government_snake

11 REACTIES

 1. Als er echt een eenhoorn op de kop van die slang gemonteerd wordt, dan vermindert het aantal ‘diensten’ overheid dramatisch. En wordt er kennis uit oude bronnen verspreidt zodat mensen weer tot leven en bloei kunnen komen. Want die kennis opsporen en beschikbaar stellen is wat een eenhoorn traditioneel doet.

  En die slang? Die moet z’n grote bek houden, z’n tanden niet in gezonde mensen zetten en vooral geen gif meer spugen. Is ‘ie nou helemaal van de pot gerukt om mensen te terroriseren? Als ‘ie braaf blijft mag ‘ie nog net in leven blijven. Zo niet, dan wordt z’n kop eraf gehakt.

  Alles… is een kwestie van perspectief.

 2. Over de titel; een wolf kan schaapskleren maar beter uittrekken. Dan weet je tenminste waar je aan toe bent.

  Een groot probleem in een judeo-christelijke cultuur is dat er een beeld is ingezonken van een roofzuchtige wolf. Dus niet van zomaar een wolf, maar een wolf waar een steekje bij los zit. De Native Americans doen het veel beter in hun spiritualiteit. Lees maar om op dit punt wat wijzer te worden:

  whatismyspiritanimal.com.
  warpaths2peacepipes.com

  Het karakter van dieren is soms bijzonder leerzaam voor mensen!

  jhon [3] reageerde op deze reactie.

 3. @jhon [3]: Ach, de paus trekt nog steeds aan de touwtjes. Waarom zou (in het geval van Nederland) een prins van Oranje daar ambassadeur zijn en zouden Willem-Alexander, Máxima en Rutte daar zo af en toe op bezoek gaan?

  Die VIP behandeling vanuit Nederland voor het Vaticaan heeft een reden. En het is niet zonder reden dat in Nederland telkens weer naar christelijk gedachtegoed (met roots in het Judaïsme) wordt verwezen. Los van de inhoudelijke wenselijkheid of juist onwenselijkheid.

  Het Bijbelse beeld van roofzuchtige wolven klopt voor een joodse of christelijke cultuur wel. Want ‘heidenen’ worden inferieur geacht. Wat betekent dat ze zich eerst maar eens dienen te bekeren en ondertussen (net als in de islam) hondenbelasting dienen te betalen. Alleen wordt die belasting anders gepresenteerd (vb. ondernemerswinst, de ‘ons’ club krijgt korting).

 4. In de staatsreligie betaalt het schaap het volle pond en krijgt de wolf (al dan niet in schaapskleren) korting. Let maar goed op, als iemand bevrijdt is van het juk van wetgeving en bij de club hoort worden kortingen en voordeeltjes verstrekt. Je bent dat geen heiden meer, maar succesvol gebrainwasht en geassimileerd. Waarna je samen met anderen kunt gaan lachen (of huilen) om die veronderstelde inferieuren en jezelf heel misschien met bekeringswerk gaat bezighouden.

  Hoe een religie ook wordt genoemd, dit is ongeveer hoe het werkt.

 5. Wolven in schaapskleren of schapen in wolfskleren?

  Heb je ook nog schapen in herderskleren?

  Staan deze niet algemeen bekend als wolven in herderskleren?

  Zijn deze ook niet gewoon schapen in wolfskleren, in herderskleren?

  Nico [7] reageerde op deze reactie.

 6. @Perspectief [6]: Ah, je breidt het verhaal uit.

  Als schapen in wolfskleren gekleedt aan volgt er een berg ellende. Ze hebben niet het lef om noodzakelijke maatregelen te nemen.

  En herders… ’t is niet zozeer waar ze in gekleed gaan maar meer wat voor karakter ze hebben. Het gaat niet om de verpakking maar de inhoud.

  Om maar even verder te borduren:

  Een wolf wil geen schaapjes hoeden, maar wolven opvoeden. Zoals mensen niet als schapen horen te zijn.

  Vroeger waren burgers als katten (kattig gedrag, soms kattenkwaad) waarvan het de bedoeling was dat ze zich tot waardige leeuw(in)nen ontwikkelden. Dat is althans het verhaal. Het is mooi als een vrouw een ‘tijgerin’ wordt maar nog mooier als ze een waardige leeuwin wordt, de Queen of the jungle. En een man een waardige leeuw, samen aan elkaar gewaagd en samen beschermend tegen uitschot. Aan een vrouw als spinnende poes of een man als onderkruipsel heeft niemand wat. Zeker de eigen kinderen niet.

  Perspectief [10] reageerde op deze reactie.

 7. Sorry voor de typefouten. Deze keer heb ik een geldig excuus. Zojuist door een hond in twee handen gebeten, een agressor die ik moest bevrijden van onze hond die ‘m in de houdgreep hield 😉

 8. @jhon [3]: In het artikel dat je aanhaalt ontspoort de auteur. Wie werden door Jezus nakomelingen van de duivel genoemd? Degenen die wetten uitschrijven, deze anderen opleggen en ze zelf aan hun laars lappen. Vroeger Schriftgeleerden, Farizeeërs, tegenwoordig bestuurders en politici. Voor het overige borduurde Jezus verder op de joodse erfenis. Hij zei gewoon hetzelfde, maar dan in andere woorden.

  Als je naar joden, christenen en moslims kijkt, dan zie je een dwarsdoorsnede van een bevolking met welke filosofische of religieuze achtergrond dan ook. Er zitten goedwillenden tussen die ‘heilige boeken’ misschien wel lezen maar verder zelf wel hun keuzes maken, maar ook mensen waar een steekje bij los zit. Karakterbederf. Dat zijn dan bijv. huichelaars of reli-freaks. Ook de staatsreligie kent reli-freaks. Loop maar een overheidsdienst binnen, waar dan ook ter wereld, en je ontmoet er woestijnvolk dat hun ‘heilige boeken’ (wet- en regelgeving) liefst als een Sharia aan je opleggen. Dan heb je het niet meer over schapen of wolven, of katten, tijgers of leeuw(in)nen, maar meer over slangen en schorpioenen. Je weet wel, van dat ongedierte dat je ook in woestijnen tegenkomt.

 9. @Nico [7]: Dit was geen reactie op jou reactie hoor Ik had de jouwe nog niet gezien, ik had verwacht dat mijn reactie nummer 4 zou worden. “k heb er waarschijnlijk lang over gedaan om hem te posten tussendoor doe ik van allerlei andere dingen beton storten bijv. hihi

  Ik let nooit zo op taalfouten, heel soms als er verwarring zou kunnen ontstaan over een betekenis 🙂

 10. Een idee…. We doen het nu al ruim vijftig dagen zonder regering. Zullen we eens kijken hoever we komen zonder een regering te vormen? In de afgelopen vijftig dagen is de hemel niet neergestort, het regent gewoon dagelijks, het klimaat is prima bezig, auto’s rijden vrolijk rond, geld komt uit automaten, kortom… Rutte… Hou er gewoon lekker mee op man, ga in de zon zitten grijnzen.

Comments are closed.