Als verkiezingen iets zouden betekenen,

werden die ook afgeschaft.

vrijspreker.nlFlibje
Tips voor Flibje? Mail ze naar info@vrijspreker.nl

26 REACTIES

 1. In de muppetshow stemmen de twee oudjes nogal es tegen, kermit is wel nerveus dan, miss piggy zogt dat het verdien-moderl overeind blijft. En vreemd dat de polls niet uitkomen? Gecontroleerde oppositie? Vervalste uitslag?

 2. De opposames zijn het zo met elkaar eens dat er geen reet gebeurt.

  Iets anders,wat een flut storm zeg,ook dat stelt al geen reet meer voor. Code zoveel om de boel op te naaien….er gebeurt GEEN REET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Maar de propaganda mot door, wees bang en poep in je broek.

  Kom ik natuurlijk weer van die kansloze wezens tegen die gelijk over klimaatverandering beginnen te mekkkeren,ik vraag meteen wanneer die verandering is begonnen….moet je ze zien kijken….echt het IQ is waisted.

  Ondertussen daalt de temperatuur van alle oceanen bijelkaar,sure langzaam niet te snel precies conform maunder minimum: https://www.tropicaltidbits.com/analysis/ocean/global.png

  Dus dat koraalrif van de aussies gaat helemaal goed!!!! ook zo’n loel verhaal dat het mis gaat, poep in je broek!

  Mrbleusky [3] reageerde op deze reactie.

 3. Het gaat meer om het smerige spel, wat er met ons, de volwassen denkende mensen gespeelt woordt.
  Ook de steeds meer sexueel mindervalide mannen en vrouwen, die ons moeten (zouden) vertegenwoordigen in de tweede Kamer.
  Over de eerste kamer hoor ik nooit iets, zijn die nog wel aanwezig !
  Een raadgevend referendum, is een op democratische wijze verkregen, inbreng van de kiezer het volk in het besturen van ons het land.
  Dat er door de achter deur iemand half Nederlands en half vrouw is binnen geloodst, Ollegren, die ons nu gaat vertellen, fuck you, geen referendum meer.
  Nou moeten wij dat slikken, ik dacht van niet, want hier houd het niet mee op beste mensen, dit zijn democratische testen, de zogenaamde politieke fopspenen, ze hebben de partijen van onze groot cq ouders omgebracht, op een hele slinkse manier, in het geniep, met medewerking van wat goedkope khazaren kinderen,
  en hoe nu, van die ongure types ons het volk te laten naaien, tot we geen vel meer op onze reet hebben, moeten we dit niet voor zijn, hebben we geen schaamte meer over wat ze ons en onze volksgeest aandoen, kom op op de barricade zou ik zeggen !

  Mrbleusky [8] reageerde op deze reactie.
  js mill [10] reageerde op deze reactie.

 4. Het woord referendum betekent zoiets als ‘dat wat aangekondigd zou moeten worden’.

  Raad vragen of een stem uitbrengen (democratie) heeft een ander karakter. Geen wonder dat men van het raadgevend referendum af wil. De beslissing is al democratisch genomen, of staat voor politici op voorhand al vast, en of de betrokkenen nu echt op raad zitten te wachten…

  Ja of nee, voor of tegen zeggen aankruisen heeft feitelijk geen raadgevend karakter, meer het karakter van het kruisigen van on-meegaande anderen voor de gevolgen van de eigen beslissing. Of die anderen nu bereid zijn om iets aan te kruisen of niet.

 5. @johannes [5]: Inderdaad, die zweedse ollongren is een heel eng type. Symptomatisch voor de huidige regerende politieke partijen en met name d66. Wat mij verbaast is dat mensen daarover verbaast zijn, het is als in een kroniek van de aangekondigde burgerverachting.

 6. @peter [6]: Niet stemmen maakt de burgerverachters, zoals d66, alleen maar sterker omdat de zetels worden verdeeld in overeenstemming met het percentage in de opkomst. Het zou beter zijn niet stemmers te vertegenwoordigen, 10% niet stemmen betekent dan 15 zetels minder te verdelen waarbij dan nog steeds 76 zetels nodig zou zijn voor aanname van nieuwe wetten. Maar dat is nu niet zo geregeld.
  Als je een bepaald punt belangrijk vind, kun je daar sturing aan geven. Bijvoorbeeld als je de EU niet ziet zitten, moet je bijvoorbeeld op FvD, PVV, SP en SGP stemmen. Niet stemmen geeft de grootste partijen meer macht, en de indruk dat er in dit land niets aan de hand is zoals Rutte het onlangs nog formuleerde.

  peter [19] reageerde op deze reactie.
  peter [20] reageerde op deze reactie.

