De Energiewende in Duitsland, itt wat velen dachten, maakt Duitsland een van de hoogste CO2 uitstoters en ondanks honderden miljarden aan investeringen en subsidies, zijn ze nog tientallen jaren afhankelijk van (bruin)kolen centrales. Cijfers Eurostat en studie door de NGO Energy for Humanity, gepubliceerd op de VN conferentie UNFCC in Bonn 14 nov:.

Omdat Duitsland de kerncentrales afsluit, moest een kwart van de electriciteits productie op een andere manier gedaan worden. Dat schaffen ze niet met wind en zon, maar met bruinkool en kolen!

Daardoor jagen ze 18,2% van de Europese CO2 productie de lucht in en staan daarbij op plaats 14 van EU mbt CO2 vermindering. Toch wat anders dan die schattige windmolens en zonneweides lijken te vertellen. En dat feestje kost dan tot 2030 volgens milieuminister Peter Altmeier zo’n € 1000 miljard aan subsidies en gegarandeerde groene stroom afname, niet meegerekend de kosten van sluiten oude centrales.( Frankfurther Allgemeine).

Maar ongeacht de zekerheid of het CO2 verhaal wel een probleem is, gaan ze gewoon door op de ingeslagen weg.

5 REACTIES

 1. Het gaat niet over het millieu maar alleen en altijd weer over de poen, Merkel de Crypto Joden, heeft een hele Eigen agenda via de inreguliere VM, met de andere oud Nazis en Zionisten, the hand in the glove politiek !

 2. Wat zou het mooi zijn als mensen als energie-neutrale woningen worden. Wat er in zo’n woning komt balanceert netjes met wat eruit gaat.

  Ook mensen kunnen energie-neutraal zijn. Alleen opgeblazen figuren blijven maar slurpen, ten koste van anderen. De een vreet teveel, de ander stapelt als een Dagobert Duck poen op, weer een ander heeft nooit genoeg macht. Zo zijn er veel voorbeelden. Alles willen, behalve een daadwerkelijk gezonde gang van zaken. Als het niet van vervuilde denkwijzen en geestesziekte getuigde, zou het dolkomisch zijn. Rationeel en nuchter bezien kunnen bepaalde figuren hun gang gaan omdat anderen dat toelaten.

  Het idee van mensen als oplaadbare batterij is kennelijk een eigen leven gaan leiden, wat lijden veroorzaakt. Voor sommigen is er is niets te gek om de status van hoogspanning en krachtstroom te verkrijgen.

  In termen van electriciteit; van nature is een mens zoiets als de spanning uit het lichtnet. Je kunt er plezier van hebben, maar je moet er geen opdonder van krijgen. Maar nee, van nature is niet goed genoeg. Als de een krachtstroom wil kunnen leveren, betekent het dat anderen tot een zwakstroominstallatie verworden. Lichtgeraakt, gevoelig, krachteloos. Zodat de ‘grote jongens’ fijn krachtstroom kunnen distribueren en zich heel wat kunnen voelen. Wat gerechtvaardigd wordt omdat ‘het niet anders kan’, lariekoek natuurlijk.

  Ellende voor de één creëren genereert nog steeds opbrengsten voor de ander. Vorstendommen en nationale staten zijn nog steeds de entiteiten die garanderen dat er ellende gecreëerd kan worden. Om voor de één hemels genoegen te produceren, moet voor de ander een hel gecreëerd en in stand gehouden worden. Dat zit uiterst diep in religieuze denkwijzen geworteld, gerechtvaardigd met de gedachte dat veronderstelde inferieuren toch voor niets anders goed zijn.

  Dat mensen last hebben van geestesziekten en waandenkbeelden is één ding, maar als ze anderen er dwingend mee gaan lastigvallen en er aan wensen te onderwerpen, dan wordt het pas echt bedenkelijk. Op het moment worden mensen overal ter wereld geboren in een nationale staat annex concentratiekamp, krijgen per direct een TBS-vonnis aan hun broek van figuren die feitelijk in een psychiatrische inrichting thuishoren. Jammer, maar waar.

  Dit roept de vraag op hoe lang gevaarlijke gekken de dienst blijven uitmaken. De gang van zaken nu, in allerlei uithoeken van bevolkingen moreel verval, lijkt op die bij het aantreden van bijv. keizer Nero. Er waren destijds draconische maatregelen nodig. Tijd om te innoveren door oeroude denkwijzen op te rakelen en voor de verandering eens een gezonde cultuur te vestigen?

  Plato [2] reageerde op deze reactie.

 3. We hebben allemaal op school geleerd dat planten van Co2 zuurstof maken voor mens en dier.
  De reden dat kerncentrales in Duitsland gesloten worden is omdat deze verouderd zijn en het goedkoper is de stroom van EDF-Suez (France) te betrekken die zowiezo met een overschot van 40% zitten terwijl EDF al stroom verkoopt aan omringende landen.
  Die 40% vloeit rechtstreeks terug naar de aarde.
  Het is nu eenmaal lastig, lees onmogelijk, een kerncentrale even stop te zetten.
  Daarbij zijn kerncentrales wapenfabrieken die het verarmde uranium verkopen aan de wapenindustrie.
  Stroom is een bijprodukt. ( Zieker kunnen ‘we’ het niet maken)
  Windmolens in Duitsland worden gezien de leeftijd, met EU subsidies gedemonteerd, ge-exporteerd naar Frankrijk en daar weer opgebouwd, natuurlijk ook allemaal met Diezelfde EU subsidies. Who payes?? Ja, U en ik.
  Windmolens draaien op subsidie en niet op wind.
  En als er geen wind is, draaien ze niet, en dus geen stroom.
  Je moet wel goed krankzinnig zijn om het hele land ermee vol te zetten want een back up energiebron blijft noodzakelijk.
  We’re lost.

  Nico [4] reageerde op deze reactie.

 4. @Zé [3]: De enige reden dat kernfusie (schone energie) niet ingezet wordt is omdat het niet economische rendabel, lees winstgevend, gemaakt kan worden. Uiteindelijk… draait alles om verdienmodellen.

  Stel je eens voor dat ieder huishouden en voertuig op een eigen, kleine kernreactor draait. Schoon, maar er kan zeer moeilijk tot niet op geparasiteerd worden. Daar zit ‘m kennelijk de kneep. Wat dan verhult wordt met een kletsverhaal over vuile energie die noodzakelijk zou zijn om een fusiereactor aan de gang te krijgen. Dat is althans wat ik er in wetenschappelijke zin van begrepen heb.

  Zé [5] reageerde op deze reactie.

 5. @Nico [4]:
  Hoi Nico,

  Nicola Tesla wist er, letterlijk, alles van……
  Het is allemaal te triest voor woorden.
  In Frankrijk is Ikea de grootste investeerder in windmolens, én in het binnenhalen van subsidies.
  Het vuil zit overal Nico, alleen jammer dat ze er zelf nog niet in stikken.

Comments are closed.