20799391_10101047933544704_6811398981290133733_n

24 REACTIES

 1. @Nico [5]: Het probleem is dat mannen dominantie en controle willen. Ze weten niet te stoppen. Kordaat optreden met gezonde zelfbeheersing erbij kan vrede opleveren, hoewel ook vrede niet zoetsappig is, voor mietjes.

  Typisch mannelijk denken, een citaat uit een boek over Genghis Khan:

  True nomads had to await the arrival of the stirrup, an invention as influential as the composite bow in the development of warfare. … They were first recorded in India in the second century BC, as supports for the big toe. The idea was carried to China, where proper iron foot-stirrups emerged in the fifth century AD. From there they spread westward, perhaps reaching Europe with the Huns in the fifth century in leather form, the first iron ones dating from the sixth century.

  Nu is er niets mis met stijgbeugels, maar als je weet wat stirring up betekent (agiteren, opstoken), dan krijgt dit stukje tekst toch een bepaalde bijsmaak. Als in oeverloos bezig blijven met anderen belasten.

  Raymond V. [9] reageerde op deze reactie.

 2. Over slavernij gesproken, bij ons gaat de belastingdienst ten onder aan eigen burocratie.

 3. @Nico [6]:

  Tja…ijzer en mars , en ze zijn zo dol op March eren , in proper Nederlands een mars of twee , and then with the strength of ARMS ( anagram voor MARS ).

  Master of ARMS , and he didn’t use two ARMS to masturbate , he user hers instead.

  Blood of IRON , red planet .

  Nico [11] reageerde op deze reactie.

 4. @Raymond V. [9]: Ja, het is en blijft een oorlogscultuur. ‘Mannen komen van Mars’ en Mars is de god van de oorlog. Het doet eigenlijk niet ter zake of het om marktdominantie of heerschappij in een territorium gaat.

  De ruiter is kennelijk een beeld van een strijdbaar iemand. Denk aan de Centaur (half mens, half paard), de Romeinse centurion en Arabische heersers die hun ministerraad als ‘stal’ met volbloed hengsten neerzetten.

  Er valt wat te zeggen voor het bestrijden van denkwijzen die als een virus rondgaan. Maar militaire activiteiten, in een geavanceerde context vervangen door bureaucratische tirannie, hebben vaak meer het karakter van oeverloos problemen bestrijden, onder controle houden. Dat is iets anders dan als geneesheer optreden om een daadwerkelijk gezonde situatie te bewerkstelligen.

  Voor zover er gesproken wordt over Venus, godin van de liefde, dan is het meer in de context van lief doen zonder weerbaar te (mogen) zijn. Gezond evenwicht heb ik nog niet om ons heen bespeurd. En als het al ontstaat, of zelfs maar dreigt te ontstaan, in je eigen gezin, dan wordt het wel door overheidsmachientjes verziekt. Net zoals ‘grote en machtige’ staten kennelijk graag vazalstaten hebben, zo wensen ‘grote en machtige figuren’ kennelijk graag vazallen die hen noodgedwongen loyaal zijn.
  “Ik heb je op de korrel genomen of laten nemen zodat je weet dat je mijn bescherming toch echt nodig hebt”
  “Wordt mijn vazal, anders maak ik je kapot.”
  Die houding is niet uitnodigend, maar juist weerzinwekkend, want niet nobel maar eerder pervers.

 5. @Jaas [3]: LOL! Ik zie het helemaal voor mij: Het enigszins vergrijsde (is mijn indruk) Vrijspreker publiek bestormt de belastingdienst bij Sloterdijk gezeten in hun Canta’s en bekogelen de inspecteurs met hun gehoorapparaten en kunstgebitten.

  Dit alles terwijl Jaas de cheerleader is en een dansje doet. Ik film het om te gebruiken in mijn nieuwe productie “Death and Taxes: The Muscial”; binnenkort in het theater.

  Jaas [14] reageerde op deze reactie.

 6. @Jaas [10]:

  ….”Jullie” is gelijk al een foute aanzet en vertoont een soort van collectivische gedachte en links groepsdenken. Verder projecteer onophoudelijk je onvrede op de verkeerde individuen en ben je in het verleden waarschijnlijk op de pik getrapt door een nep libertair of iets in die richting.

  En vergeet niet dat er meer wegen naar Rome lijden dan alleen maar gebruik maken van het recht op zelfverdediging, wat jij dan weer omschrijft als gebruik maken van geweld. Juist jouw soort menschen zorgt er o.a. ook voor dat we naar de kloten gaan, want degene die zo geëngageerd wars is van libertarisme of vrijdenken laat juist degenen die aangepakt moeten worden passeren en geeft ze zo de kans het maatschappelijke en economische destructieve werk voort te zetten. Denk niet eens dat je een trol bent, daarvoor ben je te overtuigd bezig.

 7. @Nomen Nescio [12]:

  Nah, ik ga niet daaraan meedoen…

  jullie is generaliserend, wat ik ermee bedoel rechts libertariers.. Ik ken mensen hier niet individueel, dus spreek men niet zo aan….

  op mijn pik getrapt wordt ik dagelijks, ik ben nou eenmaal groot geschapen….

  Ook is de jaas nooit een trol geweest, ik ben geen zestien meer…

  Verder weet ik niet precies wat je bedoelt, ik daag slechts ideeën uit en val niemand daarmee aan…

  Ik ben niet die ‘AFA fascist’ waar geenstijl weleens over spreekt….

  Individualist [16] reageerde op deze reactie.

 8. Het belasting kantoor bezetten, of dat bord omgooien, heeft geen enkel effect.
  Het geloof zit in de hoofden van de gelovingen/statisten als je de kerk o.i.d. neerhaalt zetten ze er zo weer één neer. Het enige wat helpt is proberen de gelovingen te laten zien dat hun god (regering)zoals zij dat kennen niet, het is alleen maar big maffa.
  Natuurlijk zeg je dat niet zo 😉 dat schiet de gelovigen meteen in het verkeerde keelgat.

  Jaas [19] reageerde op deze reactie.

 9. @Jaas [19]: Oh zeker wel.
  Ze laten mijn leven inderdaad niet met rust maar er is een verschil in aanpak.
  Net als het verschil tussen Kyokushinkai karate en Ashihara karate.

  De een is rechttoe rechtaan op elkaar inslaan de ander doet een pasje opzij zodat de hele zijflank open licht.

  De staat confronteren is mijn inziens, niet een goede oplossing. De staat zoveel mogelijk ontwijken, te snel af zijn, en ondermijnen, parralelle systemen opzetten, is mijn inziens de meest effectieve actie, zeker als je meer mensen om je heen hebt die dat ook doen.
  Uiteraard, wanneer ze je komen halen, komen ze je halen. Maar om mezelf gelijk uit te leveren door domme dingen te doen waardoor ze je kunnen gebruiken……niet zo’n goed idee.
  Maar goed dit is naar mijn mening de beste aanpak, jou mening is anders hierin. Ieder het zijne.

  Jaas [24] reageerde op deze reactie.

 10. @Perspectief [22]:

  Ik ken de verschillende karate vormen.

  Ik snap je punt, het opbouwen van alternatieve infrastructuur ben ik ook voor.

  Wel wordt dit heel snel gecriminaliseerd. Ook moet het wat mij betreft uit de dynamiek van zinloze kapitaal accumulatie stappen.

Comments are closed.