zondag, 18 juni 2017
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Discriminatie in de winkelstraat

gale boettischerGisteren liep ik om wat kledingaankopen te doen door de winkelstraat en het viel mij weer op hoeveel er gediscrimineerd wordt. Ongelooflijk. Overal was het vrouwelijk privilege zichtbaar en zag je mannen lijden…

De grootste discriminatie vindt in de kledingwinkels zelf plaats. In de gemiddelde winkel, of het nou de Zara of de H&M of de C&A is, is slechts een kwart tot een derde van de vloer gereserveerd voor mannenkleding. Het overgrote deel is voor vrouwen.

Daarnaast zijn ook de meeste etalagepoppen vrouwelijk. Ongeveer de helft van de Nederlandse bevolking bestaat uit mannen, en zij zijn duidelijk niet evenredig vertegenwoordigd in de gemiddelde etalage.

Je ziet mannen lijden onder deze discriminatie. Zij hebben binnen enkele minuten gezien of er iets interessants in de winkel te koop is, en moeten dan uitermate lang en verveeld op hun vrouw wachten, die veel meer keuze heeft.

Nu zou ik kunnen pleiten voor interventie van de overheid. Waarom komen er geen wettelijke quota die de winkelvloer en de etalagepoppen gelijk verdelen tussen man en vrouw?

Maar toch pleit ik daar niet voor. Ik accepteer gewoon de realiteit. En die realiteit is dat vrouwen vaker winkelen en meer uitgeven aan kleding dan mannen, en dat winkeliers daarop inspelen met een groter aanbod.

Om dezelfde reden klaag ik niet over de ongelijke verdeling van mannen en vrouwen in de top van het bedrijfsleven. Het is de realiteit dat mannen ambitieuzer zijn, vaker voor een economische studie kiezen, minder in deeltijd werken en niet stoppen als ze kinderen krijgen. Het is daarom logisch dat zij vaker de top bereiken.

Waren feministen maar net zo consistent…

Gale Boetticher

Dit was voorlopig Gale Boetticher’s laatste column vanwege een zomerstop. Hij keert in september weer terug op de Vrijspreker.

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen, Cultuur
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Nico schreef op : 1

  Dus mannen zijn zielig? Whahahaa….

  Even naar oorzaak en gevolg: Mannen hebben vrouwen wijsgemaakt dat puur natuur niet goed genoeg is en dat vrouwen zich ‘mooi’ dienen te maken voor mannen. Ze dienen te voldoen aan het dictaat van modebeelden etc. Als gevolg van die shit doen vrouwen van alles en nog wat om maar aan wensen van mannen te voldoen. Een behoorlijk ziekelijke bedoening.

  Sturend gedrag van mannen werkt bij vrouwen veelal averechts uit jegens vrouwen. Hetzelfde geldt voor sturend gedrag van regeringen jegens bevolkingen. Laat vrouwen maar gewoon zichzelf zijn. Laat bevolkingen de boel maar gewoon zelf regelen. Daar is deprogrammeren en dereguleren voor nodig, maar het eindresultaat zou gezonder zijn dan de huidige gang van zaken.

  John [11] reageerde op deze reactie.

 2. Nico schreef op : 2

  Wat zou het toch heerlijk zijn als mannen en vrouwen ongedwongen met elkaar om zouden gaan en zich vrolijk met elkaar zouden mengen (alhoewel het échte werk wat ons betreft uitsluitend in een monogame man/vrouw relatie thuishoort).

  Wat zou het toch heerlijk zijn als denkers en doeners ongedwongen met elkaar om zouden gaan en zich vrolijk met elkaar zouden mengen. Dan worden denkers wat meer doeners en doeners wat meer denkers.

  Nico [8] reageerde op deze reactie.

 3. Jaas schreef op : 3

  Dat is jou probleem ?….

  Dan lijkt mij wel dat je een heel moeilijk leven hebt, meneer Boeticher.

  Ik bedoel, het is nooit in mij opgekomen dat dit een probleem zou kunnen zijn…….

  Altijd is er heus wel iets dat ik aan zou willen doen, er zijn in mijn stad immers letterlijk driehonderd kledingzaken…..

  Kortom, er is wel iets te vinden dat ik zou aantrekken, tenzij ik echt een hele mierenneukerige smaak heb…..

  Alsook, de Joods/christelijke cultuur heeft besloten dat ‘de vrouw’ mooi moet willen zijn en dat zij dus zestigduizend paar schoenen moet willen hebben. Het kapitalisme speelt daar logischerwijs op in en ondersteund het daarmee……

  grow up, son

  Mavado [35] reageerde op deze reactie.

