Toine MandersDe filmpjes van Toine bij het “Panama papers” verhoor in de Tweede Kamer zijn wereldwijd viral gegaan. Ze zijn van onschatbare waarde voor de uitleg van het libertarisme. En een voorbeeld van hoe onhandig politici en de wetgeving kunnen zijn.Het is duidelijk dat het gezin van Toine door zijn Libertarische kruistocht volkomen aan de grond zit, ondanks de sociale huurwoning! De overheid heeft zijn benen gebroken en geeft hem een kruk…

Daarom heeft Lifhas (Libertarian Foundation for Human Assistence) een ANBI stichting in Nederland, besloten om haar rekening open te stellen voor donaties aan Toine’s gezin. Hijzelf kan/mag niks krijgen, want dat verdwijnt dan weer onmiddellijk in de zakken van de fiscus, maar we kunnen wel zijn gezin financieel ondersteunen: een belastingaftrekbare gift, aan de familie van een belastingontwijker!

Het IBAN nummer van LIFHAS is NL95ABNA0497967944, ovv gezin Toine, BIC ABNANL2A.
Stort vandaag nog uw aftrekbare gift en wij zorgen dat het goed terecht komt!

En als u dan ook nog (de link van) dit artikel doorstuurt naar uw relaties en op facebook zet, gaat dit beslist helpen en draagt u echt een steentje bij aan vervolgacties.

https://www.youtube.com/watch?v=DQNC8Zyx5_c

30 REACTIES

 1. Begrijp ik het goed dat Toine als natuurlijk persoon geblokkeerd is en donaties terecht zullen komen bij andere natuurlijke personen, te weten vrouw en kind(eren), de inmiddels klassieke omweg?

  Terzijde: Dit doet me denken aan een oude gedachte uit het vroegere Griekse rijk. O.a. Plato vond de ideeënwereld veel en veel belangrijker dan de fysieke werkelijkheid, waardoor mensen hun lichaam gingen misbruiken. Een lichaam was immers toch maar inferieur, terwijl ideeën zodanig goddelijk waren dat ze generaties lang konden doorwerken.
  Onnodig op te merken dat we daar het hedendaagse sofisme in de heersende klasse aan te danken hebben en dat die denkwijze zowel destijds als heden leidt tot moreel verval en de ondergang van een beschaving.
  Hoewel sommigen helemaal geil worden van die ideeënwereld, werden en worden er wel trucs bedacht om de materiële werkelijkheid zo gerieflijk mogelijk vorm te geven.

  Waarom ik dit even meld? Toine wordt kennelijk richting de ideeënwereld gedwongen. Nog even en een trust regelt bijv. zijn huisvesting en vervoer om dit gezin te voorzien van royale materiële voorzieningen (een inmiddels klassieke weg). Maar dan moet Toine dit soort trucs natuurlijk niet voor MKB’ers beschikbaar maken. Die leven namelijk niet in de ideeënwereld.

  Voor de duidelijkheid; ik heb niets tegen Toine, maar wel tegen dit soort denkwijzen. Verder acht ik het een goede zaak dat het leven van Toine draaglijker gemaakt wordt door de ondersteuning van zijn gezin. Ik ben benieuwd naar de verdere koers van Toine.

 2. Voor de iniatiefnemers van St. Lifhas: Ziet er goed uit!
  De informatie is wat karig, maar wel duidelijk.

 3. @Vlamings [4]: ja we wachten op de DepositoBank, maar laten we vooral de hoofdzaak in de gaten houden: hoe (het gezin van) Toine te helpen, stort u ook?

 4. ik heb net zestigduizend euro overgemaakt !

  Mijn kleine roze spaarpotje, in de vorm van een biggetje is eindelijk stuk gegooid en hierin bevond zich een bedrag van zestigduizend, in de vorm van kleine opgevouwen briefjes van vijfhonderd. Verdiend met mijn gigolo werk, voor alleenstaande fotomodellen uit Oekraïne

  ( moet zijn vriendin het geld wel ontduiken, anders wil ik het weer terug gestort krijgen )

 5. Ik heb al mijn onderbroeken verkocht, van dure merken

  Gucci, Versace, Armani, Jaguar

  Bij elkaar heb ik zevenendertig miljard euro schoon hiermee verdiend. Zonder BTW.

  Dit geld heb ik direct gestort op de rekening van Toine’s lieftallige vriendin, Rachel en zijn zoontjes, Bert, Tommy en Henk.

 6. …trol trol trollebol
  lekker in je hol
  zuurbekje zuurbekje zuurbekje zuurbekje
  tro lo lo lo lol…

  🙂

 7. @Jaas [11]:

  U bent voor de overheid en spoelt graag regelmatig daarvoor uw centen door de plee? Misschien ook nog even vooroverbuigende landverraad voor de islam? Idiote gast ben jij, typisch weer zo’n een achterlijke en slaafse Nederiglander met een gevatte, stompwaardig muil.

