doosje van pandoraHet gedrag van ongeveer 3,5 miljoen Nederlanders wordt door een parasiet beïnvloed. Zonder dat ze ervan op de hoogte zijn. Als u bent geïnfecteerd dan neemt u vaker risico’s, is uw reactiesnelheid lager en maakt u twee tot drie keer zoveel kans op een ongeluk in het verkeer. (bron)

Het betreft toxoplasmose, kattenziekte. Naast de extra dodelijke verkeersslachtoffers is het een vrij onschuldige aandoening. Het bijzondere is echter dat deze parasiet ons gedrag verandert, zonder dat we het zelf beseffen. Het raakt het wezen van ons bestaan. We denken dus we zijn. Of toch niet?

Dat virussen gedrag kunnen veranderen is bekend. Denk bijvoorbeeld aan hondsdolheid. Het virus maakt de hondsdolle honden extreem agressief. Wat echter opvallend is bij toxoplasme is de ruime verspreiding onder mensen, in sommige landen is 80 procent of meer besmet. Een minderheid van de bevolking in die landen is nog baas over het eigen brein.

Als virussen ons gedrag kunnen veranderen, zouden overheden dat ook niet kunnen? In het verleden was er het CIA programma MKUltra. Eén van de doelstellingen was een stof te vinden die iemand tot onlogisch nadenken en impulsief gedrag aanzet. Een andere doelstelling was een stof te vinden die de symptomen van ziektes kan simuleren.

Dit klinkt vrij onschuldig maar het is de doos van Pandora. Stel dat het gelukt is deze stoffen te vinden. Door de CIA of door concurrerende inlichtingen diensten. Dan zou je daarmee verkiezingen kunnen manipuleren. Een hypothetisch voorbeeld. Je zou Hillary Clinton de symptomen van Parkinson kunnen geven, waardoor ze de verkiezingen dreigt te verliezen. En jij, of een concurrerende inlichtingen dienst, zou Trump nog impulsiever kunnen doen overkomen dan hij al is.

Houd me ten goede, ik wil niet een nieuw complot introduceren, die zijn er al genoeg. Ik wil slechts aangeven hoe gevaarlijk de doelstellingen van MKUltra waren. Nogmaals, ik ben geen alu hoedje, en wil niet stellen dat er enige inmenging is geweest in de afgelopen presidentsverkiezingen. Als je eenmaal in complotten gaat geloven dan blijf je overal spoken zien. Als je de juiste dingen combineert is het heel gemakkelijk een nieuw complot te verzinnen. Zoals ik net heb gedaan. 

Terug naar MKUltra. MKUltra had nog 15 andere doelstellingen, de documentatie is echter door Richard Helms, het hoofd van de CIA in 1973 vernietigd. Dit betekent dat conspiracy denkers vrij spel hebben. We zijn nu ruim 40 jaar verder. Als de CIA of andere diensten intussen een aantal van de 17 doelstellingen hebben bereikt dan is er een uitgebreide toolkit in handen van de inlichtingen diensten die ons gedrag en onze samenleving in hoge mate kan beïnvloeden.

Als de inlichtingen diensten de werkwijze van bijvoorbeeld toxoplasmose ontsluiten en dit kunnen modificeren dan hebben ze de sleutel tot echte mindcontrol in handen. MKUltra 2.0. Als dat gebeurt dan beseft u waarschijnlijk niet langer dat u wordt gemanipuleerd.

doosje van pandora

Ik ben bang dat deze doos in ieder geval deels is geopend…….. Hoe voorkomen we dat hij nog verder open gaat? Door het bestaan van deze doos in eerste instantie te benoemen. Zonder meteen in complot denken te vervallen. Net als bij kernwapens zou het publiek zich van dit gevaar bewust moeten zijn, en net zoals protesten tegen kernwapens enig succes hebben gehad zou dat ook hier het geval kunnen zijn.

26 REACTIES

 1. ontspamt, redactie: Waarom denken dat …. het militair industrieel complex doet..

 2. Waarom denken dat er bij een afwijkende mening, visie, benadering van zaken het gaat om complotdenken? Het benaderen van onderwerpen of gebeurtenissen van een geheel andere zijde met een andere visie en zoeken naar bewijzen middels verdachtmakingen of kijken naar een duidelijk motief, dat is ook waar goed recherchewerk uit bestaat.

