PiratenPartij_NLIngezonden door de PiratenpartijIs de Piratenpartij teleurgesteld in de verkiezingsuitslag? Gaat de Piratenpartij verder en hoe? Na de uitslag voor de verkiezingen van de Tweede Kamer is het logisch dat de Piratenpartij teleurgesteld is. Wél willen wij de andere progressieve partijen feliciteren die met winst uit de verkiezingen zijn gekomen en waarin wij zien dat zij onderdelen van onze idealen hebben overgenomen. Hierdoor voelen wij ons toch vertegenwoordigd en weten we dat de op ons uitgebrachte stemmen niet verloren zijn gegaan. Een grote groep kiezers heeft duidelijk zijn stem voor privacy en burgerrechten laten horen! De Piratenpartij bedankt al deze tienduizenden kiezers die hun stem aan ons toevertrouwden. Hoe nu verder met de Piraten? Dát is de enige relevante vraag.

De Piratenpartij heeft met hart en ziel haar campagne gevoerd, met een inhoudelijk zeer evenwichtig programma en niet te vergeten met een serieuze kandidatenlijst. Als kleine en beginnende partij moet je roeien met de riemen die je hebt en na ruim tien jaar Piratenpartij Nederland hebben wij laten zien dat wij een partij zijn om rekening mee te houden en dat wij met een serieuze lijsttrekker als Ancilla van de Leest geen debat hebben geschuwd. Helaas hebben we dit alles niet kunnen verzilveren in die felbegeerde zetel in het parlement. Het spreekt uiteraard voor zich dat wij ook willen leren van die zaken die minder succesvol zijn verlopen. Op de eerstkomende Ledenvergadering (ALV) zal dit aan de orde komen.

Maar niet getreurd; het afgelopen half jaar is het aantal leden bijna verdubbeld en met de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 voor de boeg gaat de Piratenpartij gewoon door. Met volle kracht vooruit in meerdere gemeentes de lokale zetels veroveren, dat is ons doel voor het komende jaar. De Piratenpartij ziet het als pure winst dat wij nu beschikken over een sterke basis met een grote aanhang en vele sympathisanten door het hele land. Het is in ieder geval duidelijk geworden dat de Piratenbeweging niet meer is weg te denken uit het politieke landschap.

Piratenpartij Nederland

3 REACTIES

  1. “de andere progressieve partijen”
    Wat is dat toch dat (hele en halve) socialistische partijen zich “progressief” noemen? Links/socialistisch is niet progressief. Het is het nieuwe reactionair, puriteins, autoritair, kleinburgerlijk. Heel erg niet-alternatief. O ja, en onverdraagzaam.

    Naam * [2] reageerde op deze reactie.

  2. Ik krijg ook jeuk van de ‘burgerrechten’ van de PP. Ze bedoelt hier mee overheidsgunsten.

Comments are closed.