 4. Jaas schreef op : 5

  ( toevalligerwijs nu op de radio, it’s a men’s world, van James Brown)

  In grote lijnen ben ik het met je eens Nico

  Behalve dan monogamie. Jaas wilt polygaam zijn as fuck.

  Nico [7] reageerde op deze reactie.

 5. Jaas schreef op : 6

  En misschien kunnen wij ons beter bezighouden, met de verschrikkelijke condities, waarin die kleding geproduceerd is, voor onze verwende bevolking en onze vrouwen, die denken dat ze iedere week nieuwe schoenen moeten hebben, om ‘mooi’ te zijn.

  De jaas brengt zijn kleding altijd naar de kledingmaker, als deze stuk is, zodat hij niet nieuwe shit hoeft te kopen, in een van die akelige winkels.

 6. Nico schreef op : 7

  @Jaas [5]: Tjsa, je weet niet wat je mist! 😉
  Dan heb ik het natuurlijk wel over een letterlijke man/vrouw relatie.

  Metaforen vervuilen de boel. Als je een staatshoofd (zoals in filosofie en religie) neerzet als man en een bevolking als vrouw, ja, dan krijg je sommige polygame staatshoofden, zoals het Nederlandse staatshoofd. Op de Nederlandse Antillen heeft de bevolking die metafoor te letterlijk genomen en ‘dus’ zijn er daar mannen die bij verschillende vrouwen kinderen hebben. De uitkomst: Sociale ontwrichting.

 7. Nico schreef op : 8

  @Nico [2]: Speciaal voor Jaas een aanvulling op reactie 2:

  Wat zou het toch heerlijk zijn als ‘arbeid’ en ‘kapitaal’ ongedwongen met elkaar om zouden gaan en zich vrolijk met elkaar zouden mengen. Dan worden arbeiders wat meer kapitaalkrachtiger worden en kapitaalkrachtigen wat werklustiger.

  (Het is maar net hoe je concepten uitdrukt…)

 8. Jaas schreef op : 9

  Hmm

  Ik denk niet dat polygamie, bi seksualiteit, of homo seksualiteit, tot ontwrichting leidt.

  Monogamie zou op mij van toepassing zijn, als ik mij daar prettig in zou voelen.

 9. Nico schreef op : 10

  Hier een interessant staaltje van ‘met 2 maten meten’. De man mag rondneuken, maar als een vrouw dat doet is het mis.

  Als er geen duidelijke, evenwichtige en stabiele sociale structuur is, is dat een recept voor een sociale ramp. De verzwakking van sociale cohesie begint in man/vrouw en ouder/kind relaties, verzwakt vervolgens vriendschappen, communities en zo verder.

 10. John schreef op : 11

  @Nico [1]:
  In de perceptie van vrouwen zijn zij het die onderdrukt en geknecht worden.
  Er is een zogenaamde Glazen Plafond, en vrouwen verdienen bijna een kwart minder (Werken minder overuren en dergelijke, maar willen wel hetzelfde loon.).
  Ze zijn helemaal voor gelijkheid, maar werken liever niet in de bouw en dergelijke, maar wel gelijk loon eisen.
  In Amerika is het nu verschrikkelijk als “Cisgender White Male”.
  Ik snap het artikel wel, waarbij een reden gezocht is om over onderdrukking van mannen te kunnen klagen, zoals vrouwen dit al decennia doen, en ook nog gesteund worden door de overheid.

  Nico [12] reageerde op deze reactie.

 11. Nico schreef op : 12

  @John [11]: Dingen zijn zoals ze zijn. Als er iets niet aan klopt moet het gecorrigeerd worden. Misschien moeten mannen eens leren beter naar vrouwen te luisteren en hun aandeel leveren om gezonde en ontspannen verhoudingen te creëren. Juist daar zit het knelpunt.

  Mannen willen traditioneel de boel op een bepaalde manier regelen (technocraten die als jochies de boel volbouwen met mechanismen). Het gaat hen veelal om de macht, de poen, de speeltjes. Als een vrouw meldt dat deze beperkte zienswijzen en dwingend gedrag ten koste gaat van sociale verhoudingen dient een vrouw zich traditioneel naar een man te richten. Een vrouw die zich ‘mooi maakt’ voor een man is slechts één voorbeeld. Er wringt van alles en nog wat op dit terrein. Mannen die vooral zeiken of vrouwen in bepaalde posities toegelaten mogen worden en welke salariëring ze ‘waard zijn’ maken vooral duidelijk dat ze bepaalde spanningsvelden niet wensen weg te en nemen. Wie denkt dat het een vrouw primair gaat om sociale status (positie) of de poen (salariëring) vergist zich zeer. Dat is meer een projectie van de verknipte geest van mannen.

