zondag, 5 maart 2017
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Het gevaar van Groenlinks en D66

gale boettischerAlle politieke partijen hebben slechte standpunten, maar D66 en Groenlinks zijn het ergst. Zij willen een Europees leger en daarmee definitief een einde maken aan de Nederlandse soevereiniteit.

Beide partijen zijn er behoorlijk duidelijk over. Op de site van D66 staat:

We moeten vooruit kijken. We moeten de samenwerking zoeken met onze Europese partners. Het is de hoogste tijd voor een Europese krijgsmacht.

En Groenlinks schrijft:

GroenLinks ziet een echt Europees leger, een snel inzetbare vredesmacht, als het sluitstuk van het proces van steeds hechtere defensiesamenwerking.

Een gezamenlijk leger is één van de bouwstenen van een Europese superstaat. Het zou een forse machtsoverdracht betekenen en de Nederlandse soevereiniteit verder uithollen.

De Britten hebben nu al jaren nodig om uit de Europese Unie te treden. Met een gezamenlijk leger zou het haast onmogelijk worden voor Nederland om er ook uit te stappen.

De politici in Brussel kunnen dan beslissen dat er geen landen meer onafhankelijk mogen worden. Probeert Nederland dat toch, dan kan men het Europese leger sturen om dat te voorkomen.

Het zou niet de eerste keer zijn dat een staat troepen naar een afvallige provincie stuurt, want dat zou Nederland zijn: een provincie van een Europese superstaat.

Dit is dan ook het grote gevaar van het plan van Groenlinks en D66. Andere slechte besluiten kunnen altijd nog teruggedraaid worden, maar als er eenmaal een Europees leger is dan wordt het praktisch onmogelijk om nog uit de EU te stappen.

Stem op 15 maart dus vooral niet op Groenlinks en D66, en ook niet op de overige eurofiele partijen die hen hun zin kunnen geven (zoals VVD en CDA). Anders kan dit het einde van een soeverein Nederland betekenen.

Gale Boetticher

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen, EU, Politiek
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Jaas ( Mordor troll) schreef op : 1

  Het word dan een nieuwe VS en ja, dat wil je niet, want we zien wat daar van komt

  Hoe groter de verbanden, hoe onpersoonlijker, hoe wreder

 2. Jaas ( Mordor troll) schreef op : 2

  En nee, ik ben geen nationalist, want nationalisme is een arbitrair spook. Kan mij het schelen dat ik “een Hollander” ben.

  Baudetjes kwijlen dan enorm op “het eigenen”. Zoon, het eigenen bestaat niet. Zeventien miljoen mensen die allemaal uniek zijn en andere genetische codering hebben en dat is dan ” het eigenen”

  Een groot Europa word een tegenwicht tegenover Rusland en de VS, maar het is ook een alles verslindend monster, dat de eigen burgers door de gehaktmolen maalt, om maar te kunnen wedijveren met die andere titanen

 3. jhon schreef op : 3

  EU leger Eurogenfor!www.eu
  Militaire Politie ME
  Shakespier* what’ in the name*

 4. dZvZtKm schreef op : 4

  rekent u even mee…..
  ministerie van oorlog – ministerie van defensie = ministerie van offensie en hebben we voor deze rekensom wel geld

 5. Nico schreef op : 5

  Kweenie of het iemand is opgevallen, maar Alexander Pechtold was een bezoeker van de Bilderberg conferentie. Wat betekent dat hij maatjes is met het koninklijk huis. Hetzelfde koninklijk huis dat één van de initiatiefnemers was bij de grondlegging van de toenmalige unie voor kolen (burgers) en staal (militairen).

  Het zou me niet verbazen, dat na een vergeefse poging om via Hitler het Derde rijk te grondvesten (na het Eerste Rijk annex het Romeinse rijk en het Tweede rijk annex het Heilige Roomse rijk) nu weer een poging op stapel staat.

  In de Verenigde Staten is de president eigenlijk een keizer over ‘koningen’ (alleen heten ze daar gouverneurs). Een vlag met sterren.

  De vlag van de Eurpese Unie is ook uitgevoerd met sterren. Verdergaande samenwerking kan een stapje zijn naar de omvorming van de EU tot een keizerrijk.

  Het is maar een gedachte… alleen zien we wel dat het bureaucratische apparaat al in stelling is gebracht en door de hele invloed EU invloed uitoefent. Een Europese militaire macht is kennelijk in de maak. Ook een Europol bestaat reeds. Het zijn net Lego blokjes die langzamerhand steeds meer tot een bouwwerkje worden gemaakt. Een president van de EU bestaat nog niet, maar dat kan nog veranderen. Op het politieke toneel is alles mogelijk.

  De strategie van veel politieke partijen lijkt in een bepaalde richting te wijzen. Maar de Britten zijn er gezien het vroegere Britse rijk niet zo happig op. Niet vreemd, want geen land in de EU kan aan de Britten tippen.

 6. Nico schreef op : 6

  Voor de goede orde; het bovenstaande komt niet voort uit wensdenken. Europese politieke perikelen interesseren ons geen moer. Het is uitgesloten dat dit ooit gaat veranderen. Wat ons betreft is er maar één wereld en één mensheid. Alle tussenstappen zijn wat ons betreft lapmiddelen die verdeeldheid in stand houden

 7. Scrutinizer schreef op : 8

  @Scrutinizer [7]: Voor alle duidelijkheid: met “zeer terecht” bedoelde ik dus dat de waarschuwing van de auteur zeer terecht was en dus niet dat het terecht zou zijn wanneer een of andere politicus een EU leger wil.

 8. rob schreef op : 9

  Dat EU-leger is vooral bedoeld om burgers van lidstaten onder de duim te houden en opstandige lidstaten tot de orde te roepen.
  De EU is hard op weg om de nieuwe Sovjet-Unie te worden: EUSSR.

  Kom in opstand en stem anti-EU!

 9. jhon schreef op : 10

  @Scrutinizer [7]: Belgistan is net zo “onafhankelijk” als NL !! na het opgeven van haar soevereiniteit.
  nl.wikipedia.org

 10. Snelle Jelle schreef op : 11

  Iedereen die op GroenLinks of D´66 stemt moet zijn hoofd laten nakijken.

 11. Individualist schreef op : 12

  Dit zijn het soort standpunten (EU-leger) dat al die Eurofielen in het verleden met grote stelligheid hebben ontkend. Mensen moesten niet zo bang en paranoïde zijn. Er komt geen Europees leger, geen Europese belasting, geen Europese superstaat.

  Dit is nu eenmaal de tactiek die de politieke elite gebruikt, die Juncker zelf eens toe heeft gegeven, die van het gradualisme. Je verandert kleine dingetjes, laat mensen er aan wennen en het accepteren, en doet dan weer wat andere dingetjes. Zo neem je steeds kleine stapjes, van A naar B naar C enz.
  Niemand die dan doorheeft die men uiteindelijk toch van A naar Z is gegaan.

  Zo is het met ALLES gegaan, in het tijdsperk van de moderne democratie. Dat is progressivisme.
  Conservatisme is: het is goed wat er gebeurt, maar niet zo snel graag.

  Alleen libertarisme steekt er een stokje voor, omdat het ’t HELE SYSTEEM, het hele mechanisme verwerpt.

 12. RH schreef op : 13

  Ik kan nog wel duizend redenen bedenken om niet op de communisten-afstammelingen van Groenlinks te stemmen. De typische stemmer, Merel of Roos, met haar bakfiets in de grote stad, die denkt dat het hip is om op deze partij te stemmen, is het toppunt van naïviteit.