hillary_shit_kickersVrijspreker: U kijkt vol bewondering naar Hillary Clinton. Wat is er zo geweldig aan haar?

Opperdienaar: Ze komt overal mee weg. Het is onduidelijk waar het precies mee begon, misschien moet je helemaal terug gaan naar haar wonderbaarlijke geluk bij de handel in future contracten in slachtklaar rundvee in de jaren 78/79. Hierbij verdiende ze een wonderbaarlijke 100.000 $. Ze verklaarde zelf haar geluk a.h.v het lezen van de Wall Street Journal.

Vrijspreker: Hoe ironisch dat ze toen al zo goed verdiende aan ‘vee gereed voor de slachtbank’.

Misschien moet je beginnen bij het Whitewater schandaal, maar je kunt beter iets recents nemen. Toen Hillary en Bill zitting namen in het witte huis, werden 7 medewerkers van de reisafdeling ontslagen die daar soms al 30 jaar zaten. Onder vragenvuur waarom dit gedaan was, veranderde het verhaal steeds. Eerst was het een poging overtollig personeel te ontslaan en geld te besparen. Daarna veranderde het verhaal naar een poging om een competitie binnen te brengen bij de reisbranche, waarna het opnieuw veranderde en te maken had met een reorganisatie bij Al Gore, die dat prompt ontkende. Hierna had het te maken met een verkiezingsbelofte het personeelsbestand terug te brengen met 25%, uiteindelijk werd beweerd dat de medewerkers helemaal niet ontslagen waren, maar op onbeperkt administratief verlof waren geplaatst.

Hillary beweerde uiteindelijk nog dat Bill Dale die er al 30 jaar werkte een dief was (Toen de HillBillies vertrokken uit het witte huis namen ze voor 190.000$ meubilair mee dat ze later terug moesten sturen) en riep de FBI erbij om onderzoek te doen. Die trokken er 2 weken vooruit waarna een jury Bill Dale vrijsprak.

Toen doken er notities op waaruit bleek dat Hillary hun banen had willen geven aan medewerkers van haar campagne team. Een reisbureau van Harry Thomas die ze nog kenden uit Arkansas zou het werk gaan doen na privatisering.

Nadat het Travelgate schandaal groeide, beweerde Hillary onder ede dat ze geen rol had gespeeld in het ontslag van de medewerkers en ze niemand tot enige actie had aangezet. Verder had ze moeite zich een hoop dingen te herinneren. De eerste opmerking was weer heel onhandig toen er een memo opdook van hoofd staf van het Witte Huis David Watkins, waarin stond dat er hel en verdoemenis dreigde als de medewerkers niet aan de wensen van de ‘first lady’ zouden voldoen.

Vrijspreker: Het doet denken aan het recente ‘health gate’: alleen een hoestje, nee, allergie, wacht, uitdroging, nee nee nee, longontsteking. Waarna ze op het trottoir een kind over de bol aait voor een foto op en zegt dat alles prima is. Het lijkt of hier een patroon zichtbaar wordt.

Opperdienaar: De Wall Street Journal noemt dit inmiddels het ‘Clinton Schandaal Ritueel‘. liegen, ontkennen, veranderen, vergeten, rekken en als het dan voorbij is wuif je alle vragen weg met ‘oud nieuws’, heb ik allemaal al beantwoord en ‘zoals ik herhaaldelijk gezegd heb …’

Vrijspreker: Maar is dat waar U ze zo voor bewondert?

Opperdienaar: Nee, het is de relatie met haar achterban. Die is fascinerend. Haar standpunten kunnen fluctueren. Eerst was ze tegen het homo huwelijk en daarna er voor, eerst tegen het TPP ‘reguleringsverdrag’ en daarna er tegen. Haar achterban buigt moeiteloos met haar mee. Het lijkt er op dat de kudde van Clinton denkt dat ze een geheime wetenschap hebben van wat Clinton ‘echt‘ vindt en wat ze ‘echt’ gaat doen. Ze kijken door dat masker van leugens en gedraai heen en zien een rotsvaste dame, die tegenstanders niet kunnen zien. Ze gaan daarom met allerlei gedraai akkoord om aan de macht te komen. Dat gelieg en gedraai is alleen maar bedoeld om verachtelijke racisten en ander rechts gespuis om de tuin te leiden. Haar kudde weet dat al dit liegen slechts voor anderen bedoeld is en kent de ware boodschap.