  Vind je katten ook zo aantrekkelijk, dan zou het kunnen zijn dat je besmet bent met toxomasplose of bent gwn gek van katten….Gekke katten ziekte?

  En ‘tuurlijk wil of kan men onze gedachten beïnvloeden en zeker gebeurt dat op grote schaal op diverse manieren, alleen willen veel mensen dat niet weten of kunnen dat niet begrijpen en overstijgt het de voorstellingsvermogen of de beperkte kennis.

  Rommelen met de hersenpan is toch op grote schaal gaande door te brainwashen via de media of met slaapmiddelen, pepmiddelen of diverse soorten antidepressiva. Waarom dan ook niet met andere chemische stoffen (fluor) of bacteriën of virussen? Sturen van mensen kan een soort van marketinginstrument zijn en houdt de meute onder de knoet en stuurt de meute. Of kan de meute ziek maken en levert zo weer veel geld op voor farmaceuten en leveranciers van medische instrumenten tot het in stand houden van werk van medici. Ongeveer zo wat het militair industrieel complex doet..Krijg wederom onder IIS deze reactie niet geplaatst…

  Ratio [12] reageerde op deze reactie.

 3. De gehele klere zooi is collectief verdoofd.Komt door de vloed en wordt in stand gehouden door de microwave oven die we werkelijkheid noemen.

  Als alle straling een kleurtje zou hebben en die je dan met blote oog kan zien dan zie je niets meer, het is een en al mist.

  We lopen met ze alle in een grootte magnetron verdoofd zitten te wezen…na G4 komt G5 en dan G6 en dan krijgt iedereen een chip in het hoofd en daarna nemen de robotten het over,…oprotten homo sukkel sapiens.

  We lullen erover in onze verdoofdheid en we doen er geen zak aan.

 4. Een mens zal en kan nooit weten hoe zelfstandig zijn acties zijn. Onmogelijk.

 5. Een groot deel van je gedrag en acties gaan automatisch gebaseerd op opvoeding en ervaring. Als je daar invloed op wilt uitoefenen dan moet je je in hypnose en dat soort technieken verdiepen.

  @Maarten [4]: Facebook, LinkedIn en twitter kun je gebruiken voor je eigen marketing. Zolang je hen maar geen geld betaalt voor advertenties of ‘pro’ lidmaatschap.

  Ratio [13] reageerde op deze reactie.

 6. Ik ben gewend om uiterst kritisch te lezen en luisteren.
  Wat je leest en hoort is gericht op angst zaaien, demoraliseren en destabiliseren.
  Neem je de onderhuidse (subliminale) boodschappen door, dan merk je dat het gericht is op het in stand houden van bepaalde mechanismen. Die kennelijk geperfectioneerd en uitgebouwd worden, want er zit een verdienmodel aan vast. Alleen… zijn die mechanismen in feite, in de kern, ons inziens pervers van aard. Perversie die van generatie op generatie in stand wordt gehouden, in alle geledingen van bevolkingen.

  Er is reeds lang sprake van een noodtoestand, een ongezonde gang van zaken. Zolang men de symptomen blijft bestrijden, om maar geen last te hebben, blijven de oorzaken onderhuids bestaan en doorwoekeren.

  Gezien de toestand van in wereld (denk aan het wekelijkse praatje van G.B.J. Hiltermann, 1914 – 2000) en de toestand van de mensheid… vermoed ik dat het tijd wordt voor, zoals sommigen zeggen maar niet doen: “Let’s heal this world”. Er is veel te veel rotzooi gemaakt, veel te veel verziekt. Hoe langer er gewacht wordt, hoe meer inspanningen nodig zijn om grondig te werk te gaan en een daadwerkelijke gezonde situatie te bewerkstelligen.

  Wees alert voor lieden met een ideologie. Niet alleen de gebruikelijke en herkenbaar ‘ismen, maar ook de wat minder gebruikelijke en herkenbare denkwijzen die het zaad zijn voor weer volgende problemen.

  Ratio [15] reageerde op deze reactie.

