verpleegtehuisVrijspreker: Onlangs kwam in het nieuws dat bewoners van een verpleegtehuis maximaal 3 keer per dag mogen plassen.

Opperdienaar: Ik ben even poolshoogte gaan nemen. Het is echter allemaal in orde.

Vrijspreker: Niets om ons zorgen over te maken?

Opperdienaar: Nee, ik kwam in de woonruimte en hoorde mevrouw Pronk vragen of ze naar het toilet mocht. De leiding legde het voorstel van mevrouw Pronk netjes ter stemming aan de groep voor. De motie werd echter verworpen met 5 tegen 3 stemmen. Wat is vrijheid toch mooi, is het niet?

Vroeger was er een dictator die over de mensen besliste, maar vandaag de dag zijn de onderdanen zelf aan de macht. De onderdaan heeft zelf het heft in handen. Het eindpunt van de geschiedenis. Na een lange ontwikkeling met vele misstappen zijn we dan toch bij het ultieme systeem aangekomen, waarbij de grootste groep beslist wat het individu wel en niet mag/moet doen en hem met geweld daarvan overtuigt.

Vrijspreker: Zou er nog een stap kunnen volgen, waarna we weer terugkijken op het verleden en concluderen dat we eigenlijk sukkels waren?

Opperdienaar: Ik zou niet weten wat. Wat wil je nog meer dan vrijheid? Onderdanen in de rest van de wereld snakken naar onze vrijheden. Het is benijdenswaardig.

Vrijspreker: Wat te denken van eigendomsrecht op je eigen lichaam en het werk dat je daar mee doet en het alleen vrijwillig aangaan van relaties en contracten aangaan?

Opperdienaar: Heiligschennis, chaos, sociaal contract !!!

Vrijspreker: Vrijspreker heeft ook onderzoek gedaan naar de situatie van mevrouw Pronk. Ons werd verteld dat de heer Zandstra medebewoners onder druk zette tegen te stemmen, omdat hij het idee heeft dat de leiding door god is aangesteld. Mevrouw de Halsema maakt zich zorgen over het milieu en drijft een levendig handeltje in plasrechten aangezien haar blaas nog relatief goed is.

Opperdienaar: Maar de heer Plasterk en mevrouw Hennis-Plasschaert waren toch wel oprecht tot hun beslissing over het plasmaximum gekomen?

Vrijspreker: De heer Plasterk maakte iedereen bang dat er chaos zo uitbreken als mevrouw Pronk zomaar ongereguleerd naar het toilet zou kunnen gaan en mevrouw Hennis-Plasschaert verwachtte dat Putin de zaak direct over zou nemen als hem bekend werd dat er ongebreideld plassen mogelijk was in huize Avondrood. Daarnaast was de heer van Buren een extra stukje karbonade op woensdagen beloofd door de leiding van het verpleeghuis, als hij  tegen zou stemmen.

Opperdienaar: Samenzweringstheorie ! Racist ! Homofoob! Xenofoob! Neo conservatief !

 

 

5 REACTIES

 1. Recent zag ik tijdens het voorbijlopen een voorpagina van krant. En las dat plassen een mensenrecht is. Vertel dat tegen schoolmeesters en (andere) gevangenbewaarders 😀

  Nu moet iedereen denk ik helemaal zelf weten hoe vaak hij zeikt (dat willen reguleren lijkt me ziekelijk), maar feit is dat je dat wel op de juiste plaats moet doen. Voor de hygiëne. Zo schijnt het dat als mensen maar genoeg stront en gezeik over zich heen gekieperd krijgen, ze daar cholera (vertaald: zwartgalligheid, zwaarmoedigheid) van krijgen. Dus moet je leren om het netjes op het potje te doen, zodat uitwerpselen netjes in het riool komen waar ze thuishoren. Of in een laboratorium om geanalyseerd te worden.

  In het artikel een linkje naar een artikel over de Oekraïne. Het land ken ik onvoldoende en referenda hebben kennelijk niet veel waarde. Uiteindelijk… moeten de mensen die beslissingen nemen dat doen. Op een goede manier wel te verstaan en uitgaande van zowel vrije wil als goede wil. Als dat in acht wordt genomen, dan komt ‘het’ vanzelf wel goed. Wat ‘het’ dan ook moge zijn.

 2. Bijna vergeten… wist je dat aan urine een geneeskrachtige werking wordt toegeschreven? Wat dan uitsluitend geldt voor ochtendurine. Dan is gezeik toch nog ergens goed voor! Enjoy the sunny side of life.

 3. @mario [3]: ’t is wat allemaal met die ouderen. Ondertussen… kreeg iemand de heuglijke mededeling dat hij niet langer bij de Voedselbank welkom is, vanwege het liken van de stichting ‘Samen zijn we er voor elkaar’.

  Of het nu om zeikende (pardon, plassende) ouderen gaat, of de omgang met ouderen… er lijkt iets niet helemaal goed te gaan in de portefeuille van minister Plaskerk. Misschien wordt er zelfs wel geplast in de kerk! 😉
  (stiekempjes, want anders wordt iemand ook daar uitgezet om heerlijk te gaan wildplassen of anders een schoon toilet te gebruiken)

 4. Laat het Ronald Plassterk PVDA, het regelen voor de oudjes.
  Is een simpel klusje, kan hij geen kwaad doen of de zaak verpesten.
  Alhoewel…………….
  U roept: Hij is een socialist en komt niet op voor het eigen volk.
  O….wat NU??

Comments are closed.