dinsdag, 20 september 2016
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Het tijdelijke van een overheidsmaatregel: eeuwig dus.

stop_1_U kent het tijdelijke kwartje van Kok. Tegen de tijd dat hij het tijdelijke met het eeuwige verwisselt, zal dat kwartje er nog wel zijn.

In de aanloop van allerlei weer vage valse verkiezingsbeloftes is het misschien nuttig daar nog eens even aan te denken.

Er is nog een grote ‘eeuwig-tijdelijke’ maatregel die niet zo in de belangstelling staat: de crisisheffing op verzekeringen. assurantiebelasting 

Indertijd werd vanwege de crisis (veroorzaakt door de overheden) de assurantie belasting TIJDELIJK, van 9 % naar 21 % verhoogd.

Dat levert (kost ons) jaarlijks € 2 miljard op. Maar inmiddels moeten we Rutte geloven dat de crisis voorbij is. Of dan dus ook die crisisheffing voorbij is, is misschien een domme vraag maar ik wil die hier toch stellen.

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. DzVzTkM schreef op : 1

  zo financier je dus de sigaar uit eigen doos

 2. Nico schreef op : 2

  Een gewetensvraag:

  Is het rechtvaardig als een ouder de vrijheid van zijn kind die nog niets verkeerd heeft gedaan alvast preventief aan banden legt met regels? Of zijn regels een tijdelijke crisismaatregel die opgeheven wordt wanneer het kind zijn lesje geleerd blijkt te hebben?

  Velen zullen op morele gronden voor het laatste kiezen.

  Maar dan moet je wel eerlijk zijn en niet met twee maten meten.

  Want wetgeving is eenzelfde principe. Mensen die nog niets verkeerd hebben gedaan preventief wetten opleggen is geen crisismaatregel, maar tirannie. De één die zich deugdzaam weet te gedragen straffen voor de zonden van anderen door wetten in te stellen voor iedereen is ook tirannie.

  Misschien is dat de les die treiteraars op het politieke toneel de burgerij willen leren. Middels ‘tijdelijke maatregelen’ in tijden van ‘crisis’. Rechtvaardig is het niet

  Door mensen uitgevaardigde wet- en regelgeving wordt in de Bijbel “een opvoeder van onverstandigen en een leermeester van onmondigen” genoemd. En dus stellen christenen dat een mens zichzelf aan de wet dient te houden. Men vergeet daarbij gemakshalve dat wetgeving in de Bijbel ook een ‘onrechtvaardige tuchtmeester’ wordt genoemd. Er wordt gesproken over ‘onder de vloek van de wet zijn’. En dat Jezus zich tegen huichelaars keerde die wetten uitschrijven, die anderen opleggen, maar deze last zelf niet wensen te dragen.

  Denk aan de twistappel waarmee de Trojaanse oorlog begon. Of de appel die een einde maakte aan het paradijs. Anderen wetten voorschrijven resulteert vooral in ellende, een stekelige omgeving. Ondertussen groeit in allerlei landen een ondoorzichtig oerwoud van wetgeving. Als je weet dat hout in de oosterse filosofie een beeld is van wetgeving, dan is het wellicht tijd voor een goeie ouwe bosbrand. Nadien is er dan vruchtbaarder grond. Pyromanen kunnen dus hun hart ophalen. De fik in die wetboeken! Het is veel beter als mensen leren met elkaar te overleggen… zoiets als het beroemde poldermodel.

 3. Nico schreef op : 3

  In de TV-serie Revolution is de electriciteitsvoorziening (lees; regeerindustrie) ten gronde gegaan. Het einde van technologie. Daarna moeten mensen een beschaving gaan opbouwen.

  Wat zou er gebeuren als er vandaag de stekker uit de regeerindustrie wordt getrokken?

  Het zou een abrupte omwenteling zijn. Beter is een soepele transitie. Die dan wel goed voorbereid moet zijn. Een begeleid heropvoedproces. Want beschaving is het ontbreken van dwang. Ga er maar aan staan…

 4. jhon schreef op : 4

  Wat zou er gebeuren als er vandaag de stekker uit de regeerindustrie wordt getrokken? Iedereen drinkt een glas, doen een plas en alles is beter als het was !
  www.hln.be

 5. jan de vries schreef op : 5

  Ik kan er kort over zijn. Belasting is gelegaliseerde roof. 9 of 21 procent is dan gepiel in de marge. Niemand heeft een contract met de overheid. Niemand is gehouden aan iets waar die niet zelf voor kiest. Welke levend mens heeft ooit gekozen voor het stelsel zoals het in nederland is gegroeid? Belasting? Het zou verboden moeten worden. Verplichte verzekeringen waar die 21 procent over wordt geheven heeft ook al niets met vrije wil en keuze te maken. Wanneer gaat het gross inzien dat ze helemaal niet vrij zijn maar slachtoffer van een dwingend dictatoriaal en misdadig mensenrechtenschendend regime?

 6. Kernreactor schreef op : 6

  Men gelooft het niet, maar de echte grote crisis moet nog komen. Als het nou echt goed fout gaat dan is volgende week Amerika als eerste aan de beurt. Aldus, hoog in aanzien staande economen en economische wetenschappers.