videoconferencia_con_julian_assange_-_foro_cultura_digital_22175392526Na dinsdag a.s. weten wie er de komende vier jaar president van de VS is. Als je de ontwikkelingen van de laatste weken bekijkt, zie je de invloed van Wikileaks. Zonder alle informatie die via Wikileaks naar buiten is gekomen, zou Hillary Clinton ongetwijfeld de onbetwiste favoriet zijn gebleven.

De invloed van Wikileaks op de politiek – in Amerika en de rest van de wereld – is niet meer te ontkennen.

De onthullingen van Wikileaks over de praktijken van de Clintons en hun foundation hebben bijgedragen tot de heropening van het onderzoek naar Hillary door de FBI. De onthulling was een boost voor een interne opstand die al aan de gang was. Een opstand van agenten die het niet accepteerden dat de directeur van de FBI Hillary zo makkelijk liet lopen, terwijl er bewijs genoeg was dat zij strafbare feiten had gepleegd. Onder meer door een server in haar privé-woning te gebruiken voor vertrouwelijk emailverkeer als minister van Buitenlandse Zaken. En dat is meer één van de verdenkingen.

De mainstream media daarentegen hebben juist vertrouwen verspeeld. Te vaak zijn er bewijzen uitgelekt dat Hillary Clinton werd geholpen door media. Neem bijvoorbeeld CCN, dat vragen die tijdens de debatten gesteld zouden worden lekte naar haar campagneteam. CNN wordt al gekscherend het Clinton News Network genoemd.

Als je de parallel trekt met de rol van de Washington Post in het ten val brengen van Richard Nixon, meer dan veertig jaar geleden alweer, is één conclusie onontkoombaar: Wikileaks is de nieuwe Washington Post, en Julian Assange c.s. zijn de Woodward en Bernstein van onze tijd.

Betaalde journalisten van gevestigde media kunnen hun borst natmaken. Als straks alles bekend is over de collusie tussen de pers en macht in deze verkiezingen krijgen ze het gezag dat ze ooit hadden nooit meer terug.

Mijn prognose voor de uitslag: Julian Assange grote winnaar, Donald Trump wordt president, de mainstream media de grote verliezer en hoe-heet-ze-ook-alweer Hillary Clinton verliest ook.

Paul Verhaegh

10 REACTIES

 1. Assange heeft zijn onvrijwillige verblijf in de ambassade van Ecuador in Londen te danken aan Clinton en Obama en zijn wraak lijkt zoet.
  Ik ben benieuwd wat Trump gaat doen met de pers en de manipulators voor Hitlery in silicon valley (Facebook, Apple, Google) als hij president wordt. Ik gok er op dat de IRS overuren gaat maken daar. Obama gebruikt de IRS ook om tegenstanders te treiteren.

  Of Trump president wordt is nog maar de vraag, zelfs als hij de meeste stemmen krijgt. Als ik het goed hebt begrepen (een analyse die ik laatst las ergens) stemmen de Amerikaanse kiezers voor de leden van een kiescollege dat uiteindelijk de president kiest (in december). En de steun van dat college is nog niet zeker. Dan wordt het Hiltery for President en Trump for Prison. Zou wel een leuk vervolg van deze soap zijn. Ik hoop dat niemand de nieuwe president wordt.

 2. Tsja, er zijn regeringen en (zoals ik eerder opmerkte) wellicht ook schaduwregeringen.

  Berichtgeving van de NOS over het bezoek van het Nederlandse staatshoofd aan Australië was interessant. En wellicht ook wat verhelderend. Eén van de elementen daarvan (los van de veronderstelde aantrekkelijkheid van Australië voor libertariërs):

  Het koningspaar bezocht eerder op de dag een productiefaciliteit van Shell en de John Curtin-universiteit. Daar kregen de koning en koningin uitleg over de Nederlands-Australische samenwerking op het gebied van astronomie. Ze kregen de plannen te zien voor de bouw van een van de grootste telescopen ter wereld, waaraan ook Nederland deelneemt.

