18199344_1288280241293258_497517346608084570_nVolgens Paus Franciscus is het Libertarisme slecht omdat dat tegen het Algemeen Belang AB in gaat en het individu bovenaan zet. Paus. Dat mag de Paus (op libertarische gronden) natuurlijk best geloven, wij laten hem daar vrij in. En eigenlijk zijn we best vereerd met zijn publiciteit over het Libertarisme, maar toch nog even een argumentje tegen de onfeilbaarheid van zijn mening over het Algeme Belang.

Want wat is nu eigenlijk het Algemeen Belang? Geen mens en ook de Paus niet geeft daar een eenduidige definitie over, behalve vage kreten over het groter goed, het beste van alle kwaden en nog zo wat subjectieve kreten, waar je in moet geloven. Ook de grootste tegenstanders van de Paus en zijn geloof, roepen het AB om de haverklap aan om de meest verschrikkelijke dingen over tegenstanders uit te strooien. Je wil niet weten hoeveel moorden en oorlogen er in het AB zijn gevoerd. Net als er 30.000 geloven zijn die allemaal zeggen dat zij het ware geloof zijn (Swaab), zijn er miljoenen versies van het AB, kijk alleen maar naar de verkiezingsprogramma’s en het niet opvolgen daar van, in het kader van….. het algemeen belang!

Gesteld hebbende dat iedereen een andere versie heeft van het AB, en dat het AB van de een, ten koste gaat dan het AB van de ander, kun je dus beter uitgaan van de individuele rechten, die dan ‘natuurlijk’ ook gelden voor alle andere individuen, niet alleen voor hen met het ware geloof! DAT is nu Libertarisme.

Libertariers laten de Paus in zijn waarde en laten hem geloven, bepleiten wat hij wil of moet doorgeven, maar beste Paus ga mij niet dwingen uw mening, geloof of wat dan ook op te volgen. De oorlogen hier over zijn in Europa 200 jaar geleden grotendeels afgelopen en woeden elders nog steeds.

Maar ik dank u wel voor de aandacht en dat  het Libertarisme blijkbaar als groot gevaar voor uw geloof en AB wordt erkend! Ik vat het op als een groot compliment en bewijs dat we steeds beter op de kaart komen te staan.

85 REACTIES

 1. Het waren anarchisten die vorige eeuw de kerken etc gebruikte als publiek domein. Laten we deze kerk ombouwen tot ziekenhuis of restaurant, of hotel.

  Voor libertarisme heeft de Paus niets te vrezen. Libertariers respecteren property. De Paus zal door een libertarier nooit uit een van zijn achterlijke paleizen gezet worden.

  Ook zal het libertarisme nooit groot genoeg worden om invloed op zijn projecten uit te oefenen.

  Daarnaast. Individualisme is veel belangrijker dan je nederig opstellen tegenover iets dat niet bestaat en een instituut dat kinderen neukt.

 2. Dit is een laatste stuiptrekking van een instituut dat op sterven na dood is. Dead man walking!

  Logisch dat de paus een probleem heeft met libertarisme.
  Zoals vorige pausen ook problemen hadden met de Reformatie. Maar geen nood, de boel is ook vandaag weer goed onder de controle van het Vaticaan. Geen koning(in) die in het zadel blijft zonder instemming van het Vaticaan. Waarom anders zou er een prins van Oranje ambassadeur zijn bij het Vaticaan, waarom anders zouden Willem-Alexander, Máxima en de NL minister-president zo af en toe daar op visite gaan? Netjes in het zwart gekleed (traditie).

  Een paar honderd jaar geleden schreef een eminente Britse staatsman dat de bloedige strijd van de Reformatie opnieuw gestreden moest worden. De invloed van het Vaticaan was weer geïnfiltreerd en openlijk doorgedrongen. Dat is vandaag de dag niet anders. De zwendel van de huidige regeerindustrie is begonnen in het vroegere Babylonië. Daar zijn ze begonnen met de eerste controle-mechanismen en sprookjesverhalen over ‘ander bloed’. Dat is later door de Grieken, Romeinen en Europese wetenschappers verder opgetuigd en verfijnd. Dat van oorsprong Babylonische systeem is aan haar houdbaarheidsdatum – of daar voorbij.