 7. @johannes [7]: Lekker leven, geboren met een staatsschuld op m’n softie-nummer, en m’n hele leven is me voorzichtig verteld dat ik niet goed ben, zoals het ouderwetse zondig, en daardoor natuurlijk waardelozer. Een soort van leven in invaliditeit en ik heb veel plezier gehad ondanks, veel geleerd, veel trots geweest op m’n prestaties.Het is een smerig spel, met de auto naar werk rijden en dan moest ik me daar ook weer schuldig over voelen. Ik heb me los kunnen maken, toen kon ik ook achteruit zien, en er is veel tijd verspild, of anders, aangezien het meestal uurloon was, er is héél veel van mijn tijd verspild. De tijd die ik nog heb besteed ik liever in een door mij gecreëerde cultuur, de tuin. Op de baricades loop ik het risico weer veel tijd te verliezen, maar dan de toekomst. Vind ik meer iets voor de mensen die minder te verliezen hebben, maar das zelden gezien, ouderen in wijsheid van jaren in demonstratie voor herstel van onze waarde. De waarde moet uit het geld en terug in de mensen. Vergeet nooit dat mijn moeder blij zei dat ze eindelijk gepensioneerd was, en ik haar antwoordde, ja Mam, je zit niet meer bij de opbrengsten, je hoort nu tot de kostten. Dus de docter probeert haar te vergiftigen om te besparen op de kosten, geld kan maar één keer uitgegeven worden, en hoe meer over om te stelen hoe beter.

 8. Oke ik doe nog een keer poging om op dit forum wat licht in de duisternis te brengen , en bij geen reactie , dan is inderdaad dit forum bezweken en gaan hemelen.

  U leeft in fantasieland , een Efteling achtige verschijning , een verzinsel door duistere juridische geesten , in het leven geroepen , om zij die zich toevallig op dit stukje aarde ophouden , te doen geloven dat ze nog in een land leven.

  U leeft niet in een “land ” , u leeft in een “juridische entiteit ” , en niet eerder dan dat inzicht hier doorbreekt , valt er nog wat te redden .

  Het TERRITORIALITEITS beginsel was geregeld in de GRONDWET , kunnen jullie mij vertellen wat daar nu in geregeld is ?

  Ik ga niet oordelen over wat er geschied is in de periode 40-45 , maar ik vind wel dat mensen recht hebben op correcte informatie.

  Mrbleusky [14] reageerde op deze reactie.

 9. @Raimond V. [15]: Lees je wel wat er geschreven wordt? De zoektocht naar hoe we dit op gaan lossen? Ik heb nu een ander probleem op te lossen, de kelder staat blank en de afvoer zit halfvol zand en modder, en das heel vergelijkbaar. Het leven stroomt niet meer, stagneert. Meer werken voor anderen dan voor je zelf. Dus mijn licht zegt TNT, terug naar tienden, dan hebben we misschien weer es genoeg om overal lokaal zelf voor te zorgen.

 10. In het regeerakkoord staat een heel leuk verbloemd zinnetje dat het raadgevend referendum niet werkt.
  Ik zelf denk meer dat het te maken heeft met het feit dat een groot deel van de politiek het gewoon te lastig vindt als een bevolking zeggenschap heeft.
  En uiteraard zal de EU hier wel heel erg blij mee zijn dat de bevolking geen inspraak meer heeft.
  En dan wordt een PVV wel bestempeld als politiek niet correct, maar het besluit dat zelfs het raadgevend referendum in de prullenbak wordt gegooid vind ik van zoveel arrogantie getuigen dat de regerende partijen zich verheffen boven een bevolking van 17 miljoen mensen.
  Helaas dat vele mensen op de totaal verkeerde partijen stemmen die er echt niet voor de bevolking zitten

 11. @peter [19]: De dromert ben jij. Degenen die nu aan de macht zijn en hun uitvoerende ambtenaren zullen zich met hand en tand verzetten tegen een libertarische samenleving. Voornamelijk uit eigenbelang, maar dat gaat heel ver, Ben jij voor die samenleving bereid om geweld te gebruiken?
  George Carlin ken ik, het filmpje ook. Heldere geest, jammer dat hij er niet meer is. Mijn indruk was dat Carlin pragmatischer was dan een dromert. Hij keerde zijn wang nooit de andere kant uit, had altijd wat terug te zeggen.

  peter [24] reageerde op deze reactie.

 12. Goede raad is “duur” accountant, jurist, belasting wie geeft het gratis maar niet voor niets ?

Comments are closed.