 12. Jaas schreef op : 13

  vrouwen worden fucking hard onderdrukt, in de hele wereld…..

 13. Nico schreef op : 15

  Vanmorgen schreef ik iets over de man/vrouw verhouding.

  Bij een patriarchaat ligt de nadruk op dominantie, bij een matriarchaat op gezonde sociale verhoudingen. Maar pas als man en vrouw met elkaar balanceren krijg je een optimaal resultaat.

  Vandaar dat ik voorstelde de Godfather en Godmother in te ruilen voor Godparents 😉

 14. Jaas schreef op : 16

  Nico, ‘de man mag rondneuken, maar als de vrouw dat doet is het mis’.

  Punt een, wie zegt dat ik ‘rond neuk’. Het gaat om theorie, in theorie zou ik polygaam willen functioneren. De ander moet het daar alleen wel mee eens zijn, dus gebeurt er niets hahaha

  Daarnaast, het kan mij geen fuck schelen, als vrouwen ‘rondneuken’. Ik vind het woord ‘slet’ een walgelijk woord !

  Nico [17] reageerde op deze reactie.

 15. Nico schreef op : 17

  @Jaas [16]: Mijn punt is sociale stabiliteit. Hoe wil je kinderen een gezonde, evenwichtige opvoeding meegeven zonder jezelf toe te wijden aan één vrouw en één gezin?

  John [25] reageerde op deze reactie.

 16. Jaas schreef op : 18

  Jaas kan zegmaar niet in zijn eentje polygaam zijn hahahah

  hihihi

 17. Jaas schreef op : 19

  Ohh, maar zodra ik kinderen en een vrouw zou ‘nemen’. Dan zou ik mij daaraan wel toewijden hoor. Ik zou heus niet, als ik kinderen heb, met andere vrouwen gaan.

  Misschien doen sommige mensen dat wel, maar dat lijkt mij niet leuk voor dat gezin.

  Nico [21] reageerde op deze reactie.

 18. Jaas schreef op : 20

  Ik merk dat dit jou enorm bezig houdt, Nico.

  Ik vind de dimensie man/vrouw, sowieso een beetje lastig. Ik kan daar niet zoveel mee. Ik bedoel, ik ben wel een man biologisch, maar het zegt mij verder niet zoveel. In die zin ben ik niet echt ‘cis’.

  Nico [22] reageerde op deze reactie.

 19. Nico schreef op : 21

  @Jaas [19]: Je kent het thema ‘de afwezige God’ (waarmee een staatshoofd bedoeld wordt) en ‘de afwezige vader’?
  Als je wilt dat een bevolking of kinderen in een gezin daadwerkelijk volwassen worden, gezonde denkwijzen hanteren en gezond gedrag vertonen dan is aanwezigheid een allereerste vereiste.

 20. Nico schreef op : 22

  @Jaas [20]: Als een man en vrouw eenmaal met elkaar verenigd zijn doen de gender-rollen niet meer ter zake. Dat is dan alleen nog maar gezeik en geziek van mensen die nog niet zo goed weten waar ze het eigenlijk over hebben.

  Nico [23] reageerde op deze reactie.

 21. Nico schreef op : 23

  @Nico [22]: Met vereniging bedoel ik niet zozeer de fysieke vereniging maar de mentale vereniging.

  Genoeg voor vandaag. Misschien tot morgen.

 22. John schreef op : 24

  Het feminisme van vroeger was, en wordt nog steeds, door overheid en banken gesteund.
  Als man in de huidige maatschappij stel je niks voor.
  Je hebt minder rechten, en je wordt al snel voor pervert aangezien, als je bijvoorbeeld met kinderen wil werken, terwijl vrouwen meer van kindermishandeling beschuldigd worden.
  Mannen zijn vaker dakloos, en staan er dan alleen voor.
  In een scheiding zijn het mannen die het meeste benadeeld worden.
  Dit alles zorgt voor een sexodus, en bewegingen zoals MGTOW.
  Met weer als gevolg een vergrijzing van de bevolking.
  Als vrouwen gaan werken, krijgen zo ook op latere leeftijd kinderen, en missen dan vaak de periode waarin ze kinderen KUNNEN krijgen, met weer meer vergrijzing als gevolg.
  Vrouwen EISEN dat mannen hun posities in bijvoorbeeld raden van bestuur opgeven ten faveure van hen.
  Kunnen ze niet zorgen dat ze gewoon geschikt zijn voor die baan, in plaats van op hun genitaliën te gebruiken als reden tot geschiktheid?
  Ooit was er ergens een ‘Female Only’ televisiezender, en de baas ervan, ook een vrouw, dacht dat dit het paradijs zou worden zonder die enge mannen. Video op YT. Het bedrijf ging failliet door internal struggles van vrouwen.

