WorldRemit is een nieuw financieel bedrijf, opgericht door Ismail Ahmed. Een FinTech startup die worldremitmogelijk de transactiemarkt waar partijen als Western Union, Travelex en NatWest domineren, kan gaan opschudden. WorldRemit richt zich op geldtransacties en wil dat efficiënter doen dan de bestaande partijen.  Bij hen kan je zoveel bankoverschrijvingen, cash en mobiele betalingen doen.

Het bedrijf is $ 500 miljoen waard en haalde bijna $ 200 miljoen op aan investeringen. WorldRemit handelt inmiddels honderdduizenden transacties af per maand. Zij breiden hun netwerk regelmatig uit om in zoveel mogelijk landen vertegenwoordigd te zijn. De gebruikers kunnen hun geld direct op een M-Pesa of MTN digital wallet ontvangen of op hun bankrekening, cash af te halen of cash thuis bezorgd.

WorldRemit ondergraaft daarmee de traditionele rol die banken hebben bij het internationale geldverkeer. Maar ook de bedrijven die zich specialiseerden in deze tak van sport als bijvoorbeeld Western Union. En ook MasterCard want waar betaalsystemen als Apple Pay en Android Pay samenwerken met MasterCard, doet WorldRemit dat niet en bespaart zo het deel wat MasterCard anders zou nemen.

Het leuke aan een – meer of minder – vrije markt is dat je keuzes hebt. Zo komt Currency Fair met een overzicht van voor- en nadelen van dergelijke geldtransactiebedrijven. Transparantie waar de politiek een puntje aan kan zuigen !

1 REACTIE

  1. Misschien is de betekenis van het woord remit interessant. Zie hier.

    Het succes van dit concept is afhankelijk van de acceptatie en het aantal kantoren. Je kunt wel iets willen zenden, maar het moet toch ook ontvangen kunnen worden. Uit eigen ervaring weet ik dat het verzenden van geld dat uit Europa dient te vertrekken best wat aandacht nodig heeft om ervoor te zorgen dat het vlot en op de juiste plaats aankomt.

Comments are closed.