Home Van alles wat Hoe zou de burger volgend jaar in het stemhokje staan?

Hoe zou de burger volgend jaar in het stemhokje staan?

18
68

VERKIEZING_adviesEen minister president die 1000 euro belooft maar niet geeft, die de onderste steen boven haalt maar de steen niet eens weet te vinden, die via een geitenpad een duidelijk “nee” van het volk dat hij vertegenwoordigd uitlegt als een “ja” en braaf bij het kruisje tekent.

Een minister van justitie, kasteelheer en compleet onbenul die voor het tonen van zijn onvermogen om ook maar iets goed te doen cum laude is geslaagd. Een staatssecretaris van de blauwe enveloppen maffia die een uitstroomregeling organiseerde en er voor heeft gezorgd dat diezelfde maffia nu volkomen de weg kwijt is, immers er zijn geen mensen meer.

Het gaat geweldig met de economie hoor ik de plucheverwarmers in koor roepen. Wel… leg dat eens uit aan de gewone man in de straat die net zoals vorig jaar aan het eind van zijn geld een stukje maand overhoudt. Zeker is dat het aantal voedselbanken al zes jaar op rij een structurele groei beleeft. Daar gaat het dus goed Mark, proficiat kerel.

De zorgkosten stijgen weer. Goh wie had dat toch verwacht? Helemaal niemand toch.

Weet u nog waarom de bijtelling van de auto van de zaak in het leven werd geroepen? Iets met milieu was het toch? Dat was twintig jaar geleden, intussen zij de motoren zo schoon geworden dat je bij wijze van spreken aan de uitlaat kunt gaan hangen zonder daar ernstig van te overlijden. Maar wordt die bijtelling verlaagd? Nee dat niet, immers het is een verdomd lekker melkkoetje he Mark?

 

In het allerbeste kabinet van dit land na de oorlog is naar mijn bescheiden mening maar 1 lichtpuntje en dat is dat het in maart volgend jaar zal stoppen. Wat er daarna komt? Geen flauw idee. Het komt toch weer uit op een rare onzalige coalitie waar iedereen zijn ding wil en niemand iets voor elkaar krijgt.

DENK dondert als een kaartenhuis in elkaar, immers voegt niets, maar dan ook niets toe aan het debat, anders dan polariserend te roeptoeteren dat alles wat we zeggen of denken discriminatie is. VNL, LP, en de andere splinterpartijtjes gaan de handen niet op elkaar krijgen. Hooguit een paar stemmen, zetels zelfs, maar volstrekt onvoldoende om iets van betekenis te zijn. Er is gewoon geen draagvlak voor de denkbeelden gecreëerd, de mensen kennen deze partijen niet.

D66 heeft zichzelf op alle fronten gediskwalificeerd als draaikonten, regenten en mogen wat mij betreft hetzelfde pad lopen dat ook de PvdA loopt… naar de afgrond.

VVD… Is er nog iemand… iemand in dit land die deze club leugenaars gelooft? Niet alleen op nationaal niveau, maar ook op gemeentelijk en provinciaal niveau is deze roversclub volstrekt ongeloofwaardig.

SP… Emile… Een aardige man, maar hij komt gillend klaar op het woordje “nivelleren” en “rijkdom eerlijk verdelen”. Ik krijg daar angstdromen van. Immers als ik keihard werk, of slimmer werk dan een ander wil ik ook de vruchten van mijn arbeid plukken. En daarmee zorgen voor mijn dierbaren. En niet mijn geld laten afpakken en dat aan wildvreemden geven.

 

Moeten we ons heil dan maar zoeken bij de mannenbroeders van het CDA, SGP, CU en dergelijke? Ik sta niet te trappelen, maar het zou mij niet verbazen als juist die partijen een flinke stijging zouden beleven.

Het zal lastig worden voor de kiezer… Wie weet de instroom van de apothekers uit Aleppo te managen? Wie heeft oog voor mijn zorgen als burger? Welke partij vertegenwoordigt mij? Kiezer… je staat daar alleen en je weet bij god niet wat je mag verwachten van de roverheid. Tijdens het spel verzetten ze de doelpalen net zo makkelijk… Je kan ze geen van allen vertrouwen…

 

Politiek… Wat moet je er mee? Je kan makkelijk zonder die babbelaars. We weten allemaal dat er in België een paar jaar geen regering gevormd kon worden. Het land is in die paar jaar niet in zee gezakt, mensen bleven gewoon samenleven. Naar mijn overtuiging het beste voorbeeld om aan te tonen dat je geen politici nodig hebt. Wij burgers echter zijn zo geconditioneerd dat we denken niet zonder politici te kunnen. Ga voor de grap eens een jaar in Alaska leven… Er is daar ruimte zat en geen politicus die je lastig valt. Je hoeft daar alleen maar te overleven. Er zijn daar kleine samenlevingen die zonder enige vorm van hiërarchie elkaar helpen. Anarchisten die klaar zijn met het westerse gedoe… Een voorbeeld voor ons?

