Iemand die de waarheid spreekt, heeft een snel paard nodig

vrijspreker.nlLibje
Tips voor Libje? Mail ze naar info@vrijspreker.nl

12 REACTIES

 1. Eén ding staat vast… het paard is het prettigste vervoermiddel. Á la Sinterklaas: “Zie de wind waait door mijn haren…”

  Het is niet zonder reden dat ik een jaar of 4 besloten heb mijn haar niet meer te knippen!

  Ik kan me nog herinneren dat ik als absolute beginner op een paard klom. De keuze voor een hengst met wat temperament was toen misschien niet de beste.
  Mijn vrouw had al ervaring met paardrijden, ik niet. Een interessante ervaring, vooral om te merken hoe een paard je met een elegante boog kan afwerpen en je zonder botten te breken overeind kan komen om het nog eens te proberen. Heerlijk die galop! Beslist voor herhaling vatbaar.

  Op de weg gaat er niets boven een motorfiets, maar waar is de tijd gebleven dat je gewoon lekker door een bos kunt rijden met paarden, bijvoorbeeld vanuit een sprookjesbos richting het einde van een regenboog of zo? Om onderweg allerlei interessante figuren tegen te komen? Getver, ik ben gewoon in de verkeerde tijd geboren! 😉

  frits [9] reageerde op deze reactie.

 2. @Aariksu [4]: internet was hier niet eenduidig, het kan een oude indiaanse spreuk zijn, maar de meeste indicaties wijzen erop dat het een oude chinese wijsheid is.

 3. Mijn oma is van Chinese afkomst en zij gebruikt dit oude gezegde altijd. Vroeger begon dit al. Dan kwam ze langs op zondagen en aten we vaak samen oudhollandse pannenkoeken. Het was een heel cultuurspektakel en ik kijk daar naar terug met veel plezier. Ik heb het even op proberen te zoeken op http://startjenu.nl/, maar ik kon niet precies de schrijfwijze vinden in het chinees, helaas.

 4. @frits [9]: Ha ha… weet je wel hoe lang het duurt om je hoofdhaar tot een behoorlijke lengte te laten groeien? En wat er van nature onderweg met haar gebeurt? Een snor… zit als ‘ie te lang wordt alleen maar in de weg, zoals bij het eten. Hoofdhaar laten groeien is één ding, maar snor en baard kunnen maar beter in de perken blijven. Daarnaast wees ik ooit nog op een ander soort haar, waarvan de lengte misschien ook wel interessant is:

  De definitie van een metaforische haatbaard: Zet een vent op z’n kop en je krijgt schaamhaar als baard, met daarboven een fallus die als een scepter / toverstokje naar onderdanen wijst. Op die manier kom je op een ‘grote lul’ (= groot ego). Ik kan me voorstellen, dat een goede koning een niet al te groot piemeltje (= ego) dient te hebben. Zoals bij een goede koningin het piemeltje (haar man, mogelijk een lulletje rozenwater) niet zo nadrukkelijk zichtbaar is 😉 Een niet al te groot ego voorkomt oorlogen.

 5. Dit zegt mijn oma regelmatig. Ik moet er altijd weer om lachen. Mijn oma gebruikt zo vaak van die gezegdes van vroeger. Het is altijd super leerzaam en ze heeft ook altijd gelijk.

  Mijn oma zegt ook altijd tegen mij: “dromen zijn bedrog. Maar als je hard werkt om de droom waar te kunnen maken, gaat het je lukken”. Dit zorgt er dan ook voor dat ik altijd erg hard werk voor datgene wat ik wil bereiken. Op http://www.meetmeindreamtime.nl lees ik regelmatig dromen van anderen. Hierdoor wordt ik dan geïnspireerd en heb ik weer iets waar ik naartoe werk. Ik hou van hard werken.

Comments are closed.