deg-deg-1Vaste lezers van de Vrijspreker weten inmiddels dat zij hier kritische artikelen en een vaak andere insteek kunnen lezen zodat er hier tegenwicht wordt geboden op het Mainstreet nieuws (nou ja ook deze zin moet u natuurlijk kritisch lezen!)

Vandaar dat we ook eens verwijzen naar een artikel van Rob Wijnberg : nieuws laat zien hoe de wereld niet werkt NIEUWS

Leuk te lezen dat hij de financiële crisis en Terreuraanslagen in een ander perspectief zet en journalisten oproept een duidelijker onderscheid tussen Nieuws en Nieuw te maken.

19 REACTIES

 1. Goed initiatief om gekte tegen te gaan. Als ik het zo lees… dan heeft Rob Wijnberg beslist een punt.

 2. op een gegeven moment geloofd homo sukkel sapiens geen zak meer en dan?……

  …..gaan de robotten het overnemen!

 3. Pegida demonstratie Den Haag 10-4-2016

  https://www.youtube.com/watch?v=CWT9-h6rKHk

  6:33 = eerste arrestatie ( of wat er voor door moet gaan ) , voor het oog van de camera , om vervolgens te concluderen ….OH , niets aan de hand , was waarschijnlijk een collega van hun.

  En later worden de kindertjes klaargezet voor hun mediapresentatie .

 4. En klimaatverandering is ook zo’n onderwerp dat zelden in het nieuws komt.’ …..snel weer m’n ijzerenlong in…ff bijkomen die correspondent…@Mavado [4]: die eens normaal ….

 5. Schijnbare mediakritiek

  Rob trapt wat open deuren in, maar is vooral braaf. Hij herhaalt wat collegestof die hij op de journalisten school hoorde, zoals nieuws is actualiteit, vermoed ik.

  Hij trekt dan de weinig opzienbarende conclusie dat wat geen actualiteit is dus niet op het nieuws komt. Een volkomen goedgekeurde conclusie.

  Vervolgens durft hij te stellen dat het nieuws dus geen inzicht geeft in onze samenleving, want het actuele is daar maar een zeer klein deel van. Wie zal het met hem oneens zijn?

  Het wordt pas boeiend als je onderzoek gaat doen wat journalisten nu eigenlijk als actueel beschouwen en wat zij niet als actueel willen zien. En hoe zij over de door hen bepaalde actualiteit berichten. Bijvoorbeeld waarom is het verschijnen van een rapport van een overheid instantie volgens wel actueel en een rapportage van een burger niet?

  Daar begint de vernietigende kritiek op de massamedia, maar dan is Rob al naar huis. Rob doet daar niet aan mee. Dat kunnen we zien aan ongefundeerde uitspraken van hem, dat er weinig over klimaatverandering wordt geschreven, dat de overheid de belangrijkste initiator is van technologische innovaties, maar altijd door het slijk gehaald zou worden door de media, dat de terreuraanslagen geen groot gevaar vormen, politici en journalisten de financiële crisis niet konden zien aankomen en journalisten echt niet weten wat zij doen. Een spindoctor zou hetzelfde lijstje kunnen opnemen in een speech voor de minister-president.

  Raymond V. [8] reageerde op deze reactie.

 6. @anp rebel [7]:

  Wat kletst u nu ?

  Dit is wat ik bedoel met HERSENDOOD , als u bovenstaand filmpje grondig had bestudeerd , dan was het al duidelijk geweest dat de gehele demonstratie NEP is .

  Het is uiteindelijk de bedoeling , dat de niet gebonden ziel , fictie en realiteit niet meer kan ontwarren , en dat de bunker in Hilversum , eenieder lastert welke tracht iets anders aan te tonen.

  99% van uw z.g. nieuws content is FAKE , in scene gezet met behulp van acteurs , en ik kan je een aantal voorbeelden geven.

  anp rebel [10] reageerde op deze reactie.

 7. Over nep nieuws en voorbeelden gesproken, hier een interessant voorbeeld, een nadenkertje:

  Wie gelooft in de kracht van ‘moedertje natuur’, gelooft in vrijheid. Want de natuur kent geen onderwerpers of onderworpenen. Hoogstens levenden, zieken en doden. En bij dieren jagers en prooien.
  Wie in systematische onderwerping gelooft, gelooft niet in de macht die ‘moedertje natuur’ heeft doen ontstaan.
  Wie ‘moedertje natuur’ eerbiedigt, behoort niet onderworpen te zijn.

  Wat hebben aanhangers van nationale staten en religies daarop te zeggen? “Er staat geschreven dat…”? Tuurlijk, iedereen kan een mooi verhaal over zichzelf ophangen, iets opschrijven en zijn tekst heilig verklaren. Maar als die tekst onderwerping impliceert… is het een vervalsing van de wensen van een hogere macht, ‘moedertje natuur’. Had die slavernij gewenst, dan had je navelstreng er wel uitgezien als een keten om je voeten of een setje handboeien.

 8. @anp rebel [10]:

  Ik heb besloten het onderwerp achter mij te laten , want het voegt momenteel niets meer toe , aan hetgeen ik eigenlijk al wist.

  Veranderen kan ik het ook niet , maar volg nu een dieet , zonder tv , radio en kranten , en het gaat nu wel lekker , en dat houd ik zo.

 9. @jhon [14]: Pas a.u.b. op dat je geen nep nieuws verspreid. De veronderstelling ‘hersendood’ of ‘comateus’ wordt te vaak losgelaten op mensen die gewoon verkeerd geïnformeerd zijn, waardoor gedrag ontspoort.

  Vergelijk dit met elitaire figuren die menen medemensen als programmeerbare robots te mogen behandelen. Ze zijn het slachtoffer van nep nieuws, hoewel dat de verantwoordelijkheid om tegen de innerlijke menselijke natuur in te gaan (tegennatuurlijk optreden) niet wegneemt…

  Iedereen mag fouten maken. De fout is zonde, maar harnekkigheid, onbekeerlijkheid en onwilligheid om tijdig op de rem te trappen of boetvaardig de schadelijke gevolgen daarvan te herstellen, dát is pas een echte doodzonde!

 10. Correctie:
  “.. de verantwoordelijkheid VAN tegen de innerlijke menselijke natuur in te gaan”

 11. Getver, mijn bewoording is nog steeds niet goed.

  Wie mishandelt is kan ervoor kiezen om mishandelaar te worden OF juist de cyclus te doorbreken. Het doorbreken en ijskoud mishandeling (tegennatuurlijk gedrag) te stoppen behoort ons inziens tot de natuurlijke verantwoordelijkheid.

  Als schoonmaker je eigen gedachten reinigen en jezelf (her)opvoeden is zo ongeveer het oudste beroep en roeping van de mens(heid). Als je dan eenmaal geleerd hebt, dan kun je anderen er ook mee helpen.

  Mensen die zich als hersendode of zombie gedragen komen werkelijk in alle uithoeken van bevolkingen voor. Vanaf onderdrukten tot en met verhevenen, de sociale positie, stand of rang maakt voor verziekte denkwijzen geen moer uit. Die krengen fungeren als een virus. Uiterst besmettelijk, zonder onderscheid des persoons.

Comments are closed.