6 REACTIES

 1. Het gaat allemaal om beeldvorming…

  Off-topic, maar de beeldvorming inzake de grootte van continenten is – ook volgens cartografen – kennelijk ook verstoord. Propaganda via cartografie. Zie hier. Als ik het goed begrijp doen bepaalde landen en continenten zich op een wereldkaart groter voor dan ze daadwerkelijk zijn, terwijl ook het omgekeerde gebeurt.

  Wat er van waar is… geen idee. Maar het moge duidelijk zijn dat we veel spannende verhaaltjes en misleidende beelden voorgeschoteld krijgen.

  Raymond V. [4] reageerde op deze reactie.

 2. Beste Raymond V. [4]: Het filmpje “Gall–Peters Projection” is best interessant! Wie zou bijvoorbeeld denken dat de “top” en “bottom” verdeling op een kaart meehelpt om een houding te cultiveren dat sommigen aan de “top” staan en anderen ondergeschikt zijn?

  Zoals dat bij beelden en beeldvorming gaat; er speelt zich van alles af in een onderbewustzijn waar we ons maar beter van bewust kunnen zijn!

  Dank voor het plaatsen van dit linkje. Het is bewustmakend!

  Keep up the good work!

Comments are closed.