Vrijspreker: Het doet ook weer sterk aan religie denken. De gelovigen weten wat god echt wil, ondanks alle voor en tegenspoed die hen overkomt. Ze kijken door de ruis van dat soort dingen heen en zien de werkelijke principiële standvastige god, die een plan heeft voor ze als uitverkorene. Alle rampen zijn alleen bedoeld om heidenen op het verkeerde been te zetten.

Opperdienaar: Inderdaad, die onzichtbare link tussen kudde en koehandelaar. Waarin de koeien tot aan de slachtbank alles wat ze overkomt uitleggen als een plan van de koehandelaar die er voor hen is. Tegelijkertijd wijzen ze alles af wat daar niet op wijst, dat is alleen bedoeld om die domme varkens voor de gek te houden.

memoires

hillary_collective

clinton-foundation-donations

quote-women-have-always-been-the-primary-victims-of-war-women-lose-their-husbands-their-fathers-hillary-clinton-47-10-70

if-hillary-clinton-is-a-feminist-im-a-closet-liberal-op-ed

hillary_on_bill_victim

hillary-clinton-margaret-sanger

hillary_about_children

hillary_on_voter

trump_quote

South Park over de keuze tussen een broodje poep en een gigantische klojo

“Stay the fuck back, stay the fuck back away from me! Don’t come within ten yards of me, or else! Just fucking do as I say, Okay!!?”

Hillary screaming at her Secret Service detail. From the book “Unlimited Access” by Clinton ‘s FBI Agent-in-Charge, Gary Aldridge, p.139

“Where’s the miserable cock sucker?” (otherwise known as “Bill Clinton”)

Hillary shouting at a Secret Service officer. From the book “The Truth about Hillary” by Edward Klein, p. 5

“Come on Bill, put your dick up! You can’t fuck her here!!”

Hillary to Gov. Bill Clinton when she spots him talking with an attractive female. From the book “Inside the White House” by Ronald Kessler, p. 243

“Stay the fuck back, stay the fuck back away from me! Don’t come within ten yards of me, or else! Just fucking do as I say, Okay!!?”

Hillary screaming at her Secret Service detail. From the book “Unlimited Access” by Clinton ‘s FBI Agent-in-Charge, Gary Aldridge, p.139

“If you want to remain on this detail, get your fucking ass over here and grab those bags!”

Hillary to a Secret Service Agent who was reluctant to carry her luggage because he wanted to keep his hands free in case of an incident. From the book “The First Partner” p. 25

“Where is the God damn flag? I want the God damn fucking flag up every morning at fucking sunrise”.

Hillary to staff at the Arkansas Governor’s mansion on Labor Day 1991. From the book “Inside the White House” by Ronald Kessler, p. 244

Julian Assange heeft emails van Hillary die bewijzen dat ze Al Qaeda en Isis wapens leverde om Assad op te ruimen.

28 REACTIES

 1. Het lijkt er op dat Hillary het woord “fuck” vaker uitspreekt dan Tony Montana in Scarface, als zij niet moet hoesten. Hitlary is dan ook baas boven baas.

  Over hoesten gesproken, op deze webpagina twee videos over haar vermeende ziekte van parkinson: http://teapartyeconomist.com/2016/09/17/video-hillarys-parkinsons-symptoms/

  Is er wel eens een geloofwaardige analyse opgedoken over wie de echte vader is van Chelsea Clinton? Ik las eens een mooi gerucht dat Hillary was vreemd gegaan en zwanger geworden. Bill accepteerde dat zolang Hillary niet zou zeuren over zijn escapades. Dat lijkt te kloppen met de waarnemingen.

 2. Tsja… veelvuldig gebruik van de woorden fuck and shit. Het lijkt erop dat Amerikanen aardig genaaid worden door Hill en Bill.

