• iedereen wordt gelijk behandeld *
 • gratis eten *
 • gratis gezondheidszorg *
 • alleen de bewakers hebben wapens *
vrijspreker.nlLibje
Tips voor Libje? Mail ze naar info@vrijspreker.nl

5 REACTIES

 1. @Overnight [3]: Dat is de overheidsfilosofie kennelijk. Lijkt veel op een SM-verhouding tussen een Dominatrix en een Onderdanige:

  “Als je mijn Onderdanige wil zijn, ben ik aan je toegewijd. Dit is wat ik wil. Samen met jou.”
  (quote uit de film “Fifty shades of grey”)

  Het enige verschil tussen een SM-relatie en een ‘moedertje staat’ / burgerrelatie is dat de laatste onderworpenheid eenvoudigweg afdwingt en totale overgave eist op straffe van dwang en geweld. Dat is dan de (in christelijke termen) ‘kruisweg’ die een burger geacht wordt om af te leggen.
  Enerzijds mensen die naast elkaar leven (de horizontale kruisbalk), anderzijds mensen die boven en onder elkaar leven (de verticale kruisbalk).

  Gevangenissen schijnen bedoeld te zijn om mensen te corrigeren, hoewel recidive anders suggereert. De gevangenis van een leven onder een overheidsregime maakt mensen evenmin beter. Want beter wordt men pas wanneer men in vrijheid keuzes kan maken en verantwoordelijkheid kan nemen.

  Kortom, de systemen die bedacht zijn om om mensen in een bepaalde richting te sturen zijn gebrekkig en rijp voor de sloop. Er gaat niets boven een goede opvoeding.

 2. Was het niet Thoureau die zei dat als een onderdrukkend regime je in de gevangenis gooit, je moreel aan de juiste kant staat?

Comments are closed.