the_problem_is_the_solution

8 REACTIES

 1. @Raymond V. [1]: Wat dachten u van die EU proleten?
  Héél Europa word overspoeld door economische profiteurs, die komen op uitnodiging van die EU proleten.
  Dat zijn sprinkhanen vreten in zeer korte tijd de zaak kaal!
  Onze cultuur, normen en waarden vrijheid en vergeet de welvaart niet, word op deze zelfmoord plan van die EU proleten vernietigt.
  Dat moet gestopt worden!!

  IIS [8] reageerde op deze reactie.

 2. De titel doet me denken aan de eerste Matrix film, waar een ‘Man in black’ het volgende tegen de hoofdpersoon Neo zei:
  “Human beings are a disease. A cancer of this planet. You are a plague. And we are the cure.”
  In het derde deel van deze trilogie volgde de tot nu toe klassieke ontknoping; een fusie (synthese) tussen goed en kwaad. Waarmee de mensheid weer even verder kon. De gevolgen waren kennelijk vrij goed (de zon ging weer stralen), maar het is een onbevredigend lapmiddel voor wie begrijpt wat er in die trilogie werkelijk gaande was.

  Over de inhoud van de afbeelding kan veel gezegd worden. Wij hebben er ervaring mee om als alien rond te lopen. Want een alien is het Engelse woord voor vreemdeling. Emigreren is afdoende om een vreemdeling te worden. Of in overheidsdienst gaan werken om te vervreemden van de burgerij. In een aantal landen waar we gewoond hebben betekent dat kennelijk vrijwel automatisch een eenzame oude dag. Vervreemding kent ook een tegenovergestelde. Want bestaan aliens eigenlijk wel? Waarschijnlijk alleen maar zolang men erin gelooft, zoals men ook heilig kan geloven in de noodzaak om sociale breuklijnen te handhaven.

  Uiteraard roept deze afbeelding nog meer gedachten op, maar het bovenstaande is wel genoeg lijkt me.

 3. Voor Pcrs: Met ‘klassieke ontknoping’ bedoelde ik dit, vanuit de wiki omschrijving van de Big Crunch, de eerste optie:

  The Big Crunch is one possible scenario for the ultimate fate of the universe, in which the metric expansion of space eventually reverses and the universe recollapses, ultimately ending as a black hole singularity or causing a reformation of the universe starting with another big bang.

  De klassieke ontknoping is een reformatie, gevolgd door een reboot van ‘het systeem’. De andere optie, een ‘black hole singularity’ heb ik ook anders omschreven gezien. Jaren voor ik überhaupt hoorde van het bestaan de Big Crunch. Singulariteit hoeft beslist niet zwart te zijn…

 4. @John [3]: Hahaa….
  J. Lo is Jennifer Lopez, wie die niet kent heeft onder een steen? geleefd/gezeten. 😉

  Grapje tussen door, dat begrijpt u wel?

 5. @dr. heinz [2]:

  Wederom een helder beeld geschetst hoe de EU/NL georkestreerd ten onder gaat!!…..Hoe meer de EU/NL gesloopt wordt hoe minder ieder individu macht zal hebben over zijn eigen leven en bezittingen. ….dit is een stille oorlogvoering tegen het volk.

Comments are closed.