  Het libertarisme steekt in op individualiteit. Geen wonder, want van nature groeit, bloeit en vermenigvuldigt leven van binnenuit naar buiten. Dan is er welvaart, zowel voor het individu als voor het gezin als voor de omgeving. Tekorten worden altijd aangevuld. Gebrek hoeft dan niet te bestaan.
  Het maatschappelijke systeem werkt andersom, een individu wordt liefst in gebrekkige toestand gehouden om zijn productiviteit aan te jagen, mag het doen met de restjes die overblijven. Tot er niets meer over is, zodat het individu afgedankt en afgevoerd kan worden.
  Aanvaardbaar? Nee. Maar zo werkt het. Het ‘recht’ van de sterkste en/of sluwste in de praktijk. Je kunt zeggen ‘rare jongens die Romeinen’, maar ook de huidige Europeanen kunnen er wat van. Ze zijn als een ziekte over de hele wereld getrokken, zodat ook andere volkeren besmet raakten met hun denkwijzen. Doodzonde.

 3. Ach ja, de Paus (zucht!!!). Dat is die malloot die vorig weekend riep dat vluchtelingenkampen net zo waren als concentratiekampen in de oorlog.

  Typisch een vergelijking van een nitwit die volstrekt niet weet waar hij het over heeft. Mijn vader heeft de “eer”gehad om enige tijd te mogen doorbrengen in een concentratiekamp. Uit het weinige dat hij daarover heeft verteld blijkt al te zeer dat de Paus niet weet waar hij het over heeft; toch vreemd voor een “plaatsvervanger van God”.

  Niet dat ik nu propageer dat vluchtelingenkampen geweldig zijn maar het is een gotspe om die met concentratiekampen te vergelijken.

  En om dan even de zaak compleet te maken: het Vaticaan en de RK Kerk hebben een hoofdrol gespeeld, na de oorlog, in het in kloosters verbergen van horden hoge Nazi’s, in afwachting van hun vertrek naar Argentinië, Chili, Brazilië, Paraguay, etc.
  Was dat wel in het algemeen belang?

  Ik ben blij dat wij ons enige jaren geleden hebben uitgeschreven uit de RK Kerk. Met dat corrupte instituut willen wij niets meer te maken hebben.

  Nico [11] reageerde op deze reactie.
  Scrutinizer [12] reageerde op deze reactie.
  gelukkige huisvrouw [19] reageerde op deze reactie.

 4. Mee eens Rob

  Ik heb niets tegen katholicisme, zei hebben alleen wel iets tegen mij, met hun hele achterlijke poppenkast.

 5. @Rob [8]: Klopt, de RKK en christenen kun en mag je niet op één hoop gooien. De Protestanten van destijds zaten al een stuk dichter bij de werkelijkheid. Hoewel ze niet grondig en afdoende door de brainwashing heen zijn gegaan! De wasmachine van de Reformatie was nog niet zo geavanceerd. Eigenlijk had men een volgende wasbeurt moeten uitvoeren, of meer wasronde’s zelfs, maar, wat destijds niet is gebeurt kan alsnog uitgevoerd worden!

 6. @Rob [6]: De paus weet wél beter. Het probleem is dat ‘ie z’n kaken op elkaar houdt en misleidende praatjes rondstrooit. Dat is namelijk traditie in de RKK. Een traditie die nu zoals ik eerder schreef, eindelijk op sterven na dood is. Dead man walking. Ik vraag me af hoe het voor deze paus is om in de ‘dead row’ te zitten! Whahahaa….

 7. @Rob [6]: Vraag is zelfs of de concentratiekampen wel waren zoals ze steeds werden voorgesteld. Er zijn op internet ondertussen getuigenissen te vinden van exbewoners die praten over het zwembad en over de pianoconcerten in een eenvoudig zaaltje etc.
  Overigens, zelfs als dat waar is, dan NOG ben ik vanzelfsprekend tegenstander van gedwongen opsluiting en dwangarbeid. Ik praat het bestaan van de kampen dus gEEnszins goed, zelfs als zouden ze nog 10x luxueuezer geweest zijn dan het beste hotel.

  Rob [13] reageerde op deze reactie.
  De paus heeft gelijk [18] reageerde op deze reactie.

 8. @Scrutinizer [12]:

  “Vraag is zelfs of de concentratiekampen wel waren zoals ze steeds werden voorgesteld. Er zijn op internet ondertussen getuigenissen te vinden van exbewoners die praten over het zwembad en over de pianoconcerten in een eenvoudig zaaltje etc”

  Dat waren dan hooguit de Nazi’s zelf die een zwembad hadden dat was aangelegd door de slaven. En concerten voor Nazi’s door slaven in die kampen; een manier om je leven te verlengen; niet dat het hielp.

