3456U wordt weer eens geDijsseld met de bonusregeling.

Toen het fout ging met de banken (mede door overheidsingrijpen in het financiële wereldje) waren de bankiers een dankbare schietschijf voor politici die hun eigen falen wilden verdoezelen.

Het was dus erg makkelijk om die valse bankiers hun bonus te beperken.

Dat was de eerste fout: In de hele EU werden de bonussen tot 100% van het salaris beperkt.  En geen politicus begreep waarom de vaste salarissen ineens stegen. Maar daar wil ik het niet over hebben, ook niet dat het van de zotte is dat een derde (overheid) zich bemoeit met wat twee partijen onderling voor hun werkzaamheden afspreken.

De tweede fout die Dijjsselbloem maakte was dat hij in Nederland voor de muziek uit wilde lopen en ipv 100% maximaal bonus, dat tot slechts 20% toe liet. Oh wat waren we blij.

Maar toen kwam Brexit! En er zou wel eens een aantal Engelse financiële instellingen naar Nederland kunnen komen. Maar wie beslissen daar over? juist diegenen die voor (hoge) bonussen in aanmerking komen! En die houden niet van een maximum van 20% als ze overal elders in de EU tot 100% kunnen komen. Zelfs Dijssie en Rutte begrijpen dat en komen dan nu met hun

derde blunder: zij hintten er op dat er nog ‘best mazen en flexibiliteit in de bonuswet zitten die buitenlanders de mogelijkheid tot hogere bonus geven!”

OKEE, dus hier geldt de ‘geest van de wet’ niet meer? En mazen zijn hierbij wel toegestaan, maar niet bij belastingontwijking? Ik wil de eerste Nederlandse bank wel eens zien die accepteert dat haar Nederlandse werknemers, minder bonus krijgen dan haar buitenlandse; hoezo EU en gelijke rechten?

Kortom de schijnheiligheid en het opportunisme hoe met wetten en regels om te gaan door politici is wederom bewezen. Geen wonder dat er steeds meer mensen minder, ipv meer regels willen, zeker als die regels en mazen, door diezelfde politici misbruikt worden.

6 REACTIES

 1. Ruimte voor extreme bonussen is een gebrek aan concurrentie, door ook te veel wetten en regels voor de nieuwkomers.

  Hierdoor krijg je in dit geval systeembanken welke politici moeten redden of bonusdiscussies en onvrede, die door politici moeten worden voorkomen.

  Maar wie was ook maar weer de veroorzaker van te veel wetten en regels?

  M.a.w de probleemoplosser is zelf de probleemmaker.

  Is dit opzet, om zichzelf aan het werk te houden of puur dommigheid en wil men hiermee aantonen dat ze totaal onbekwaam zijn voor hun functie?

  Dit laat ik aan de lezer over.

 2. Waarom hebben we het hier eigenlijk alleen maar over politiek en met name de Brexit? Is dat waar het liberalisme tegenwoordig overgaat? Onze eigen financiële rechten en onafhankelijkheid? Alsof we zo geïnteresseerd zijn in de vrijheid van een ander, behalve dan die van onszelf. Waarom heeft niemand het over de kern van de problematiek waarom de vrijheid van de mensheid stelselmatig wordt ontnomen.

  Wat dacht u bijvoorbeeld van die bio-industrie waar wij als mensen op zeer schandalige wijze met de natuur en het dierenrijk omgaan, en daar juist de kern van het probleem ligt aangezien wij als mensheid de wet van universele vrije wil ernstig schenden en hierdoor wij zelf verantwoordelijk zijn voor de consequenties van alle beperkingen die ons worden opgelegd.

  Wij zien de koeien in de wei als DE natuur tegenwoordig. Nou die koeien zijn allemaal vrouwtjes koeien omringd door een dik vet hek waar ze als ze geluk hebben in de wei mogen lopen want normaal staan ze op beton in de stal. En de kalfjes die worden direct gescheiden van de moeder en ze onthouden van de moedermelk, want wij mensen hebben namelijk dat moedermelk nodig… niet het kalfje.
  En dan heb ik het nog niet eens over de varkensindustrie waar het varken het daglicht nooit ziet en de hele dag op elkaar gestapeld op beton moeten liggen.
  Ja nou en.. hoezo dat is toch gewoon de natuur? Ooh ja? Ik noem het de natuurlijk evolutie volledig om zeep helpen. En dat wij dat als mensen collectief allemaal maar okey vinden, heeft dat daarom direct consequenties voor de mensheid.

  What comes around, goes around, weet je nog!!

  Maar daar wil niemand het over hebben, want dan kom je aan iedereen zijn /haar broodje kaas wat we elke dag bij ons ontbijt willen hebben en ons lekkere stukje vlees tijdens de lunch. Nee, niemand wil de consequenties aanvaarden die het kompleet omzeep helpen van de natuur met zich meebrengt. We hebben het liever over een Brexit wat allemaal gecontroleerd is door de aristocratie en die er juist opgebrand is dat wij dat spelletje met z’n allen heerlijk gaan meespelen.

  Nou daar kan iedereen z’n hele leven over blijven huilen en schreeuwen, de echte oorzaak waarom de krachten der beperking ons kunnen inpalmen en inpakken halen daardoor nooit het daglicht.

  De oorzaak ligt namelijk niet alleen maar buiten onszelf, de oorzaak waarom wij als mensen zo stelselmatig worden beperkt zit ‘m vooral IN onszelf. omdat wij dat namelijk ook bij andere levensvormen doen die ook recht hebben op vrije wil. Spiegeltje spiegeltje aan de wand…. wie kijkt er eens naar zijn eigen binnenkant.

  Overnight [3] reageerde op deze reactie.
  easymoney [4] reageerde op deze reactie.
  peter [5] reageerde op deze reactie.

 3. @Limon & Nada [2]: ik stel voor dat je snel een enquête houdt onder de geraniums of je nog wel tijd aan dit soort reacties kunt besteden. Ik neem aan dat het geranium-belang groter is.

 4. @Limon & Nada [2]: Dit is een site waar iedereen vrij kan spreken over alle onderwerpen die je maar kunt bedenken. Je moet alleen rekening houden met de huisregels. De vrijspreker is geen libertarische website.

  Maak gebruik van de zoekmachine rechtsboven op deze site. Tik in dieren en je ziet voldoende artikelen verschijnen over dieren of de relatie mens/dier.
  Het staat je natuurlijk vrij, om zelf een verhaal/tekst te maken, die dan gepubliceerd kan worden.
  De meeste artikelen refereren aan actualiteiten, en helaas, die zijn vooral politiek en financieel van aard. Tja, dat heb je in de wereld waar de Politiek en Financiële instellingen een enorme impact hebben, op het leven van mensen en bestaan van bedrijven. Burgers hebben door hun stem gedrag die instellingen belangrijk gemaakt.

 5. @Limon & Nada [2]: Order volgers welke geen verantwoording durven te nemen over hun eigen leven…dat moet de staat maar regelen. Daar begint het probleem…

Comments are closed.