 8. Urus, bedankt dat jij je, met al je non agressie bedreigt ( stompwaardige muil ? )

  Ik ben voor de overheid ? Ik vind de overheid het kutste wat er is..

  Ik spoel daarvoor centen door de plee? Ongefundeerde uitspraak. Belasting ontdruiken/ontwijken ( wat jij wilt ), ligt niet echt in mijn financiële plaatje. Ik betaal belasting ja, maar dit is niet zo heel veel, aangezien ik ook niet zoveel verdien. Sterker nog, ik krijg belastinggeld terug, als ik aangifte doe.

  Gevat ben ik zeker. Zodra ik chairman Toine bespot, gaan alle non agressie haren recht overeind staan. Hihihihihhihihi.

  Toine is gewoon een teletubbie zon, met een teletubbie lach. Leer ermee te leven, zoon.

  En wie kwijlt hier de hele tijd over nationalisme btw ? Wie is hier zo ‘voor Nederland’, voor de pvv en voor de FVD ? Jullie allemaal, dus ga mij niet beschuldigen van nationalisme, silly shit

  Urus [17] reageerde op deze reactie.

 9. @Jaas [13]:

  Een stompwaardig muil is een uitdagend smoelwerk, wie daar zijn handen aan vuil maakt is zinloos bezig, beter is er even op te wachten hoe de moslims een dergelijk muil interpreteren. En je poen gaat door de plee alsof het een gelaxeerde keutel is. Belasting is diefstal en daar gaat je laatste keutel. Geen nationalisme maar protectionisme komt eerder in de buurt. Aangezien de remmen in Nederland eraf liggen zal er iets fatsoenlijks in die richting moeten worden gezocht.

  Nico [18] reageerde op deze reactie.
  Jaas [22] reageerde op deze reactie.

 10. @Nico [18]:

  Overheidje spekken?..neuh! En als ik in Toine zijn schoenen zou staan dan wist ik het wel. Ik denk dat Toine te burgelijk correct is om te begrijpen wat de Gestapo hem heeft geflikt, ontoelaatbaar is. Heeft Toine er wel eens over nagedacht de smeerlappen persoonlijk aan te spreken?…Iets met oog om oog!!

  Nico [20] reageerde op deze reactie.

 11. @Urus [19]: Dan begrijp ik nu beter wat je bedoelt. Ik ben het met je eens dat als mensen misdaden (laten) plegen, de gevolgen daarvan rechtstreeks op hun eigen hoofd terug moeten komen.

  Als het in dergelijke hoofden opkomt om alles in het werk te stellen om misdaden recht te zetten is dat mooi.
  Gebeurt dat niet, dan moet het maar geforceerd worden.
  Dat zou ook een urus annex Europese bison denken. Als ‘ie niet (bijna?) uitgeroeid zou zijn.

  Eén van de spelletjes die overheidsmachines met mensen spelen is iemand iets aandoen en vervolgens de reactiekracht omleiden zodat die anders aangewend wordt, het principe van de vrije radicaal. Op die manier worden gevoeligheden veroorzaaakt en mensen als instrument gebruikt.

  Het idee is dat als de betrokkene zich niet kon verweren omdat de gevolgen niet op de hoofden van daders en opdrachtgevers mochten komen, de betrokkene zich dan gaat afreageren om ervoor te zorgen dat anderen iets dergelijks dan niet meemaken. Als je in het lijstje van afweermechanismen kijkt, dan wordt volwassen gedrag dus bestreden (interactie dader/doelwit) en onvolwassen gedrag (afreageren) gekweekt om weer een instrument beschikbaar te hebben, in dit geval in de handen van een staatshoofd.

  Dit mechanisme vertaalt naar Toine is hij stevig genaaid v.w.b. libertarische principes en ‘dus’ zal hij zich als reactieproduct stevig inzetten voor diezelfde libertarische principes. Zijn motivatie is door de gang van zaken stevig opgeschroefd. In termen van Scooby-Doo: Puppie powerrrrrr!.

  Iedere goede revolutie heeft een Mockingbird, een spotvogel, een martelaar, een boegbeeld. Terwijl ondertussen anderen het script schrijven, vanaf de ‘productie’ van de betrokkene t/m de inzet en afhandeling.

  Dit is wat ik uit de gang van zaken afleid, hoewel ik er uiteraard naast zitten. Ik ben niet (zoals de paus?) onfeilbaar 😀

 12. Voor de goede orde; wij hebben sympathie voor degenen die op de korrel zijn genomen door overheidsmachines, zonder dat ze kwaad is aangedaan. Alleen denken wij op een ander niveau.