  Op universiteiten halen meer vrouwen hun diploma’s dan mannen, maar niemand die voor de rechten voor mannen strijdt.
  Vrouwen eisen meer rechten, terwijl ze op dit moment al meer rechten dan mannen hebben.
  Ik luister niet naar vrouwen. Als een vrouw mijn baas zou zijn heb ik er geen problemen mee.

  Mannen moeten beter naar vrouwen luisteren? Waarom?
  Wat heb ik eraan.
  Vrouwen zijn emotioneel en redeneren onlogisch.
  De enige vrouwen waar ik mee te maken heb zijn mijn moeder, en de kassameisjes bij de supermarkt.
  Ik ben MGTOW, en vele beginnende MGTOW voelen het bevrijd zijn van vrouwen een echte bevrijding.

 23. John schreef op : 25

  @Nico [17]:
  Er zijn vele artikelen geschreven over de (financiële) voordelen van een scheiding voor vrouwen.
  Een huwelijk is een contract waarbij de overheid een derde partij is.
  Het brengt de man totaal niks. Niks wat hij ook niet had zonder huwelijk.
  Hoeveel mannen zijn er niet die hun kinderen nooit meer mogen zien, maar wel moeten betalen?
  Zeiden feministen vroeger niet dat zij een man nodig hadden zoals een vis een fiets? In werkelijkheid kunnen vrouwen niet zonder man, als ze geen geld van de overheid krijgen.
  Ik als man kan echter prima zonder vrouw, en ik doe dat ook.
  Net als steeds meer mannen, ook in Nederland.

  MGTOW (Men Going Their Own Way), gaat over mannen die zich geen dingen meer op laten leggen door de maatschappij, en zich niet meer laten zeggen hoe zij moeten leven.
  Uiteindelijk ben je toch zelf verantwoordelijk voor de gevolgen van je daden, of je nou de goed bedoelde ‘goede raad’ van anderen opvolgt of niet.

  Het Nederlandse MGTOW kanaal op YT: www.youtube.com

 24. Jaas schreef op : 26

  Ik ben een man en waarom heb ik dan nooit dit zogenaamde ‘omgekeerde seksisme’ ondervonden ? Het seksisme naar de man toe

  En btw, daar ging het eigenlijk niet om, het ging over iemand die aan het huilen was, over het idee, dat er zogenaamd te weinig mannen kleding te koop is……

  Duizenden en duizenden kledingstukken zijn te koop, voor de man………..

  Iedere dag zou ik een andere broek kunnen dragen, in theorie.

  John [28] reageerde op deze reactie.

 25. Jaas schreef op : 27

  damn, deze site is echt een beerput van misogynie.

  hahahahah

  Vrouwen denken onlogisch ? Toch ken ik een meisje dat wiskunde studeert en honderd keer logischer kan denken dan ik.

  Ook ken ik wat architectes, die uiterst logisch en beta denken….

  Damn, jaren vijftig mannetjes hier…..

  John [29] reageerde op deze reactie.

 26. John schreef op : 28

  @Jaas [26]:
  Natuurlijk. Er zijn miljoenen spijkerbroeken te koop in NL.
  Maar zou je een rok of jurk ‘mogen’ (durven) dragen?
  Een voorbeeld van de veelzijdige keus voor vrouwen.
  Mannen zien er eigenlijk een beetje allemaal hetzelfde uit.

  mario [53] reageerde op deze reactie.

 27. John schreef op : 29

  @Jaas [27]: @Jaas [27]:
  Zegt meer over jou dan over vrouwen, haha.

  Maar kijk een naar Amerika, Canada, of Engeland, en de verschillen tussen rechten voor mannen en vrouwen.
  Vrouwen krijgen bijvoorbeeld een lagere straf voor de rechtbank.
  En ook hier wordt een vrouw voorgetrokken voor een ban, zelfs bij gebleken mindere geschiktheid.
  Dat is allemaal de reden dat de maatschappij naar de klote gaat.

  Nico [33] reageerde op deze reactie.

 28. John schreef op : 30

  zaplog.nl