  Onze ervaring leert dat de woorden en dus ook afgelegde eden van overheidsdienaren (die ook wetten en mensenrechtenverdragen hebben geschreven) van nul en generlei waarde zijn. Daarom willen wij ook niet lastiggevallen worden met welke wet of verdrag dan ook. Dat beschouwen we als bullshit uit de anus van alfa-mannetjes.

  Om verder te borduren op het concept shit:
  De uitspraak “bullshit uit de anus van alfa-mannetjes” komt niet uit de lucht gevallen, maar komt voort uit onze eigen ervaring. Als je niet de zin doet van overheidsdienaren, maar moreel verantwoord optreedt, dan werkt dat als een rode lap op een stier. Ze worden er knap chagrijnig en venijnig van. Zodat er allerlei gezeik en stront over je heen gekieperd wordt.Daar kan ik interessante verhalen uit eigen ervaring over vertellen.

  Om in de gaten te houden: Niet zozeer de praatjes wijzen naar waar iemand daadwerkelijk voor staat, maar zijn daden. Aan de vruchten herken je de boom. Dus als we eens een boompje opzetten over Hill en Bill… dan zal hun personeel mogelijk een vieze smaak in hun mond hebben. En vertellen dat er gif in dit koppel zit.

  Inzake ‘geheime wetenschap’ en door de ruis heen kijken: De filosofie van regeren bevat allerlei treiterijen als ingrediënt. Dat is kennelijk onderdeel van het idee over strategieën voor het opvoeden van burgers.

  Wist je dat Monsanto een anagram is voor ‘Son to man’?
  Het idee van de regeerindustrie om burgers op te voeden tot mensen? (sic)
  Door ze een kunstmatige behandeling (chemie) te laten ondergaan, genetische modificatie op natuurlijke zaden van gedachtegoed los te laten. Een soort van omgekeerde psychologie. Want als je stelselmatig en uitgebreid mensen treitert, dan zullen ze vroeg of laat toch wel gaan bedenken hoe een leven dan wél bestuurd zou moeten worden? Door de betrokkene zelf wel te verstaan?

  Vandaar dat er niet alleen treitervloggers bestaan, maar ook politici die treiteren. Het laatste bestaat eeuwen langer dan het eerste.

  We hebben het over een uiterst discutabele, ziekelijke opvoedingsstrategie. Misschien voortgekomen uit wanhoop, misschien uit winstbejag (de regeerindustrie is profitable). Who knows?

 3. @Pcrs: Je hebt het in dit artikel over ‘geheime wetenschap’ en door de ruis heen kijken. Je weet waarschijnlijk wel dat dit verschijnsel bestaat.

  Een afschaduwing van de ontwikkelingspsychologie van de mens en zijn eventuele transformatie wordt tegenwoordig ook geprojecteerd op organisaties. Kunnen de lessen die op individueel niveau zijn geleerd toegepast worden op groepen van mensen, het domein van de sociologie?

  Dit voorbeeld wordt gevolgd door onder andere de gemeente Bergen op Zoom die inzet op een transformatie van het Sociaal domein. Mooi verhaal hé?

  In een krant verscheen een schijnbaar onschuldig interview over het spel Starcraft. De ontwikkelaar vertelde dat het spel een single-player modus kent, waarna een multi-player modus kwam. Nu komt er een “co-op” modus. Wie thuis is in kosmologie weet dat Starcraft wijst op de crafts in de kosmos. Vroeger had je een single-player modus (koning), later een multi-player modus (gedeelde macht). Dit interview wijst de bovenste sociale klassen kennelijk op een komende ontwikkeling in de overheidsmachine, de coöperatieve modus, zoals de gemeente Bergen op Zoom nu inzet. Mooi verhaal, interessante intentie.

  En dan nu de werkelijkheid. Een organisatie, van welke aard dan ook, creëert segregatie oftewel een sociale breuklijn tussen insiders en outsiders. In een organisatie worden mensen op onnatuurlijke wijze samengebracht. Kennelijk is nu de verwachting dat in een onnatuurlijke context natuurlijke processen kunnen worden nagebootst. Hoe realistisch is dat? Het is een aardig probeersel, maar wellicht meer een laatste stuiptrekking van een zieltogende regeerindustrie. Of een poging om niet met een klap om te vallen, maar zich voor te bereiden op een andere transitie.