  Als de huidige mens van de oermens afstamt en die oermens deed het op bepaalde punten beter dan de huidige mens (oorlogje voeren en tiranniseren zijn latere vindingen), dan is het beter om bepaalde gezonde denkwijzen en eigenschappen te reanimeren oftewel oorzaken bij de wortel bestrijden, dan om oeverloos symptomen te blijven bestrijden. De regeerindustrie houdt zich bezig met het laatste, wij met het eerste.

 13. @Jaas [22]:

  Ben je godverdomme nou achterlijk, je speelt en dergegelijke trieste lui die doen alsof ze niets begrijpen en zalvend zich laten nemen mogen van mij krijgen wat ze toekomt. Jij vertoont hufter gedrag en verkoopt volgens mij nog je hele familie als het moet om maar je gelijk te behalen. Door types zoals jij alleen al gaat Nederland naar de kloten. Misschien wordt het tijd dat je eens naar buiten gaat om te zien wat daar broeit.

 14. @Jaas [25]:

  “Ik leef voor mijzelf”

  Precies zoals het hoort en redelijk libertair, mij dunkt, en daar zit ‘m ook gelijk de crux. Welkom in de echte wereld waarin leven voor jezelf dus een echte schande schijnt te zijn, is of wordt. Zie je wel, je leert!

 15. “De moslims” is een verhullende term. Het lijkt me beter om het beestje bij de naam te noemen. Kudde- of zwerm-mentaliteit. De vorming van collectieven die individualiteit verafschuwen, individuele denkwijzen en gedrag wensen te definiëren en afdwingen.

  De verhouding tussen ‘het individu’ en de sociale context is een bron van gezeik en shit als die besmet is geraakt met bepaalde denkwijzen en het gif van dwang. Daar hebben zowel heersende als werkende klassen last van.

 16. Urus

  Ik heb altijd gezegd een individualist te zijn en voor mijzelf te leven.

  Dit is ongeveer het hele uitganspunt van anarchisme.

  Jij bent degene die de PVV retoriek erbij haalt, van ‘het Nederland’, dat bedreigt zou worden door ‘de moslims’.

  Mee eens btw Nico, wat je zegt.

  Het gaat niet om ‘de moslim’, het gaat om het totalitaire van religie in general

  Urus [29] reageerde op deze reactie.

 17. @Jaas [28]:

  Het gaat wel om “de moslims” geïmplementeerd in het gecontroleerde systeem , het is en gaat om dit extra pakket er bovenop dat voor de toekomst zwaarder gaat drukken op de totale maatschappij, meer dan welke religie of cultuur ooit heeft gedaan, de last en verdrukking die kunstmatig wordt toegevoegd gaat voor nog meer grote ellende zorgen. De multinationals, de overheid en politici zijn de plegers en schuldigen in dit -eindspel-.

  Hoe mooi is het dat deze religie of de meest wildvreemde culturen op alles voorrang krijgen en potverteren ten koste van alles en iedereen en het in alles een massa import is geworden die zijn weerga niet kent. Maar daar ging dit topic niet over. En verdere wel-of-niet-waar discussies brengen uiteindelijk niks, het verder verkankeren van Nederland/Europa gaat gewoon in rap tempo verder en daar ligt de crux van het geheel. Toine en wij allen zijn slechts afgeleide en onbelangrijke producten geworden die maar even moeten zien hoe landverraders het ‘eigen’ volk verder naar de kloten hel. Voor jezelf zijn en voor jezelf opkomen en jezelf verdedigen, het beschermen van je lijf en leden of bezittingen is door de kunstmatige drukte in Nederland al niet eens meer mogelijk, het is binnenkort zelfs bij wet verboden als het zo verder gaat, want is discriminatie, racistisch, xenofobisch enzovoorts. Er is serieuze stront aan de knikker en vliegen daarnaast elkaar ook nog in de haren, de lachende derde zijn niet wij in ieder geval niet, opzeker. Hahahahahahaha?

 18. Natuurlijk kan jij je lijf en eigendom beschermen, als je dat nodig acht

  Niemand houdt je tegen.

  De Islam, er zijn miljoenen moslims, miljarden. Ze hadden allang de wereld in hun greep kunnen hebben

  Die grote held, van altright, die Trump kneus, is zogenaamd zo tegen de islam, laat mensen niet meer reizen, hoe fucking betuttelend kan je zijn ?

  Maar ondertussen geld dat niet voor Saoedi Arabië, de bestie van IS, waar ze alle olie van kopen en alle wapens aan leveren en waar Amerika ook bestie mee is

  SILLY SHIT

  Dit is een oorlog omtrent invloedsfeer en olie , niet om religie, religie is de opsmuk

Comments are closed.