 7. @Spambak? [2]: heb je reactie ontspamt maar omdat het daarmee een dubbele reactie werd kon ik hem net zo goed weer verwijderen, heb ik hem maar ingekort. Heb ook een reactie van Harrie en van Nomen Nescio in andere discussies ontspamt

 8. @Maarten [5]: @Nomen Nescio [7]: Het gaat bij sommige sites niet zozeer om het geld van mensen die preferente diensten afnemen, maar wel om de profielen die ze kunnen verkopen. Geldt ook voor google. Ze weten al je geheimen en voorkeuren als je er online mee bezig bent geweest. En verkopen dat voor geld. Die prijs, al mijn geheimen en voorkeuren en lichamelijke kwaaltjes, is te hoog voor de voordelen die Facebook me geeft. Dus ik ga niet op facebook. Twitteren doe ik ook niet. Ik neem ook geen smartphone omdat ik anders de hele dag zit te internetten. En nog veel meer gevolgd ga worden. TV kijken doe ik nog op een ouderwetse beeldbuis. Maar nooit naar de publieke omroep en verder nooit naar het nieuws, TV is zuiver voor vermaak. Ik betaal zoveel mogelijk contant en rijdt in een oude auto zonder EU volgsysteem.

  Ik denk dat je een kosten baten afweging moet maken, per dienst of product.

  Nomen Nescio [22] reageerde op deze reactie.

 9. @IIS [10]: moeten we na het Oekraine referendum nog een keer naar de stembus om genegeerd te worden? Hoe vaak wil je bukken? Aan de ene jant is het wel een goed initiatief maar keer op keer worden referenda genegeerd. Dus ik weet niet wat ik hiervan moet denken. We krijgen de regering die we verdienen want we hebben de oekraine referendum bedriegers gewoon weer verkozen, er kan zelfs een Rutte III komen waarin de D66, voor wie referenda een belangrijk item zijn, gewoon wil aanschuiven.

  IIS [17] reageerde op deze reactie.
  Nomen Nescio [22] reageerde op deze reactie.

 10. @Nico [8]: “Let’s heal this world” Eens, je kan de wereld een beetje prettiger maken zonder dat je daar de overheid voor nodig hebt, gewoon eens beginnen om je medemensen menselijk te benaderen. Het begint met “the man in the mirror”. Dat is hetgeen je zelf in de hand hebt. Wat de rest doet is minder relevant.

  Ik ben overigens van mening dat je vooral voor jezelf hoort te leven, maar omdat de mens een sociaal wezen is, de meeste mensen tenminste, is het ook in je eigen belang, om andere mensen te helpen. Door andere mensen te helpen help je jezelf. Je moet jezelf niet wegcijferen, en anderen dienen is niet het hoogste goed, je bent niet gebouwd als slaaf voor anderen. Maar om te leven met anderen. En niet ten koste van anderen. Een wederzijds profijtelijk vrijwillig samenwerken

  Nico [19] reageerde op deze reactie.

 11. Het hebben van problemen ligt besloten in het denken en reageren op indrukken, welke door de hersenen worden
  aangesproken verwerkt.

  Het bewust zijn, zal bij een rustig evenwichtig mens, als een filter functioneren, waar op en hoe er ge reageert word.

  De uitlezing van deze indrukken zijn karakter gevoelig.

  Waardoor het mogelijk word, mensen die niet bedachtzaam zijn,
  te be invloeden, zonder dat zij zich dat bewust zijn!

  Hier start de politiek, van staat en kerk zijn invloedrijk werk!

  Weest U bewust laat U niet leiden door,on door dachten gevoelens!

 12. @Ratio [14]:

  Je hebt gelijk. Toch één maar, hoe vaak gaat men bukken zonder referenda? We worden dus sleets en capituleren?

  Sta persoonlijk ook niet te juichen en weet ook wel dat de grote massa zich heeft overgegeven en dat zonder het te (willen) weten. De leugens van de politiek en overheid worden al niet eens meer geregistreerd en is ook makkelijker voor de slaven dan door de strot geduwd te krijgen. Even speel ik met de gedachte dat het dus loont om te manipuleren, te liegen en te bedriegen, want “het volk” heeft het opgegeven? Hmm, interessant.