 4. Overigens wil ik hiermee niet azijnpissen. Is het niet interessant dat mechanismen in de psychologie nu geprojecteerd worden op sociologische mechanimsen, waardoor deze mechanismen weer teruggeprojecteerd worden op medewerkers van organisaties? Immers, wie eerst op grond van regeltjes leeft kan zelf ook een transformatiefase inzetten en eens bewust gaan nadenken over de normen en waarden die hij individueel zou willen hanteren.

  Kennelijk zijn de krachten van het universum in beweging. Ik maakte eens de navolgende vergelijking:

  Is het niet interessant dat de krachten van het universum kennelijk zo werken dat de gedachten en dromen van mensen als een soort kompasnaald in een bepaalde richting gaan wijzen? Toegegeven, de behuizing en de naald van dit kompas kunnen beschadigt raken, maar toch… En wat te denken van de mensheid die zich als ijzervijlsel onder een magneet in een bepaalde richting beweegt?

 5. @Raymond V. [4]: Meditatie is een goed ding. Normaliter werkt intellectueel de ratio, maar die is beperkt. Tijdens meditatie schakel je over naar beelden, zoals een toekomstbeeld. En ga je dingen doorzien, want vanuit een ander perspectief zien dingen er nu eenmaal anders uit. Daardoor wordt redeneren vanuit een andere invalshoek ineens heel andere koek. Smakelijker en voedzamer 😉

 6. @Pcrs: Nog even over ‘door de ruis’ heenkijken:

  In dezelfde krant een bericht over koeien in de wei, die meer opleveren. Er moet volgens het artikel dan wel een melkrobot bij. Een verschijnsel dat kennelijk gestimuleerd wordt door ministeries. Vertaald: Mensen sterker de indruk geven dat ze vrij zijn zorgt ervoor dat burgers (melkvee) meer belastingen opleveren.

  In dezelfde krant: Minister Plaskerk heeft kennelijk een open hart operatie ondergaan omdat er ruis was en een hartklep weigerde dicht te gaan. Who cares? Maar het gaat om de werkelijk inhoud van het bericht. Volgen Plaskerk:
  “Het is niet niks: er heeft een chirurg met je hart in zijn hand gestaan. Voor sommige mensen blijkt dit nader hand een keerpunt te kunnen zijn. Dat zou voor mij ook kunnen. Ik weet niet of je zelf degene bent die dat als eerste signaleert. Misschien eerder mijn omgeving. Dus dat zal moeten blijken. Maar goed, de klep sluit weer. Ik kan nu echt goed mijn klep dichthouden“.

  Verder bericht die krant nog over een pyromaan die brandjes sticht (brandhaarden zijn ontstane ruzies die je kunt smoren of blussen) en verfijnde methoden om de ‘sluipmoordenaar’ van brand te bestrijden; onderhuidse wrevel die tot uitbarsting kan komen.

  Als je een krant met andere ogen leest, zie je best wel het een en ander dat de hogere sociale klassen bezighoudt. Waarover ze de kaken jegens het klootjesvolk stevig op elkaar houden. Totdat een hacker aan de slag gaat om de codering te ontcijferen en uit de school klapt.

 7. De vrijere burger slaat overigens op ondernemerschap. Kennelijk wenst men dat meer te gaan stimuleren. Goed idee. Behalve de melkrobot dan.

 8. Wanner verschijnt er een politieagent voor onze neus om ons te bevelen onze klep te houden en niet uit de school te klappen?

  😀

 9. Grapje. Wij zijn niet ingewijd in de club met verlichte mensen, dus hebben we ook nooit beloofd onze mond te houden. Sterker, we staan op om waar mogelijk de waarheid te vertellen. An inconvenient truth soms. Wil een club zijn codering niet gekraakt hebben, dan zal die verbeterd moeten worden. Of overboord gekieperd worden. Da’s beter denk ik.

