Reacties
  1. perspectief schreef op : 1

    Ik ben sprakeloos……..hier lusten de eenden toch geen brood van.

    Misschien een paar lui aan geven, de “koning” of zo, en een paar anderen met waanvoorstellingen.

  2. Hang Bejaarde schreef op : 2

    In de DDR waren de eendjes toch over de muur weggevlogen?

    Ooit hoorde ik een grap van Koot & Bie over “enge buren die in enge buurten” moeten worden opgesloten. Dat vind ik een goed idee. Laat dit soort knettergek volk gezellig bij elkaar gaan wonen in de Flevopolder en dan de bruggen slopen.

  3. Bertuz schreef op : 3

    Wel in de context zien graag. Het gaat om een onderzoek. Het is een verzoek om hulp.

  4. Bertuz schreef op : 4

    Dit soort statements van Libje schaden deze site meer dan dat ze goed doen. Andre vroeg laatstelijk om, kort gezegd, fatsoenlijke reacties. Daarbij helpen fatsoenlijke stellingen zou ik daaraan willen toevoegen.

    perspectief [15] reageerde op deze reactie.

  5. Bertuz schreef op : 6

    @Nico [5]: Ik ben er veel voor zaken geweest. Met plezier. Er zijn inwoners die terug verlangen naar de goede oude tijd. En als je de toen heersende normen en waarden eenmaal kende, viel er goed mee te leven.

  6. ergboos schreef op : 7

    Bleef het maar alleen bij een onderzoek over eendjes;onze randdebiele overheid gaat illegaal al veel verder.
    Als je op een anti linkse site negatieve reacties plaatst en Kafka Orwellgren belachelijk maakt met haar commentaar over FvD, krijg je een paar dagen een auto van de AIVD voor je deur met kerels erin die een paar dagen blijven posten.

    Nederland en de criminele organisaties van D66 en GL zouden het in de DDR prima hebben gedaan.

    Bertuz [8] reageerde op deze reactie.
    johannes [10] reageerde op deze reactie.

  7. johannes schreef op : 9

    @Nico [5]: Wat weten de meesten over de DDR, helemaal niets, behalve wat de westerse heilstaat onder aanvoering van USA-CIA-FBI-MOSSAD de mensen wilden doen geloven, heb persoonlijk Duitsers ontmoet die in dat deel van Duitsland hebben geleeft, viel allemaal heel erg mee, een stuk gezonder qua sociaal leven, minder consument gericht, anti oorlog, en wat ze soms hoorden over de DDR konden zij niet vinden en beamen, nou wij kennen dit spel, kijk hoe onze samenleving kapot wordt gemaakt, geld geld, huizen vacantie, de boel opdelen in vrouwen-mannen, gezinnen met kinderen zijn uit,
    Joden zijn uit, in zijn alle Sexueelmindervaliden, die maken de dienst uit, die zijn hier voor gekozen vanwege gemakkelijk chantable te zijn, koekoek leuk he, nou prettige dag !

    Ratio [11] reageerde op deze reactie.
    Nico [14] reageerde op deze reactie.

  8. johannes schreef op : 10

    @ergboos [7]: U moet niet over iets schrijven, wat U alleen maar van horen zeggen kent, de DDR dus, natuurlijk moest dit weg, kijk naar de Oekraine zelfde spel, ze blijven stoken de geld boy’s, er moet geen rust heersen aan vrede valt niets te verdienen, verder ik had van een luitenant wat meer gezond verstand verwacht, inzicht ook, groet !

    ergboos [12] reageerde op deze reactie.

  9. Ratio schreef op : 11
    Ratio

    @johannes [9]: De DDR zal best zijn meegevallen voor mensen die het spel meespeelden. Maar die stasi, die was er niet voor niets. Wilde je het land verlaten dan werd je doodgeschoten, en toch probeerde men het. Zo goed was het nu ook weer niet. Ben er zelf een jaar na de val van de muur geweest en ook na de val van communisme ben ik in Roemenie geweest. Neem mensen steeds meer verantwoording af, en ze raken bang van nieuwe mogelijkheden. Men verlangt dan terug naar de kooi. Dat heb ik inderdaad gezien bij sommigen

    Nico [14] reageerde op deze reactie.
    johannes [16] reageerde op deze reactie.