  Ratio [18] reageerde op deze reactie.
  Nomen Nescio [22] reageerde op deze reactie.

 13. @IIS [17]:Even speel ik met de gedachte dat het dus loont om te manipuleren, te liegen en te bedriegen Natuurlijk loont dat, in ieder geval op de korte termijn. Edoch, als je daden (liegen, bedriegen) in tegenspraak zijn met je genetische programmering, dan doe je jezelf geweld aan.

  Nico [20] reageerde op deze reactie.

 14. @Ratio [15]: Mee eens. De strijd om te overleven verhardt wel. Het maatschappelijke spel lijkt soms meer op een oorlogstoneel. Hoe lager op de sociale ladder, hoe duidelijker merkbaar. Hoe minder geneigd om met de stroom mee te gaan, hoe duidelijker merkbaar. Als je ervoor kiest om niet alleen te overleven, maar ook je situatie te verbeteren, dan is er sprake van een doorlopende strijd waar militaire zelfdiscipline voor nodig is. Dan kun je echt niet aardig voor jezelf zijn.

  De andere kant van het verhaal is dat iemand zo niet wil leven. Dus gun je jezelf ook kleine pleziertjes of doe je anderen een plezier. Op uiteenlopende manieren.

  Zoals ik eerder opmerkte (jouw woorden in andere taal) gebeurt in de natuur alles van binnenuit; na zaaien komt groei, bloei, verval, afsterven. Daarin passen ook de wijzen van vroeger, die een stad bestuurden. Ze hadden lang en breed laten zien wat ze waard waren en op hun oordeel werd dus vertrouwd.

  Heden werkt dat maatschappelijk het liefst andersom. Hulpeloosheid aanleren (afsterven), in een toestand van verval eisen inwilligen, ondanks dat tot enige bloei komen, verder groeien en dan liefst als een sofist verder om te zaaien. De ene sofist slaat ergens z’n wortels uit, de andere sofist gaat nomadisch leven als een rondtrekkende attractie in de kermis genaamd ‘maatschappij’.
  De kwaliteit van een hedendaagse sofist is waarschijnlijk niets vergeleken met de wijsheid van vroegere ouden die in een dorpsraad of city counsel plaatsnamen.
  Verandering is niet per sé verbetering.

  Nico [21] reageerde op deze reactie.

 15. @Ratio [18]: Op de korte termijn lijkt het te werken. Iemand kan zich daardoor onsterfelijk belachelijk maken en zichzelf in de vingers snijden. Als je afwijkt van natuurlijke mechanismen en gezonde ethiek kan dat een mens ook blijven achtervolgen. Me dunkt dat vooral dat bij mensen in de genen zit. Wie op een dergelijke manier afwijkt corrigeert, of gaat zich afreageren.

  Misdragingen kunnen een mens als demonen blijven achtervolgen; of het nu een ander is die het heeft gedaan of hijzelf. Het afrekenen daarmee is lang niet altijd even eenvoudig of zelfs mogelijk. De kern om de overlast van die demonen te verminderen of te elimineren is waarschijnlijk alles doen om goed te maken, recht te zetten.
  Afreageren is een oeverloos verhaal dat daar niet aan bijdraagt. Vandaar mijn bezwaar tegen de ‘vrije radicaal’ als maatschappelijk ‘reactieproduct’. Het is nuttig voor anderen, maar de betrokkene blijft oeverloos geplaagd worden door het verleden, hoeveel afleiding er ook moge zijn.

  Dit is overigens gewone boerenlogica, huis tuin en keukenpsychologie.

 16. @Nico [19]: Over de wijzen van vroeger die een stad bestuurden, een weetje:
  De Boeddha in het Boeddhisme is een personificatie van een vorst, iemand die levenswijsheid had opgedaan.
  Er is een quasireligieus sfeertje omheen gebouwd om de geloofwaardigheid wat op te blazen zodat de vraag vermeden kon worden; waar komt die wijsheid eigenlijk vandaan?

  Het sterke punt van het Boeddhisme is overigens dat mensen bewust worden aangemoedigd om zelf over allerlei dingen na te denken, ook al blijven ze veelal in het duister tasten omdat er geen open kaart wordt gespeeld.