  Onze bedoelingen zijn goed, alleen is het voor Big Brother nog steeds niet duidelijk in welke richting die nu eigenlijk gaan. Die spanning houden we er nog even in. Dat duurt overigens niet lang meer vermoed ik, want de tijd om ‘uit de kast te komen’ is nabij 😉

 10. Matriarchaat: Bij diersoorten waarbij de wijfjes dominant zijn, en zeer bemoeizuchtig t.o.v alle jongen worden alle kinderen van de concurrente(s) door de dominante teef gestolen of afgemaakt. De groep dominante teven in USA heeft zich blijkbaar achter Illary geschaard, in de hoop de eigen door instinct aangedreven machtswellust te kunnen botvieren als de ‘regels eindelijk wat worden aangepast door Killary’.

  Tegen dit soort blinde instincten helpen argumenten, redenaties, bewijzen niet. Integendeel, deze vrouwen zullen de ratio gebruiken om hun driften en instincten te rechtvaardigen en het botvieren mogelijk te maken, en de slimsten zijn het gevaarlijkst. De ratio staat in dienst van het dier bij zulke types.

  Nico [16] reageerde op deze reactie.

 11. De leidster van een matriarchale diersoort verleent aan de favoriete achterban ‘moederschapsrechten’. Niet favorieten hebben die niet. De leidster is ‘eerste moeder’ en alle jongen wordt geleerd ‘mammie niet tegen te spreken’. Op die manier verzekert en bestendigt de leidster haar macht over de gehele groep in heden en toekomst.

  Mannen kennen hun eigen instincten prima dus daar zal ik als vrouw even niets over zeggen anders word ik van dit ‘white male privileged’ forum geschopt (geintje) maar het grondpatroon is hetzelfde uiteraard. Mensen zijn goed op de hoogte van de effecten van testosteron op het gedrag bij mannen binnen deze mannenmaatschappij, maar snappen vrij weinig van de effecten van oestrogeen. Maar dit Killary-kliek-gedrag is er dus één van.

  Nico [13] reageerde op deze reactie.

 12. @Ness [12]: Interessant verhaal. Maar niet erg compleet. De matriarch wordt normaliter op prijs gesteld. Omdat een vrouw met vrouwelijke kwaliteiten liever het consensus model gebruikt dan het conflictmodel.

  Dit kan verkeerd gaan. Als een vrouw besmet raakt met mannelijke denkwijzen, dan krijg je manwijven. Kille, rationele bitches. Ik hoorde van een club vrouwen die zogenaamd in zaken zit (legale handel), maar eigenlijk een club van huurmoordenaars is. Je betaalt voor een moord, het doelwit ziet een bloedmooie vrouw aankomen, en wordt omgelegd voor hij in de gaten heeft wat er gebeurt. Zijn hormonen begonnen namelijk voor de laatste keer op gang te komen 😉

  De enige manier waarop bestuur echt goed gaat is volgens mij wanneer een man en zijn eigen vrouw gezamenlijk hun huishouden en grondgebiedje besturen. Gelijkwaardig maar niet gelijkaardig. Alle andere bestuursvormen ontsporen vroeger of later denk ik gegarandeerd. Maar ik kan het fout hebben…

 13. Uiteraard werkt mijn geheugen zeer selectief. Ik kan me echt niet herinneren waar die club vrouwen zich bevindt en wie dat nu ook al weer waren. Uit sympathie voor sociaal verantwoord ondernemen wis ik soms weleens een stukje geheugen 😀

 14. Mocht ik mensen in paniek hebben gebracht met dit verhaal: Ik meldde eerder dat ik een carrière als Hashashin overweeg. Dus de dames zouden dan collega’s zijn. Collegiaal respect vereist discretie. Horen, zien en zwijgen. Het spreekwoord zegt: “Zwijgen is goud”. Mensen met een gouden karakter zijn dus vaak zwijgzaam…

  Voor Big Brother die waarschijnlijk meeleest; jullie kunnen jezelf nu afvragen of ik het voorbeeld van de overheidsmachine volg, allerlei verhaaltjes verzin en wat aan het narren ben, of misschien serieus ben. Wie zal het zeggen? 😀

  Whahahaha…

 15. @Ness [11]: Leuke woordspeling trouwens; Illary. Ik hou het naar Bonny and Clyde op Hill en Bill 😀

  Inzake het ‘white male privileged’: Je moest eens weten. Het interessante van internet is dat je nooit weet wie er ‘aan de andere kant’ zit. Iets serieuzer; deze website wordt vooral gedomineerd door mannen die rationeel proberen te denken. Maar bepaalde kwaliteiten nog niet zo ontwikkeld hebben. Misschien moeten ze eens een goed gesprek met hun vrouw hebben? Dat kan best helpen voor bewustwording, wat dan weer een leerproces op gang brengt!

