BeWiseman profiel zijkantingezonden door Bewiseman: De verkiezingen zijn geweest en er is weer massaal gestemd op de traditionele partijen. Partijen waarbij je bij voorbaat weet dat er meer EU en meer immigratie zal komen. De PVV stond vrij lang hoog in de peilingen, maar als de verkiezingsdatum naderbij komt dan wordt het ruggengraatje van veel Nederlanders weer erg week en wordt er uit angst maar weer traditioneel gestemd.

Andere partijen geven na de verkiezingen altijd wel aan dat de populistische stemmer aandacht verdient. In de praktijk merk je dat eigenlijk nooit maar op tv klinkt het wel lekker. Ook Mark Rutte was van mening dat de populist niet vergeten moest worden. Volgens hem hebben sommige groepen te weinig gemerkt van de economische groei en daarom hebben ze populistisch gestemd, volgens mij zijn er ook veel populisten die populistisch stemmen vanwege de EU, de immigratie en het idee genegeerd te worden. Maar op die vlakken rekening houden met de populist is vaak toch wat teveel gevraagd

6 REACTIES

 1. We worden niet alleen belogen maar ook bedrogen. Van een winst 3 weken geleden voor de PVV tot een nek aan nek race tot een giga. Voorsprong door de VVD. Als dat niet gemanipuleerd is dan weet ik het niet meer. De overwinning van de VVD was voor het voortbestaan van. EU zo belangrijk dat ze achter de schermen alle registers hebben opgetrokken. Want laten we eerlijk zijn, deze overtuigende zege slaat alle werkelijkheid wat de Nederlander zou willen. Een kwestie van ingeleverde gegevens die met potlood waren ingevuld en worden ingevoerd en verwerkt in de computer even aanpassen en huppakee, hoe moeilijk kan het zijn voor mensen die er dagelijks hun werk in hebben. Een bananenrepubliek is er niks bij. Wat een verrotte schijnwereld is dit toch.

  IIS [2] reageerde op deze reactie.
  guido [4] reageerde op deze reactie.

 2. @Benhur [1]:

  Lag de uitslag al weken, zo niet maanden, voor de verkiezingen klaar? Sommige politieke koppen waren m.i. tijdens het zieltjes winnen te zelfverzekerd, alsof het zaakje al beklonken was. En hoe konden partijen zo snel na het stemmen al hun winst of verlies nemen, de biljetten konden nooit allemaal al zo snel zijn geteld. Wilde men niet eerst wachten op de officiele uitslag? Vond dat zacht gezegd nogal opmerkelijk. De weg die een usb stick aflegd: wat zou je ervan zeggen?

  “In Nederland wordt met potlood en papier gestemd en deze biljetten worden op het stembureau met de hand geteld. De uitslagen gaan naar het gemeentehuis, waar de stemmen van alle bureaus op een usb-stick worden verzameld. Deze stick gaat naar een regiopunt, waarna ze naar één centraal bureau worden gestuurd.”….

 3. Ach, een centrale bank poept met een druk op de knop zo even en slordige € 2000.000.000.000,- uit. Wat poept men dan in Nederland uit met een paar tikken op een knop? Er hing/hangt ook veel af voor de EU mbt het bijeenhouden van de unie. Dus?

 4. @Benhur [1]: We moesten de stembiljetten invullen met een potlood ivm hacken van de computers. HA HA wat een onzin. Nu worden de stemmen ingevuld door mensen (zijn deze dan wel betrouwbaar!!) in de computer. Wat is beter!!!

Comments are closed.