- Vrijspreker.nl - https://www.vrijspreker.nl/wp -

Religieuze grootindustrielen: Teresa en Sai Baba

Religieuze grootindustrielen zoals de paus en wijlen moeder Teresa , die zoals op het kantoor van de KLM in Calcutta daarvan getuigende foto, haar omzet van $ 30.000.000 per jaar onder meer gebruikte om first class/ business klas te vliegen op haar reizen naar ontmoetingen met de groten der aarde, profiteren van het feit dat:

01. de niet existerende spookfiguren op wier bestaan zij zich beroepen, geen royalties heffen
02. de clientèle van bezitsloze paupers zich automatisch uitbreidt dankzij het feit dat Teresa en de paus hun clienten het gebruik van geboortebeperkende middelen sterk afraden en zelfs verbieden
03. het religieus en politiek incorrect is, voor Teresa en de paus pejoratieve termen te hanteren
04. corrupte en collaborerende gezagsdragers en politici overal ter wereld graag een graantje meepikken van de religieuze ficties, door zich in het gezelschap van Teresa of de paus of iemand anders uit deze branche te laten fotograferen.
Niet heel ver van Calcutta , in de omgeving van Bangalore, resideerde de inmiddels overleden religieuze grootindustrieel Sai Baba, een fervente goochelaar, bij wie vergeleken Moeder Teresa’s business in het niet zonk. Deze marktspeler is hyperintelligent en verwelkomt iedereen van welken religieuze huize dan ook. Zoals het religieuze grootindustrieel betaamt, rinkelt de kassa hier geheel belastingvrij, evenals het geval was bij Teresa.

Dit in schrijnende tegenstelling tot de Tollygange Club in Calcutta waar ik logeerde. De clubadministrator moet ieder jaar aan de belastingdienst opgeven, hoeveel geld de individuele leden in de club uitgeven hebben. Het gevolg is dat grotere besteders al lang het land uitgejaagd zijn, in het bijzonder zij die resideren in Calcutta: een plaats waar nog steeds een huiveringwekkende communistische invloed te bespeuren valt. In het op slechts enkele uren afstand gelegen Bangkok en Singapore kunnen grote besteders echter uitgeven wat zij willen.
Hugo van Reijen