Bovenstaand Agentschap heeft $ 26.600.000,00 apart gezet voor de bestrijding van corruptie in Afghanistan, bovenop het bedrag van $ 87.000.000,00 dat de laatste zeven jaar in dat land gebruikt is voor andere anti-corruptiemaatregelen.afdfd

Als het hoofd van dit Agentschap even met mij belt, ben ik bereid tegen betaling van slechts $ 5000,00 een consult te geven en uit te leggen waar al dit geld terecht komt.

Voor de Amerikaanse belastingbetaler kan op deze wijze een besparing bereikt worden ter grootte van $ 26.595.000,00.

Hugo van Reijen

5 REACTIES

 1. Omstreeks 2006, net na emigratie naar centraal-Europa, vertelde een local ons dat politici een briljante oplossing hadden gevonden voor het probleem van bureaucratie: Meer ambtenaren aannemen. Waanzin ten top.

  Nadat we in 2014 uit Europa waren vertrokken werd het nog interessanter. Men wil daar zogenaamd wat aan corruptie doen. Een oplossing: Plak overal in ziekenhuizen stickers met een afbeelding die stelt dat er geen steekpenningen geschoven mogen worden. De praktijk is echter dat zonder het schuiven van steekpenningen de wachttijden lang zijn en de zorg discutabel.
  Mét steekpenningen is in die omgeving van alles en nog wat mogelijk, en is er vooral minimale overlast door overheidsdienaren. Zonder dat wordt de levenskwaliteit doelbewust gereduceerd. Waarom? Inkomens zijn dermate laag dat steekpenningen erg verleidelijk zijn en blijven. Daarnaast zijn steekpenningen onderdeel van kruiperig gedrag waar sommigen van genieten (om gade te slaan).
  De gewoonte om steekpenningen te schuiven is dermate diep ingeworteld in het denken en gedrag, dat hogere salarissen er niet aan zullen helpen.

  Geld schuiven om corruptie te beperken wakkert het probleem alleen maar aan. Het zijn voor corrupte lieden slechts kansen om nog wat meer binnen te hengelen.

  hugo van reijen [2] reageerde op deze reactie.

 2. @hugo van reijen [2]: Zou het niet andersom zijn? Steekpenningen steken vooral degenen die het moeten betalen. Voor de ontvanger is het meer smeergeld; geld dient als smeermiddel om onwilligen bereidwillig te maken. Magie! 😉

Comments are closed.