hubHet is nu tien jaar geleden dat Ron Paul zijn eerste “money bomb” lanceerde, op Guy Fawkes day. Hub schreef er toen het volgende stukje over:

Gisteren, op 5 nov., werd er voor Ron Paul een “Fund Raising Bom” gelanceerd. Hoeveel geld kan zijn organisatie in 24 uur bij elkaar krijgen? De opbrengst In 24 uur was minstens $ 3,8 miljoen! Een record!


Dit is een enorm succes, een record, en toch zijn de belangrijkste en grootste Amerikaanse netwerken nog erg aarzelend om dit nieuws te vermelden. Pers en politiek zijn ook daar twee handen op dezelfde buik.

De berichten die binnenkomen over het eindresultaat zijn een beetje verward. Diverse verschillende getallen worden genoemd, waaronder door ABCnews genoemd $ 4,3 miljoenen ergens zelfs 5 miljoen. Maar hoeveel precies is niet het belangrijkste. Belangrijk is dat Ron Paul, of veel beter nog zijn libertarische ideeën, hierdoor weer veel meer bekendheid krijgen.

Ron Paul is nog heel ver weg van de Republikeinse nominatie. Maar er ook nog een zee van tijd. En als we dit vergelijken met de korte tijd waarin Pim Fortuyn zijn groot succes behaalde, dan is inderdaad “the sky the limit”.
Het is een interessante, spannende ontwikkeling die we met belangstelling zullen volgen.

UPDATE 2007, het was uiteindelijk 4,2 mln dollar dat is opgehaald.