 16. Mensen die zich als beesten gedragen kunnen alleen in beestachtige taal, dwz dierentaal beschreven worden. Dat geldt voor mannen en voor vrouwen. Ieder mens bezit oestrogeen en testosteron. Deze hormonen drijven instincten aan, en doen dat bij mannen en bij vrouwen doorgaans op iets andere wijze. Maar als iedereen zich naar zijn instincten gaat gedragen wordt het een beestenboel. Aan de hanen- en kippengevechten binnen die beestenboel ga ik geen woorden vuilmaken. Men tettert en beredeneerd maar een eind weg.

  Een beestenboel is het al. Iedereen probeert zijn instincten via zijn ratio te rechtvaardigen en als het even kan, op ‘rationele’ grondslagen het instinctieve doel te bereiken. Je bent pas geestelijk volwassen als mens als je die wilde paarden in toom kan houden, en een rationele maar menselijke belangen-afweging kunt maken voordat je tot aktie overgaat. Killary doet niet aan afwegingen, en die wijvenkliek om haar heen ook niet; Killary vaart uitsluitend op machtswellust. In het dierenrijk is deze ‘machtswellust’ op z’n plaats. In het mensenrijk niet; daar worden zulke criminelen geclassificeerd als psychopaten.

  Nico [20] reageerde op deze reactie.

 17. En wat nieuws onder de ZON, ik dacht het niet.
  Politiek is de smerigste menselijke bezigheid op deze planeet.
  Overal is hetzelfde gaande.
  Alleen is de VS wat meer in de schijnwerpers als bv de Nederlandse zakkenvullers.

  Nico [19] reageerde op deze reactie.

 18. @Bartje [18]: Op je eerste alinea zeg ik; amen. Met de kanttekening dat er natuurlijk wel wat meer is dan alleen hormonen. De menselijke geest stuurt zowel het fysieke lichaam als emotionele reacties als het intellect aan. Dus als de geest inderdaad de sturende factor is, dan kan iemand de drang via zijn hormonen weerstaan. Maar dan moet iemand natuurlijk wel een voldoende krachtige geest hebben. Dus geen lege huls zijn (een popje, waar popmuziek voor is gemaakt), maar substantie hebben.

  De menselijke belangenafweging gaat verder dan alleen eigenbelang. Wat zijn de gevolgen van een beslissing? Maar ook; hoe zag de aanloop eruit en waarom?

 19. @Ness [17]: Pardon, de bovenstaande reactie was voor jou bedoeld. Niet voor Bartje.

  Enne… als je jezelf vaker zou willen laten horen op deze website, dan zou ik dat toejuichen. Uit wat je schrijft proef ik een bepaald inzicht dat goed is om te ventileren. Misschien de frisse wind die bezoekers van deze website nodig hebben…

 20. @Raymond V. [21]: Klimaatverandering… heeft een paar dimensies.

  Ken je deze verbanden?
  – De zwarte dood raasde door Europa toen mannen in zwarte kleding (inquisitie) huishield.
  – De blauwe dood (cholera) plaagde Amsterdam toen mannen met blauw bloed er een zootje van maakten. Na de moord op Willem van Oranje duurde het een tijdje voor de boel stabiliseerde
  – De witte pest (cholera) gaat als een plaag rond wanneer mensen zelfvoldaan rondlopen en denken dat ze goed zijn, maar de moraliteit verziekt is. Deze ziekte beperkt zich niet tot de armen en onwetenden; George Orwell is er ook aan overleden.

  Tegenwoordig is kanker een belangrijke doodsoorzaak. Geen wonder, gezien het gegeven dat de mensheid geteisterd wordt door sociale kankergezwellen. In het boek ‘A world without cancer’ verwijst de auteur dan ook fijntjes naar political cancer.