  De telescoop kijkt de ruimte in naar hemellichamen. Stel je de activiteiten van Julian Assange met Wikileaks eens voor als een soort van omgekeerde telescoop. Die de noodklok luidt en corrigerend optreedt wanneer er een vies luchtje zit aan de activiteiten van politici en bestuurders. Dat was ooit de functie van de Romeinse god Jupiter; de wreker van eden met bliksemschichten uit de hemel als wapen.
  Terzijde; de exacte functie van Jupiter is voor mij niet helemaal duidelijk. De ene keer wordt hij de hemelse collega van de rex (Latijn voor koning) genoemd, de andere keer de ‘koning der koningen’ (keizer). Misschien was het doel van Jupiter om het ontstaan van één of meerdere T-rexen (tiranniserende koningen) te voorkomen?

  Wat men ook denkt van Julian Assange, de uitkomst van zijn werk is toch dat mensen veelal denken; “donders en bliksems nog aan toe” 😀
  Op zijn eigen manier oefent hij onmiskenbaar een bepaalde invloed uit die best weleens gezond zou kunnen uitwerken…

  mario [3] reageerde op deze reactie.

 3. @mario [3]: Waarmee gezegd is dat bepaalde signalen soms opvangen worden, soms niet. In die video is of wordt er kennelijk iets met signalen gedaan, de uitingen van Julian moeten kennelijk (nog) wat op gang brengen.

 4. Den gehelen media in Nederlinksland oftwel Nederland is PRO Clinton.
  Zet je TV, RADIO of lees een willekeurige krant ( wie doet dat nog? ) en de PRO Clinton knalt je tegemoet.
  De 1 na de andere bekende? Nederlander word van de straat gerukt om maar PRO Clinton te lullen en hoe verschrikkelijk Trump wel niet is.
  Om onpasselijk van te worden!
  Plassterk is ook al aan het demoniseren van Trump begonnen, ja de PVDA weet wat goed voor U is.
  NOT!
  Trump gaat het beter doen dan Ronnie Reagan, en dat was al een onverwachte goede tijd onder Ronnie Reagan.
  Clinton = LINKS.
  En LINKS maakt méér kapot dan U lief is.
  Dat weet ieder kind van 12!
  Uw kind niet?
  Ga toch een partijtje schamen!
  FOEI!

  Snelle Jelle [9] reageerde op deze reactie.

 5. Beste Nico er is meer altijd meer…

  ..vergeet ju petrus (jupiter), tuurlijk het was mallepietje die het “sleutelgat” http://monnikenwerk.pzc.wegenerwordpress.nl/files/2012/06/saint_peters_01-large.jpg aanviel en met zijn sleutel de hemel opende, dat was het gevecht tussen kronos en jupiter(zeus)

  het gevecht dat eindelijk resulteerde in onze “”starwars” waarin darthvader(onze ouwe vadertijd kronos aka saturnus) die een bruine ster was het veld moest ruimen voor het licht aka luz lucis lucas luke die van oost naar west door de hemel liep en deze “luke skywalker” het heft in handen nam.

  Het werd nieuwe tijden voor onze overblijvers uit de ouwe tijd en onze koningen en koninginnen zorgden vooral goed voor zichzelf…

  ..maar ze weten dat er meer is veel meer en zijn al op de hoogte van wat er komen gaat en dat is dit: https://www.youtube.com/watch?v=RUbr64eqt2w

  niet om je zorgen over te maken maar gooit de boel wel in het honderd……

  Nico [7] reageerde op deze reactie.

 6. Beste Doc [6]: Ja, dat is het punt. Er is altijd meer. Soms denk je dat je eindelijk iets snapt, en vervolgens duikt er weer een volgend brokje info op dat tot nadenken stemt. De klassieke gedachte is dat iemand een plaatsje in een hemel (zonnestelsel) zou moeten veroveren door korte metten te maken met bepaalde denkwijzen.