 

Enfin… zomaar wat mijmeringen

 

Pendragon

18 REACTIES

 1. Het CDA werd vroeger ook al eens uitgekotst, net zoals nu de VVD of PvdA. De meesten zijn dat alweer jaren vergeten.
  Zo is er weer iedere keer weer die hoop dat het ooit weer beter wordt, als we maar goed stemmen.
  Ik weet nog hoe Rutte op zijn fietsie aan kwam rijden, poserend als iemand van het gewone volk.
  En het volk vond het geweldig. Eindelijk iemand van ons…
  Nu, vele jaren later zijn ze ook dat weer vergeten.
  Ik denk niet dat we ooit snappen hoe we er iedere keer weer in tuinen.

 2. @Verwarde Man [6]:PVV is onderdeel van het systeem schrijft u .
  Kunt u ook aangeven als “het” een onderdeel is van “het” systeem welk onderdeel alle problemen veroorzaakt .
  Ik zou graag van u willen weten welke belangrijkheid prioriteit heeft van dat systeem om het verder te faciliteren / sacreren .
  U weet waarschijnlijk meer van het A4tje waar de PVV mee komt dan menigeen .

 3. @De nadenker [5]: Ik ben de PVV domweg vergeten te noemen, maar vooruit op uw verzoek… De PVV zal een forse toename zien van het aantal zetels. Probleem met die partij is (voor mij) dat ze een one-issue partij is. Als de grenzen dicht zijn en alle moslims het land uit is de PVV klaar. Afgezien daarvan neigt deze club richting socialisme (zie mijn stukje over de SP). Verder zie ik geen oplossingen anders dan “uit de EU” hoewel ik dat ernstig toejuich. De PVV heeft nog steeds een cordon sanitair om zich heen hangen waardoor er geen partij is die met hen wil regeren.

  Hoe moet het dan wel?
  Als ik het zou weten …. Waar ik wel eens over nadenk is een twee of drie partijen stelsel, (Links, Rechts, Onafhankelijk) dat ook niet ideaal is, maar de gekte met 50(!) partijen nu is toch voor een normale burger niet meer te volgen? Probeer de partijprogramma’s maar eens te doorgronden en zoek de verschillen… Zonder universitaire achtergrond en de kennis van hoe een beslissingsboom op te zetten kom ik er niet meer uit en geloof me, ik ben niet debiel.

  De nadenker [10] reageerde op deze reactie.

 4. Oorlog, armoede en polarisering…dit systeem werkt niet!

  “We kunnen een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt.”

 5. @Pendragon [8]: Vergeten of vergissen is menselijk , waarderen uw antwoord doe ik zeer, daarvoor mijn dank .
  Uw mening kan verschillen met mijn mening , maar om wat tegemoet te komen zie ik de PVV bijvoorbeeld niet als een one-issue partij .
  Al meer dan 10 jaar timmert Wilders aan de weg met zijn club en heeft vele stormen met zijn partij dissidenten doorstaan .
  Leegloop door verschillende afvalligen , een Hero Brinkman en een Bontes en van Klaveren om even een paar te noemen zijn door de jaren heen een doorn in het oog gebleven maar dit soort gebeurtenissen kent vele partijen als een dolksteek in de rug en komt voor in alle gelederen van de kamer .
  M.a.w. niets nieuws onder de zon, vervelende is alleen dat ook door de jaren heen de PVV is gedemoniseerd en verketterd .
  Door de gevestigde partijen ( VVD > CDA > D66 > PVDA ) is de boel al jaren bestolen en belogen dat het een lust is .
  En nu als verwijt aan het adres van de PVV alles onder het vergrootglas leggen wat deze partij doet .
  Als men daar aanstoot aan neemt zijn deze mensen in mijn ogen zeer hypocriet met kluiten boter op het hoofd .
  Het A4tje waar Wilders op doelde zijn voorlopig de speerpunten waar zo snel als mogelijk aan de gang gegaan moet worden .
  Wat anderen lopen te roeptoeteren zoals belasting verlaging op arbeid , AOW op 65 en de aanpak op zorg , loopt Wilders al jaren te verkondigen en zal dit heus niet vergeten op nog een A4tje neer te zetten voor diegene die het niet meer snappen wat zijn beweegredenen kunnen zijn voor dit land .
  Ik kan mij zo voorstellen dat een land terug herstellen naar een soevereine staat om weer baas in eigen huis te zijn even in dit tijdsspan meer de aandacht opeist gelet de problemen op immigratie die totaal aan het ontsporen is .
  Voor diegene waarbij een klein beetje oplettendheid gewenst en geweest is behoeft dit niet extra aangestipt te worden , de beelden spreken voor zich toch ? desondanks de MSM , NPO staats tv .
  Nu maar hopen dat 15 maart 2017 wel bij de kiezer het een en het ander is blijven hangen, waarom het roer nu wel een keer om moet , zodat wel de democratie zijn werk kan doen , met vrijheid van meningsuiting in schrift en woord in een soevereine staat .