  En misschien durf je ook nog wel het bestaan van concentratiekampen te ontkennen of de holocaust?
  De Nazi’s hebben hun best gedaan om alle sporen uit te wissen maar dat is ze niet gelukt. Mijn vader is in Polen bevrijd door de Russen die hem en anderen dwongen om films en foto’s te bekijken over alles wat de Nazi’s met hun slaven hadden uitgevreten.
  Daarna is hij even met de Russen mee getrokken op weg naar Nederland maar daar is hij gauw mee gestopt nadat hij meemaakte wat de Russen met de overwonnen Duitsers uitvraten. Moord, verkrachting en mishandeling, ook op vrouwen en kinderen.
  De Russen waren geen haar beter dan de Duitsers.

 9. @De paus heeft gelijk [3]:

  Rond 1650 had Rome een Spaanse Jezuïten Paus.
  Joodse vluchtelingen uit Europa dachten in Rome veilig te zijn maar mochten uitsluitend wonen buiten de stad aan de rand van de Tiber. in opdracht van de Paus die daar de baas was. Dat gebied stond 3 maanden per jaar onder water.

  Joden mochten 2 beroepen uitoefenen: handelaar in tweede hands goederen en geld wisselaar. Om dat te kunnen doen in Rome moesten mannen een gele ruit op hun hoed dragen en vrouwen een gele halsdoek, het teken van de hoer. Waar doet me dat nou aan denken?
  Hitler heeft heel goed de praktijken van de RKK nagevolgd.

 10. Is iemand wel eens in Terezín (Tsjechië) geweest? Wij wel. Een concentratiekamp, door Duitsers Theresienstadt genoemd, waar de elite van joden opgesloten werd, waarna ze doorgevoerd werden naar Auschwitz. Opvallend; ze wisten dat ze dood gingen en maakten toch allerlei tekeningen etc.

  Interessante reflectie van een doodscultuur, want bij Terezín zijn dit soort praktijken echt niet gestopt. De flikkers in kringen van neo-fascisten zijn er gewoon meer doorgegaan, maar dan in een ander jasje.

 11. Voor de goede orde; wij zijn overlevenden van een hedendaagse versie van Terezín. En we zijn niet blij met het kunstje wat die fascistische flikkers ons geflikt hebben!

 12. Voor jezelf opkomen, lijkt mij een deugd. Ben je de gemeenschap niet tot last. Ik kan me niet voorstellen dat de paus liever heeft dat ik niet goed voor mijzelf zorg, maar de gemeenschap dat laat doen.

 13. @Scrutinizer [12]:

  Óh en hoeveel joden waren er in Europa toen de oorlog uitbrak?

  Waar haal je in hemelsnaam 6000000 miljoen vandaan als er geen 6 miljoen joden zijn. Zo zijn de Joden toveren met nummers.

  Praat maar lekker over die zielige joden, Ohh ze zijn zo zielig.
  Edomieten.

 14. @gelukkige huisvrouw [19]:
  Rob: ik was nog niet klaar met mijn reactie en klikte hem weg.

  http://www.jewishvirtuallibrary.org/860-000-lives-saved-the-truth-about-pius-xii-and-the-jews

  Die leugenachtige commies hebben een scribentje destijds opdracht gegeven een leugenstuk over de paus neer te krabbelen. Ene meneer Hochhuth -hoogmoed zou beter bij hem passen – schreef Der Stellvertreter waarin hij de commie leugens heet verwerkt. Zo’n tien jaar terug hebben ze het moeten terugnemen, maar dat bericht heeft jou zeker nooit bereikt.

  En Nico moet ik ook al teleurstellen. De RKK is de snelst groeiende kerk wereldwijd. Dat je daar in Nederland – een ukkie dat totaal vergiftigd is door het protestantisme – niets van terugziet, zegt meer over Nederland dan over de RKK. Tussen 2009 en 2014 zijn er wereldwijd 160 miljoen katholieken bijgekomen. Ik zou dus maar wat bescheidener zijn in je hatelijk wegzetten van dat prachtige Instituut RKK.

  Dat de huidige paus en het Vaticaan na het tweede vaticaanse concilie de katholieke weg kwijt is, is een groot verdriet voor miljoenen katholieken wereldwijd, maar de Kerk zal het wel overleven.

  Rob [21] reageerde op deze reactie.
  De paus heeft gelijk [32] reageerde op deze reactie.

