hubUit het archief van Vrijspreker een nog steeds actueel artikel van Hub uit 2007: Op 15 juli vroeg Gerda Verburg, Minister natuurbeheer) aan de EU om toch asjeblief wetten te maken waaraan wij ons moeten houden bij de invoer van hout. Woensdag vroeg Joop Atsma CDA Kamerlid dat de EU meer wetten moest maken om doping zwaarder te verbieden. Niet alleen de gebruikers, maar ook de toedieners en de bezitters. Dit zijn maar twee voorbeelden van de laatste week. Even zoeken zal nog veel meer dergelijke voorbeelden opleveren.

Kennelijk kunnen de politici naar hun mening hun eigen huis niet streng genoeg op orde houden en smeken daarom maar een “hogere” instantie om het ons op te leggen, ons te controleren en ons bij ongehoorzaamheid te straffen.

Die hogere macht (EU) zal daar dankbaar gebruik van maken. Ook zij regeren graag.
En de Verburgs en de Atsmas vinden dat ook weer fijn want daardoor kunnen zij Brussel weer gebruiken ten opzichte van hun “ondergeschikten”. Zij krijgen extra macht omdat ze kunnen schermen met “Het mag niet van Brussel” of “Het moet van Brussel”.
En dat doen ze natuurlijk allemaal voor het bestwil van de burgers. Die burgers hebben hen immers gekozen en in de positie gebracht om goed voor hun schaapjes te zorgen.

Laten we allemaal dankbaar zijn!!
En er tevens een extra reden in zien om te zorgen dat Nederland uit die EU treedt.