  Het klimaat en volksgezondheid hebben meer met elkaar te maken dan mensen denken…

  Het verhaal van Global Warming gaat waarschijnlijk meer over spreekwoordelijke aardbevingen, overstromingen en tsunami’s die te verwachten zijn in een wereldwijd verkankerde cultuur.

  Dus… willen we van allerlei ziekelijke shit af, dan betekent het dat mensen zich eindelijk eens gezond moeten gaan gedragen. En dat begint bij gezond denken. En dat begint bij gezond dromen – als in ‘visioenen’ en daaruit voortvloeiende ‘visie’.

 21. Correctie van een kleine onjuistheid; de zwarte dood (pest) kwam vlak voor de Inquisitie. De zwarte dood, de Inquisitie resulteerde in de Reformatie, een reactie op corruptie.

  Een voorbeeld van die corruptie was de handel in aflaten.
  De RKK had de ‘goddelijke comedie’ (Dante) bedacht als instrument voor rekrutering. De karakterbeproeving, zoals in de Bijbel vermeld om in een machtspositie te komen (adel of koninklijk), was kennelijk niet genoeg. Het bedenksel van de RKK was kennelijk een verfijning of zo.
  Wie poen betaalde kon de karakterbeproeving inkorten. Of zich inkopen in een machtspositie (simonie). Waarmee corrupte, zwakke figuren in het zadel kwamen.
  Het grote publiek denkt bij aflaten alleen aan de financiëring van bijv. kerkgebouwen. Dat klopt, v.w.b. het klootjesvolk. Maar de geestelijkheid dacht bij aflaten aan meer dan dat. Zij dachten ook en vooral aan de toegang tot bepaalde posities. Aflaten hebben dus meerdere dimensies.

 22. Het bovenstaande inzake het verband tussen klimaat en volksgezondheid is slordig uitgeschreven. Het is kladderwerk. Ik zeg “foei” tegen mezelf. Binnenkort werk ik een deugdelijke versie ervan uit voor mezelf, teneinde die tekst in te voegen in een bestaand artikel over de filosofie van geneeskunde (kopje volksgezondheid, verband met mental hygiene).

  Als iemand aangeeft er prijs op te stellen, zal ik de deugdelijke versie van het bovenstaande kladderwerk onder dit artikel plakken.

  Raymond V. [26] reageerde op deze reactie.

 23. Beste Raymond V. [26]:

  Ik geef je een eerste stukje tekst ter overdenking. Morgen volgt (onder dit artikel) het stukje geschiedenis over de zwarte dood (pest), blauwe dood, witte pest.

  Cultuur is een woord dat gewoonlijk vooral omgevingsfactoren aanduidt. Een klimaat leent zich voor de ontwikkeling van bepaalde denkwijzen en gedrag. Soms verandert dit klimaat. Deze klimaatverandering wordt geduidt met bijvoorbeeld ‘verkilling’, ‘verharding’ en zo verder. Sommige ontwikkelingen kunnen ongezond zijn; een symptoom dat er iets mis is met de geestelijke volksgezondheid.

  Spreekwoordelijke klimaatveranderingen resulteren in spreekwoordelijke aardbevingen; net zoals er in de geologie breuklijnen zijn waarbij aardplaten zich tegen elkaar verzetten, zo zijn er ook sociologische breuklijnen van groepen mensen die zich tegen elkaar verzetten. Dat kan bij ‘opwarming’ oftewel verhitte koppen na koortsachtig overleg van militante figuren leiden tot spreekwoordelijke vulkaanuitbarstingen oftewel burgeroorlogen en revoluties.

  Het tegenwoordige verhaal over Global Warming gaat mogelijk vooral over spreekwoordelijke aardbevingen, overstromingen en tsunami’s die een logisch gevolg kunnen zijn van wereldwijd ontspoorde culturen.

 24. Beste Raymond V. [26]: Ik heb het thema van de relatie tussen denkwijzen en gedrag binnen een cultuur, en de invloed daarop op volksgezondheid (plagen, virussen) vandaag netjes uitgewerkt.
  2.5 pagina A4. Teveel om hier te plakken.
  Als je interesse hebt in dit thema, dan ben je wat mij betreft welkom om mij per email via de redactie te benaderen. Dan mail ik je het artikel wel.

Comments are closed.