 15. @gelukkige huisvrouw [20]:

  De RKK is de snelst groeiende kerk wereldwijd?
  Dan toch alleen onder goedgelovige arme mensen, die vervolgens door diezelfde Kerk worden uitgebuit en misleid zoals wij vroeger ook. Daar pas ik voor; ik heb zelf leren nadenken en informatie verzamelen. Daarvoor heb ik de RKK propaganda niet nodig.

  En vergis je niet: de RKK en het Christelijk geloof hebben niets meer met elkaar te maken. Geloof jij maar wat je wil, dan doe ik dat ook.

 16. Opiate

  Choices always were a problem for you.
  What you need is someone strong to guide you.
  Deaf and blind and dumb and born to follow,
  what you need is someone strong to guide you..
  like me, like me, like me, like me

  If you want to get your soul to heaven, trust in me.
  Now don’t judge or question.
  You are broken now, but faith can heal you.
  Just do everything I tell you to do.

  Deaf and blind and dumb and born to follow.
  What you need is someone strong to guide you.
  Deaf and blind and dumb and born to follow.
  Let me lay my holy hand upon you.

  My Gods will becomes me.
  When he speaks out, he speaks through me.
  He has needs like I do.
  We both want to rape you.

  [x2]
  Jesus Christ, why don’t you come save my life now
  Open my eyes and blind me with your light

  If you want to get your soul to heaven, trust in me.
  Now don’t you judge or question.
  You are broken now, but faith can heal you.
  Just do everything I tell you to do.

  [x2]
  Jesus Christ, why don’t you come save my life now.
  Open my eyes, blind me with your light now.

  Deaf and blind and dumb and born to follow,
  Let me lay my holy hand upon you.

  My Gods will becomes me.
  When he speaks, he speaks through me.
  He has needs like I do.
  We both want to rape you

 17. @Jaas [22]:

  Hahaha Jaas, wat ben jij een nijdas zeg. Je doet me hier aan denken: https://www.youtube.com/watch?v=k-lLHmNcV1c

  Vroeger in de psychiatrie zeiden we dat scheldende mensen óf kwaad waren op zichzelf, maar dat projecteerden op de ander, óf ze stonden voor grote persoonlijke veranderingen waar ze eigenlijk bang voor waren en dat geldt misschien voor jou.

  Kennelijk heb ik je ergens diep geraakt met mijn RKK. Het zou me niets verbazen dat jij over enkele maanden of jaren in de biechtstoel zit.

  En dat eeuwige Hitler Hitler Hitler…. Heb je dan niks bijgeleerd? Alsof Hitler het ultieme kwaad is en andere ultieme kwaden niet genoemd hoeven worden. Toen Hitler aan de macht kwam, stond Europa aan de rand van de communistische afgrond! De mensen wisten alles van de Holodomor en de massaslachtingen in Rusland. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3342999,00.html

  Rob [28] reageerde op deze reactie.

 18. Wow, vertelde je ze dat bij de psychiatrie ook, dat je Hitler wel ok vind….

  Waarom maak ik nou woorden vuil aan een fascist eigenlijk?

  Misschien scheld ik, omdat ik boos ben, heb je daar weleens aan gedacht, Eva Braun?

  Misschien ben ik boos omdat bepaalde instituten mensen hun waardigheid afnemen.

  Of kan je niet boos zijn, moet je dan meteen in de psychiatrie ? Is woede geen legitieme emotie ?

  Erg makkelijk allemaal.

 19. Ja, dat filmpje ken ik en vind ik een beetje flauw.

  Je kent mij niet….

  Je weet niet hoe ik eruit zie. Ik ben bijvoorbeeld een erg mooie man……..

  Meisje doet een beetje gek en het moet eindeloos uitgemolken worden. Alsof dat een argument is ? Alsof je met een beetje gek filmpje een punt maakt? Van een millitante fasciste verwacht ik meer.

  Ga de paus pijpen ofzo, Eva Braun…..

 20. hahaha, echt he, Rob

  Zo’n vrouw die mensen pest, omdat ze dik zijn ( het filmpje dat je me liet zien) een figuur die Hitler niet zo erg vind

  En die gaat dan in de psychiatrie vertellen dat mensen ‘gek’ zijn.

  Veel mensen in de psychiatrie zijn niet zo gek als je denkt. Misschien zijn ze alleen intelligenter of creatiever dan gemiddeld en in de geest van het fascisme ben je dan ‘psychiatrie’.

  Van die Hitler liefhebbende, pillen voorschrijvende, RKK psychopaten mogen je dan komen plat spuiten…..

Comments are closed.