  Op zich niet verkeerd. Maar er zijn ook aanwijzingen die duiden op een toekomst die, zoals je stelt, gepland is en wijst (in de termen van deze video) “a Potentially Dangerous Interstellar Energy Cloud”. Andere wetenschappers zeggen dingen zoals dat in de toekomst alles in de cloud zal gebeuren. De één ziet daarin een gevaar (bijv. veiligheid) en denkt dat de boel dan in het honderd zal lopen, de ander juist kansen. Kwestie van perspectief misschien? En niet alleen van een transitie, maar ook hoe die verloopt?

  Misschien een gekke vergelijking, maar er zijn landen in de Commonwealth gekomen (eerste transitie; verovering, onderwerping). Daarna kwam een tweede transitie (zelfbestuur onder begeleiding, uitmondend in onafhankelijk lidmaatschap). Een volgende transitie zou verzelfstandiging zijn, exit uit de Commonwealth, maar onder de paraplu van de VN en daarmee in harmonie met andere landen. Het laatste kan gezien worden als een universele energy cloud 😉 Zonnestelsels in een universum hebben zo hun charme, maar een universele energy cloud ook. Zolang de boel maar niet destabiliseert en ontploft, nietwaar?

  Kennelijk draagt El Niño (kleine jongen) momenteel bij aan de wereldwijde klimaatverandering. En is vindt men dat het in de cyclus tijd is voor La Niña (klein meisje). Maar je zou ook kunnen stellen dat kinderen volwassen worden en vroeger of later gaan trouwen. Waardoor ze zich gaan vermengen en een klimaat klimaat creëren dat wereldwijd zowel goed als aangenaam is. Dat is een natuurlijke transitie met goede gevolgen. Hoewel trouwplannen natuurlijk wel goed voorbereid moeten worden om er een heuglijke, onvergetelijke gebeurtenis van te maken.

  Dit soort mijmeringen stemmen best wel tot verder nadenken…

 7. Jupiter staat overigens, voor zover ik kan overzien, voor de rol van een keizer, een ‘koning der koningen’. Keizers zijn kennelijk ‘uit de mode geraakt’. Maar als je kijkt naar bijv.
  – Frans Jozef I van Oostenrijk en zijn vrouw Elisabeth in Beieren
  – Maximiliaan van Mexico (de broer van Frans Jozef I) en zijn vrouw Charlotte van België

  … dan is het maar de vraag of men vandaag de dag blij moet zijn met deze modegril. Of misschien is het geen modegril en verschuift de keizerlijke lauwerkrans naar de VN. Wat de vlag van de VN doet vermoeden.

  De strijd tussen Clinton en Trump maakt misschien vooral duidelijk dat Amerikanen tussen twee (schijnbare?) kwaden moeten kiezen. En dat er, met als voorbeeld Julian Assange, ook achter de schermen invloed wordt uitgeoefend.
  De TV-serie Designated Survivor maakt duidelijk dat de tijd misschien rijp is voor een derde optie, met een karakter dat op de eerste plaats recht door zee is.

  Wie weet wat er precies gaande is en waar het naartoe gaat…

 8. @dr. heinz [5]: Links staat voor hersenbeschadiging. Zij kunnen niet normaal denken, dat is hun probleem. Ze keren alles wat normaal is om tot abnormaal en zeggen dan dat dat ´juist´is. Het is onderdeel van het cultureel Marxisme dat al decennialang haar invloed doet gelden in alle publieke instituten: onderwijs, politiek, ambtenarij, rechtsspraak en media. Geen wonder dat het westen van binnenuit wordt verrot door deze hersenbeschadigde mensen.

 9. Grappig, dat de etatisten op deze site nog geloven in een verschil in links en rechts en Clinton vs Trump. Hub Jongen zou zich denk ik omdraaien in zijn graf als hij zou zien hoe etatistisch zijn site is geworden…..

Comments are closed.