16 REACTIES

 1. Argumenten, heel veel argumenten, marxisme postmodernism, wat dit dan ook mag zijn, marxisme heeft hele landen wereld delen bewogen, vele millioenen mensen het leven gekost en wat blijft is wat geschriften, dat deden ze vroeger beter, kijk naar de Pyramides of andere gigantische bouwwerken, die op menselijke resten zijn gebouwd, de mens is een gebruiks voorwerp, het gaat om het doel, en uiteindelijk om het eind resultaat, de mens met al zijn sentimenten spelen hier in een bijrol, marxcisme is het nieuwe hype woord, goedkoop verhaal, 13 in een dozijn, groet !

 2. Wat is post modern, tot waar reikt dit post, over de verre dalen in het groene bos, of beton waar men tegen aan pist, marxisme het denkbeeld is voorbeeldig, het mooiste wat een mens kan bedenken en willen, maar in deze tijd is niets heilig, de ééne na de andere egocentrische figuur kraamt zijn on zin uit, en met applause ontvangen, om bang van te worden, dit bastion van het onverstand.
  Groet !

 3. @Mrbleusky [1]: Wat is vrij, voor sommigen is het als elastiek, ze rekken het op tot het knapt / breekt, en dan kijken ze met glazen ogen naar hun werk, en beginnen zachtjes te huilen, van wat hun denken in beweging heeft gezet, het meest sublieme wat de mens bezit, persoonlijke vrijheid van uiting, groet !

  Mrbleusky [5] reageerde op deze reactie.

 4. @johannes [4]: Blijkbaar mag ik weer, waarde vriend, gister getracht te enteren en nix ging meer, was toetsenbord-dood gemaakt. Das nog niet zo erg als helemaal dood, maar toch was ik geschokt. Aangezien ik weer mag ga ik weer flink aan m’n elastiekje trekken, om te kijken of die nog van goed ouderwets rubber is of van het slappe giftige plastic-vervangsel. Die beginnen na een jaar al te kraken, kent u dat van verkeerde sokken die krakend de geest geven?

  Andre [6] reageerde op deze reactie.

 5. @Mrbleusky [5]:

  Aan Mrbleusky en anderen.

  Je was- en bent niet geblokt. Ik verzoek jou en anderen om De Vrijspreker niet te misbruiken als pispaal voor jullie eigen frustraties. Deze site wordt overeind gehouden door een stel goedwillende vrijwilligers die een druk dagelijks bestaan hebben. Wees daar gvd een beetje dankbaar voor in plaats van af te geven op de site en/of individuele schrijvers, waarvan er in ieder geval één is die de mogelijkheid om te reageren heeft uitgeschakeld omdat hij het nut er niet meer van inzag. Als mij jullie reakties niet aanstaan, bijvoorbeeld omdat jullie afwijken van het onderwerp, omdat jullie ad hominems plaatsen, of omdat jullie je kinderachtig gedragen, dan gebeurt bij mij uiteindelijk hetzelfde en schakel ik de reakties uit. Lees vooral ook even de huisregels nog een keer door en bedenk dat je altijd zelf een blog kunt beginnen als je e.e.a. niet aanstaat. Laat het niet zo ver komen en houd het gezellig svp. 🙂

  Mrbleusky [12] reageerde op deze reactie.

 6. @jaas [7]: de man is al jaren gespecaliseerd in extreem rechts en ziet in jouw soort een groter gevaar tegenwoordig. daaag trol.

 7. @Harrie van Vaore Tjeu [9]: Ach Harrie, pseudo-intelectuelen in de hoop dat ze er ooit voor betaald gaan worden, Ik vind het wel leerzaam om naar Jordan te luisteren, hij zegt wel veel, zou er graag ondertiteling bij hebben.

 8. @Andre [6]: Ik vind het heerlijk dat er zoiets bestaat als speakers-corner, heb veel vrienden ontmoet hier, het is nogal wat om eerlijk te durven streven tegen de leugens van overheid en alles wat geld probeert te verdienen met vergif, dat zijn dan de onwetende dokters en boeren, allemaal gevangen in dwingende cultuur die waardeloos en gevaarlijk blijkt te zijn. Verf is ook al giftig, terwijl lijnolie met kleurstof de gezonde basis was, ik wordt giftig van al het gif wat er om me heen is en ja, ik wil me daardoor niet meer aan regels van een ander houden. Ook niet aan de regels van André, en ik wil niet uitgemaakt worden voor ‘kinderachtig’, ik ben trots dat het kind in mij de indoctrinatie overleefd heeft, ik voel weer als een kind, en dat heb ik als insider heel lang moeten missen.Ik heb niets negatiefs gemerkt de laatste tijd, maar ik begrijp dat ik te ver ga omdat ik verder ben. Sorry, kom er bij, t’is gezellig in liefdevolle vrijheid.

