avatar MMAP 110x110Staatssecretaris Klijnsma wil dat de pensioenpotten van Nederlandse werknemers in de grote EU-pensioenpot terecht komt. Ach, de socialisten in NL volgen graag de socialisten van de EU.

Staatssecretaris Klijnsma wil dat het mogelijk moet zijn de ZZP’er te VERPLICHTEN deel te laten nemen aan een VERPLICHT pensioenstelsel. Net als werknemers in vaste dienst, dus eigenlijk? Laf als ze is, laat ze die beslissing wel over deze kabinetsperiode heen tillen naar het volgende kabinet.

En de roverheid jaagt (nu met o.a. de Wet DBA) op ZZP’ers omdat een deel van hen “verkapt in loondienst” zouden zijn. Momenteel een “hot item” in detacheringsland.

Dus? Pensioenen verplichten voor de ZZP’ers en “EU-afroombaar” maken, net zoals voor de loondienstslaafjes geldt, maar tegelijkertijd jagen op schijnzelfstandigheid?

Ik kan het niet meer rijmen. En daar ben ik blij om.

12 REACTIES

 1. Ik heb sterk de indruk dat de OVERHEID het geld dat je inlegt in een verplicht pensioenfonds beschouwt als HAAR geld. Pensioenfondsen worden momenteel verplicht om hypotheken te verstrekken. Banken willen van hun hypotheekportefeuilles af. Protest van de pensioenfondsen heeft niet geholpen.

  Ook zijn er geluiden over inburgeringskredieten voor vluchtelingen, mogelijk hypotheken voor vluchtelingen. En dat moet natuurlijk op een of andere manier gefinancierd worden. Uit uw verplichte pensioenfonds?

  mario [3] reageerde op deze reactie.
  Limon & Nada [5] reageerde op deze reactie.
  Stonecity [10] reageerde op deze reactie.

 2. Laat ons niet vergeten dat door het opsouperen van wat een pensioenfonds had kunnen zijn, de overheid heel de bevolking bestolen heeft (http://www.1meikomitee.net/48-1.htm) en zelf het vergrijzing Mythe gecreëerd (http://www.sdnl.nl/index1024.html ). We zitten niet alleen met een staatsschuld van ong. 60% van het BNP, maar ook die schuld aan de bevolking, die nu door de werkenden wordt afbetaald. Even schatten hoeveel dat is. Veronderstel ruwweg dat de levensverwachting gemiddeld 80j is, dat er in Nederland ‘14.7M personeelspensioenen (waarvan ong. 30% met aanvullend pensioen) zijn van gemiddeld 1000EUR/m en 400k staatspensioenen van gemiddeld 1300EUR/m. Veronderstel dat iedereen van 62 tot 80 op pensioen is, da’s gemiddeld 19 jaar. Dan had Nederlands pensioenpot 9.5j x (1.7M x 1000 + 400k x 1300)Eur/m x 12m/j = 253 miljard groot geweest. Mits goed beleggen, 15-25 miljard /jaar opbrengst om rentelasten af te betalen. Geen vergrijzingsprobleem want babyboomers zijn pensioenpotboomers, die zouden met zijn allen hun EIGEN pensioenpot aangelegd hebben. De Nederlandse staat staat bij iedere Nederlander die op pensioen gaat ong. 230’000 EUR in het krijt voor het opgesoupeerde pensioenfonds alleen al. Welke georganiseerde misdaadorganisatie doet beter?

 3. … Met dit soort roverheden is het best te begrijpen dat ondernemers steeds vaker naar legale offshore constructies kijken. Wees eerlijk: Als je ondernemer bent en je hebt de pech om hier winst te maken, ondanks alle premies, heffingen, belastingen, en dergelijke komt er ook nog eens de VPB overheen. Stel je maakt 100K winst, dan zegt de fiscus dat ze daar 20% van mogen hebben. Waanzin natuurlijk.
  Beter is het dus om je bedrijf ergens op een mooi eiland of zo te vestigen en daar je geld heen te brengen. Wel braaf IB betalen, maar de rest gebruik je mooi voor je eigen pensioen.
  Er zal vast wel een manier zijn om ergens een trust op te zetten. Bedrijven zat die je hierin kunnen begeleiden.

 4. Ruud Lubbers, Wim Kok, Wouter Bos en Mark Rutte waren/zijn politici die onder hun bewind miljoenen en miljoenen of waren het miljarden uit de pensioenpot hebben gestolen.
  Ja gestolen!
  Zij die politici vonden en vinden dat maar dood geld, en geld moet rollen.
  En NU kijken die EU proleten uit Brussel met zeer grote ogen naar onze pensioenpot.
  Die EU proleten geven maandelijks miljarden weg, en ergens moet dat vandaan komen nietwaar?
  Die enorme tsunami van economische profiteurs waar ook terroristen tussen zitten, kost miljarden en miljarden per maand, en dat houd maar niet op.
  En nou willen die roden ons pensioenpot legen in Brussel?
  Dat NOOIT!!

 5. @Nico de Geit [6]: Zou het bij hen puur om het geld gaan? Geld kunnen ze ongelimiteerd bijdraaien, ze beheren tenslotte de geldpers. Ze kunnen hier de geldkraan openzetten en daar de geldkraan dichtdraaien.
  Geld is een manier om het volk te bespelen, omdat het volk volledig afhankelijk is gemaakt van geld. Hitler bijv., kwam pas aan de macht toen het Duitse volk volledig aan de grond lag en het volk smeekte om redding. Het volk vond alles goed, zolang ze maar weer wat geld hadden om te eten. Ik denk dat ze geld zien als gereedschap.

  Nico de Geit [9] reageerde op deze reactie.

 6. @Limon & Nada [8]:

  Het is een soort reset: wat er aan de ene kant bijkomt aan geld moet aan de andere kant verdwijnen. En als je je geld afdraagt aan een verplicht pensioenfonds ben je het nog niet helemaal kwijt, voor je gevoel dan.

  Of je er ooit iets van terug gaat zien is de vraag. En als je er iets van terug ziet, ga er dan maar vanuit dat je gekort wordt op je AOW. Want het is vrijwel zeker dat er straks alleen nog AOW is voor hen die het echt nodig hebben. En dus niet voor mensen met een dikke spaarpot.

 7. @Nico de Geit [1]:

  Het spaarloon, wat je een leuk spaarcentje opleverde destijds, hebben ze ook rap afgeschaft omdat men dat beschouwde als het geld van de overheid. Het was gemiste belastinginkomsten. Je moet het maar zo durven noemen.

 8. Jette gleed bijna uit over haar natte droom, het zou mij niets kunnen schelen.

 9. Onze regering, nota bene onder leiding van de VVD, is een matte ambtelijke en futloze bestuursclubje geworden, dat nauwelijks begaan is met Nederland en alleen nog uit de stoel komt als het eigen belang aan de orde komt. Logisch dat zo’n ambtelijke kliek het fenomeen ZZP’er niet ziet zitten, en logisch dat onze pensioenpotten keurig worden verdeeld over de overige EU-landen. En met zo’n dotatie valt er heus wel een leuke loopbaan in Brussel voor ze in het verschiet.

Comments are closed.