Het gaat goed met de economie in Europa roepen de EU opperhoofden in koor. Wij hopen dat dat voor u ook echt geldt.

Of die opperhoofden bedoelen dat hun belasting inkomsten weer stijgen, of dat ze een toneelstukje opvoeren laat ik in het midden. Maar als u nog wat minder belasting wilt betalen en dus ook minder wilt bijdragen aan het spel waarvoor u niet bent uitgenodigd, lees dan verder:

 

Door nu een gift te doen aan de ANBI Stichting Libertarian Foundation for Human Assistence (Lifhas) steunt u die stichting en/of kunt u kenbaar maken dat uw donatie voor de Vrijspreker is, zodoende:

heeft u niet alleen een fiscale aftrekpost, maar krijgt u ook nog eens een fiscale bonusaftrek boven op dat bedrag.

Doet u dat vóór 31 dec, dan scheelt het ook nog eens vermogensbelasting over dat bedrag, kortom wat let u om ons nog wat financieel te steunen.

We herhalen nog even de details van de GEEFWET:

De GEEFWET betekent niet dat u per wet gedwongen wordt om te geven, maar dat er wat fiscale leukigheden zijn als u nu geld geeft aan (onze) ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). LIFHAS  is onze ANBI en die heeft een cultureel merkje van de fiscus gekregen. Dat betekent dat als u als particulier € 1000 geeft, u € 1250 van uw belastbaar inkomen kunt aftrekken, Het maximum dat u als particulier zo mag verhogen is een gift van € 5000 die u dan mag aftrekken voor € 6250 per jaar!

Los daarvan kunt u natuurlijk ook in uw testament een legaat voor Lifhas opnemen, onbeperkt en dan zijn er geen successie belastingen.

Voor BV’s die doneren is het zelfs nog wat ruimer: als uw BV € 1000 geeft, kan deze € 1500 van de fiscale winst aftrekken, Het maximum dat u als BV zo mag verhogen is een gift van € 5000 die u dan mag aftrekken voor € 7500 per jaar!

IBAN Lifhas is NL95ABNA0497967944

BIC ABNANL2A

4 REACTIES

  1. @Mrbleusky [1]: Die was er al eerder geplaatst onder ‘ Laatste kans’, wat dus niet zo was, vandaar de herhaling.
    Maar het gaat weer over poen.
    Nu als laatste kans van dit jaar, maar ik zie het spelleke nog niet zo gauw veranderen voor 2018, snap dan ook niet zo goed waarom Overnight dit artikel wederom plaatst.
    Of kwamer er te weinig donaties binnen?

    Mrbleusky [3] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.