  Andre [13] reageerde op deze reactie.

 9. @Mrbleusky [11]:
  @Mrbleusky [12]:

  “So you’re saying..”
  Nee, zoals je kunt lezen (wel lezen hè) noem ik je niet kinderachtig. Je gedrag wel.

  Dit gaat niet over Mrbleusky en z’n reakties, frustraties en weet ik wat nog meer. Dit gaat over postmodernisme en het groeiende gevaar wat daar van uit gaat. De ideologie waarop postmodernisme en cultuurmarxisme gebaseerd is, heeft in de vorige eeuw meer slachtoffers gemaakt dan Hitler. Op basis daarvan zou bij ieder weldenkend mens een lichtje op moeten gaan. Daar dient de discussie over te gaan en dat gaat mij aan het hart. Vandaar dat ik zeg, en ik zeg het nóg een keer: houd je aan de spelregels. Doe je dat niet, geen probleem, maar dan zijn er gevolgen. Ik neem aan dat dat duidelijk genoeg is.

  Mrbleusky [14] reageerde op deze reactie.
  Peter de Jong [15] reageerde op deze reactie.

 10. @Andre [13]: Ik doe hard mee met de vrijheids-strijd, post is voor brieven en pakjes, modernisme is voor mij een gevaarlijke tijd waar je als bekende artiest vermoord word voor vrij-zingen. Ik zoek het medicijn, de magische woorden waarmee slacht-vee wakker word en z’n wortel terugvind die zegt dat het huidige kannibalistische concurentie-systeem ons weinig goeds levert omdat alles waar we beter van zouden kunnen worden geheim is, omdat je anders je eigen concurentie crëert. Ik ken geen systemen meer, die glijden uit m’n hoofd, post-modernisme, democratie, communisme, het glijd in vrijheid eruit, want het is alleen wij, mensen, ik wil samen zijn, verdienen doe ik goed en ik heb zat weg te geven, maar dat gaat niet over wat nu geld.Aardappels voornamelijk, en liefde. Geen gif. Ik ben giftig vanwege het gif, opgegroeid in ddt-tijd, onafbreekbaar opgeslagen in m’n bescheiden buikje, en daar zou ik volgende generaties graag van willen verlossen, ongeacht de mogelijke verdiensten in gif-handel. Als ik dat te gepassioneerd doe mag u me blokkeren, ik ga dan wel weer ergens anders schreeuwen. Ik tracht heel beleefd te schreeuwen, zonder hoofdletters, alleen met inhoud die mij aan het hart gaat. Don”t stop me now, cause I’m having a good time.

 11. @Andre [13]:

  André, zeer veel waardering voor jullie voortdurende inspanning om Vrijspreker actueel en boeiend te houden, maar hebben jij en Seneca zich wel voldoende gerealiseerd wat het uitschakelen van reacties voor deze site betekent?

  Ik lees Vrijspreker sinds kort weer af en toe, steeds met veel plezier, maar de kwaliteit van de artikelen is niet bijzonder veel beter dan afgelopen jaren. Vaak is het artikel of de video post slechts een kleine aanzet tot het onderwerp. De lezer moet echt in de reacties duiken, vaak met interessante links, om er iets meer van te weten te komen. Dan moeten de reacties die meerwaarde wel bieden, dat geef ik je graag toe.

  Schakel je de reacties uit dan zal je toch echt met iets meer moeten komen dan zo’n kort stukje tekst of een spaarzaam toegelichte video om geïnteresseerden hier vast te houden. Maar een hogere kwaliteit kost ook meer tijd. En dat betekent dat er minder posts mogelijk zijn.

  Het zal dan niet meer mogelijk zijn steeds bovenop de actualiteit te zitten. Feitelijk verwordt Vrijspreker dan tot een tweede Meervrijheid.nl of, in het beste geval, Lew Rockwell.com. Het unieke karakter gaat dan verloren. Wil je dat echt?

  Peter de Jong [16] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.