  Pendragon [11] reageerde op deze reactie.

 6. @De nadenker [10]: Hartelijk dank voor uw vriendelijke woorden. Waar ik op wil wijzen met “one issue” is dat de communicatie van de PVV zich iedere keer weer toespitst op islamisering en moslims. Terecht naar mijn mening, maar er is zo veel meer waar we serieus aandacht aan moeten besteden. Wilders zou zichzelf en zijn partij een plezier doen om naast het immigratievraagstuk ook flink wat aandacht te besteden aan de andere thema’s waar de gewone burger dagelijks mee geconfronteerd wordt.
  Ik vind de communicatie strategie die Wilders kiest niet voldoende aansprekend. Maar dat vind ik ook van VNL terwijl ik daar lid van ben (we hebben allemaal onze afwijkingen nietwaar) om van een onzichtbare LP of FvD maar niet te spreken.
  Ik mag serieus hopen dat de PVV een flinke winst pakt. Al is het alleen maar om aan de huidige regentenleugenaars te laten zien dat ze afgedaan hebben en dat het tijd is voor een volstrekt andere koers. Trump, Brexit… Ik ben hoopvol gestemd… We zullen het zien.

 7. @ Pendragon

  Goed stuk schrijfwerk, Pendragon. Maakt spraakwater los, wat mij niet gegeven is. Eerdere artikels waren al beladen tegen de PVV. Vond het niet gepast. Na jaren lezen en ook af en toe een woord geschreven, had ik de neiging niet meer te lezen bij Vrijbuiter. Toch wordt men af en toe verrast (buiten de sint tijd) door een recht-door-zee schrijvende PVV’er alias Nadenker. Mijn dank om met zoveel woorden hier de PVV te promoten. Niks hebben ze bereikt deze regering; afbreken van Nederland dat wel. Geert is onze hoop, de enige die het kan proberen om het roestige zinkende schip met diverse pompen te laten drijven, zodat het ergens strandt en weer gerepareerd kan worden.
  Een gelukkig en voorspoedig 2017 voor iedereen die voor vrede is.

 8. In het stemhokje is iedereen , nou ja bijna iedereen, alles vergeten en stemt wat op de gene die wel een leuke uitstraling heeft of zo lief lacht…

 9. Spindoktoren van de Supermacht NPO zullen de oudjes wel op een spoor naar vernietiging brengen, het is aan hun kinderen hun te overtuigen van manipulatie fraude en bedrog.
  Heb je de oudjes dan heb je de kl**tzakken bij de ballen, dan zijn zij daadwerkelijk uitgeregeerd.

  Alternatieven verzamel u om de oudjes op een juist spoor te zetten, de wissels om te gooien naar het eeuwige rangeerterrein van roestige kruiwagens.

  Rob [18] reageerde op deze reactie.

 10. Je moet het systeem van binnen uit opblazen. En daarvoor gebruik ik de PVV.

 11. De domme Nederlandse burger gaat gewoonte getrouw weer op de vvd en d66 etc stemmen. Want de koning heeft zo’n mooie (kerst ), oeps sorry winterfeest boodschap voorgelezen en rutte heeft toch maar netjes sorry gezegd en pechtholdje vind Wilders a-sociaal met zijn foto van merkel met bloed aan der handen. En de tv spelletjes zijn zo goed en de life uitzendingen over het darten daar moet je pas over mee kunnen praten etc etc. Dom ingeslapen volk verdient ook niet beter al hoop ik wel op een politieke aardverschuiving.

 12. @jadus. [14]:

  Wij zijn van die ouderen die na jaren van oplichting en diefstal door diverse kabinetten nu PVV stemmen. En nee, wij zijn geen racisten maar wel realisten.
  Veel huidige wetten passen niet meer bij de huidige toestand in de wereld. Alleen, de linkse politieke idioten in ons land en de EU willen dat niet inzien en vasthouden aan die wetten.

  Niet stemmen is geen optie; de zaak via de PVV van binnen uit opblazen wel!

Comments are closed.