 17. @Ratio [13]: Dat denk ik ook Van die profielen ben ik mij bewust, vandaar dat ik Google niet noemde want dat is een categorie apart.

  Op Facebook, Twitter, LinkedIn moet je denk ik gewoon niet al te actief zijn (geen dingen ‘liken’) en opportunistisch gebruiken. Zoals een oude wijsheid zegt: “garbage in = garbage out”.

  Hoe weinig ik internet op mijn smartphone verbaast mij. Ik heb zo’n ding voor mijn werk maar verder boeit het mij weinig. Toen ik deze laatst per ongeluk liet liggen ergens en een dag niet bij mij had stoorde dat mij geheel niet. Het was voor mij een beetje terug naar 20 jaar geleden en als het niet voor mijn werk was zou ik dat ding prima kunnnen missen. Maar ik ben een uitzondering…

  Over hoe je je leven kan Ont-Googelen en Ont-Feesboeken e.d. kun je een aparte discussie beginnen. Met name Google is moeilijk te vermijden en veel mensen beseffen niet eens dat hun zakelijke email ook via Google loopt want vele IT-sukkels moeten dat zonodig opdringen, graag geholpen door internet-boeren met een emailsysteem uit 1417 en te lui om dat te moderniseren.

  @Ratio [14]: @IIS [17]:
  Ik steun dat studenten-referendum tegen die sleepnetwet (ook). Gewoon om al die politieke partijen, die zo ‘democratisch’ beweren te zijn, telkens weer uit de kast te laten komen als de oplichters die zij zijn. Die beeldvorming geeft weer extra chaos bij de nieuwe verkiezingen die onvermijdelijk lijken te zijn nu het kabinet Demmink III maar niet van de grond wil komen.

  Nico [23] reageerde op deze reactie.

 18. @Nomen Nescio [22]: Online gedrag kun je vergelijken met gedrag in de publieke ruimte.
  Je moet jezelf er gewoon bewust van zijn dat je bepaalde informatie publiek wilt prijsgeven, andere informatie niet. En daar moet je zeer gedisciplineerd in zijn.

  Naar Facebook en Google gaat mijn middelvinger omhoog met publieke informatie over uiteenlopende onderwerpen. Maar ik zal nooit een zoekterm intikken waaruit iets blijkt dat in de sfeer van privacy thuishoort. Met een ijzeren zelfdiscipline kan er dan niets van zoektermen of andere online activiteiten afgeleid worden dat op toekomstplannen duidt. De brij is daar te algemeen en te breed voor. Want wat is voor de buitenstaander het verschil tussen algemene ontwikkeling bijschaven en toekomstplannen? Whahaha…. laat ze maar lekker raden en miskleunen maken bij de data-analyse 😀

 19. Op internet vind je veel foto’s van ratten en muizen die samen met katten op de foto staan, en mensen vinden dit zooo leuk.
  Ze zeggen dan “Zie je wel. Zij kunnen samenleven. Nu wij nog.”
  Het virus kan alleen vermeerderen in kattendarmen.
  In kattenontlasting zit veel onverteerd eten, én het virus.
  Muizen en ratten eten deze ontlasting, en raken besmet, waardoor ze katten zelfs seksueel aantrekkelijk gaan vinden door het virus.
  De rat of muis gaat daardoor zelf de kat opzoeken, waardoor deze een grotere kans heeft opgegeten te worden, waardoor het virus weer in de kat terecht komt, en zich kan vermeerderen.
  Daarom is het belangrijk om je handen te wassen als je de kattenbak schoon hebt gemaakt.
  Ik heb 4 katten, en ik aai ze veel, en speel vaak met hen.
  Onmogelijk om dan iedere keer je handen te wassen…

  Het doel van het virus is alleen zichzelf zoveel mogelijk verspreiden.

 20. Dit is interessant materiaal. Ik denk dat elke verhoging van de activiteit van het immuunsysteem, ons agressiever maakt. We voelen de afweer in ons lichaam en interpreteren dat als dat we aangevallen worden. Iedere agressieveling denkt dan ook bezig te zijn met verdediging.

Comments are closed.