Ik was inderdaad op bezoek bij Yanukovych om even als heersers onderling te praten over onderdaan management. Hij leek alleen even niet thuis te zijn, dus ik bracht de tijd door in het stulpje van de dienaar van het volk. Wat ik zag getuigde allemaal van geweldige smaak. Ook proefde je het respect voor de veiligheid voor de onderdaan.

Vrijspreker: Hoe proefde U het respect voor de veiligheid van onderdaan?

Opperdienaar: Bijvoorbeeld een geëlektrificeerd groot hek om de heerser. Wat kun je nog meer doen voor de veiligheid van de onderdaan?hek

 

Ik ontdekte ook dat een beetje heerser een galjoen in zijn tuin heeft liggen.

 

galjoen

Vrijspreker: En elementen van stijl?

Opperdienaar: Kijk eens naar deze elementen uit de klassieke oudheid.

Classical_elementsPoseidon

 

Verder mogen een manege, dierentuin, golfbaan, tennisbaan, garage met antieke autos, limousines and sport autos, etc. natuurlijk niet ontbreken. Ook sliep hij tussen het gezoem van bijen, want een onderdaan is het meest gebaat bij een heerser die comfortabel en goed uitgerust het geld van zijn onderdanen besteed. Dat geeft het beste resultaat en de meest optimale besteding voor het welzijn van de onderdaan.

Voor deze onderdanen is er ook altijd wel wat lekkers uit de vuilcontainers te vissen.

dumpster_diving

9 REACTIES

 1. Tsja… twee maten. Een dubbele standaard.
  De bestuurder van een organisatie die in de kosten snijdt en ondertussen goed voor zichzelf zorgt.
  De welvarende mens die zijn hand op de knip houdt en nauwelijks medemensen behulpzaam is, zodat anderen onnodig gebrek lijden.

  Een variant op het thema van de overheidsdienaar die wetten uitschrijft, uitvoert of handhaaft maar deze zelf aan zijn laars lapt.
  Of de religieuze fanaticus die anderen in een religieus dwangbuis wenst te stoppen, maar een huichelaar blijkt te zijn die wat hij propageert zelf niet praktiseert.

  Lang leve de lol! Of juist niet. Want dubbele standaarden houden geen stand. Vroeger of later komt hoogmoed voor de val. Op welke wijze dan ook.

  Nico [9] reageerde op deze reactie.

 2. @MMAP [4]:

  Niets , nakkes , nothing ….enz.

  De gemiddelde Hellywood bongobrain woont rianter , typisch een FLUF onderwerp.

 3. @Nico [5]: De dubbele standaard komt ook voor in computerland; quantummechanica. De gedachte is dat parallelle dimensies benut kunnen worden als een onuitputtelijk bron van super-rekenkracht. Maar wat is er dan in die andere dimensie? Waar komt de energie en kracht vandaan? Oneindige liefde? Of wordt die andere dimensie feitelijk door technici geëxploiteerd tot de bron uitgeput of opgedroogd is?

  Op eenzelfde manier zou je kunnen stellen dat een staatshoofd met zijn dienaren (vergelijkbaar met Zeus en de goden die hij heeft voortgebracht) in een andere dimensie leven dan de burgerij. Zij gebruiken de overheidsmachine om de burgerij (stervelingen) als een bouwstof te exploiteren en desgewenst als instrument te gebruiken.
  Maar… de glans van goden is vervlogen. De glans van staatshoofden is tanende. Niet vreemd wanneer de burgerij vooral spilzucht waarneemt en zich geëxploiteerd voelt. Wonderen, daar gelooft toch geen weldenkend men in? De zeer overvloedige rijkdom van de één kan verklaard worden door gebrek bij de ander. Dat weet iedereen. Het is een kwestie van tijd tot de bronnen van staatshoofden opdrogen. Aan exploitatie komt vroeger of later altijd een eind.

Comments are closed.