  10. ergboos schreef op : 12

    @johannes [10]:

    Dat maak ik zelf wel uit. Als ik de EUSSR en de huidige Nederlandse dictatuur kapot kan maken zal ik het niet laten.

  11. Nico schreef op : 14

    @johannes [9]: Wij hebben achter het vroegere IJzeren gordijn gewoond en o.a. van “ossies” nogal wat te horen gekregen.

    @Ratio [11]: De invloed van inlichtingendiensten zoals de Stasi werkt tot op de dag van vandaag door. Zal nog wel even duren voor mensen zich vrij voelen om vrijuit te spreken. Mede omdat bepaalde ondergrondse netwerken zich steeds beter organiseren, met intimidatie en geweld in het staartje. Ook daar hebben we het een en ander over te horen gekregen vanuit het vroegere Oostblok.

  12. perspectief schreef op : 15

    @Bertuz [4]: Wat bedoel je met fatsoenlijk, in de ddr moest je ook fatsoenlijk zijn…of anders

    Maakt het wat uit of het om een onderzoek gaat of niet, het gaat om het normalizeren van het kliken. Of dat nou gedaan wordt door regering een ngo of voor een onderzoeker is in mijn opinie geen verschil. En mensen bewust maken van de matrix waar ze geleidelijk aan ingemanouvreerd worden is een goede zaak.

    En op deze site te melden dat het beter niet over dit of dat kan praten, is de wereld op zijn kop. Hoe dom of niet fatsoenlijk iets ook is het kunnen uitspreken van datgene is wat getuigt van een stuk vrijheid. Als men dat niet meer kan dan is het gebeurt.
    “Going along to get along” is heel gevaarlijk en lijd tot kuddegedrag met hele nare uitkomsten. Dan is het beter te mensen bewust te maken van hoe ze worden geindoctrineerd.
    Tegen alles rebeleren alleen maar om tegen te zijn, is iets heel anders. En ik zie dat hier ook niet.

    Dit is natuurlijk mijn opinie/mening.

    P.S. Ik begrijp de motivatie/intentie achter je reactie wel hoor 🙂

    johannes [17] reageerde op deze reactie.
    Bertuz [19] reageerde op deze reactie.

  13. johannes schreef op : 16

    @Ratio [11]: O en dat is alleen in oostblok landen, bent U wel eens in het diepe profonde Turkije geweest, vol enigma’s, alles wat aan ons het oude europese byzantium herinnert is weg of aan het weggaan, kerkjes mogen niet onderhouden worden, eeuwige vlammen die uit de grond worden gevoed, door de oude goden zijn gedooft, nou ja drama als je het wilt zien, je kunt ook aan de kust verblijven, maar dat is niet het oude Byzantium mijn beste Ratio, ik ken het mooie eenvoudige Nederland nog van in en na de oorlog, het ging om volkomen andere dingen, jullie zijn volkomen geindoctrineert zonder het zelf te weten, Sijtje Boes van Marken, grotere wereld bekenheid als onze koningin, die zei het al, dit blijft niet zo, het mooie super democratisch in de dood, van bij je graf een Klein paaltje met een koper plaatje met een nummer, jouw nummer, in de dood zijn we allen gelijk, dit denken vindt geen opgang meer, nou ja je kunt gelukkig nog kiezen wat je wilt denken, for the moment, groet !

  14. ergboos schreef op : 18

    De democratie in de EUSSR en ons land is morsdood!
    Vermoord door D66 en GL.

    Aangezien democratie dus niet meer bestaat hoef ik me dus ook niet meer aan de democratische spelregels te houden, toch?

  15. Bertuz schreef op : 19

    @perspectief [15]: U kunt wel mijn gedachte lezen, maar mijn schrijfsels niet. Mensen mogen wat mij betreft, schrijven wat ze willen, maar ik denk dat reacties aan kracht kunnen winnen door ze meer kwaliteit mee te geven. Afreageren mag. Frustraties de vrije loop laten ook, maar ik geef de voorkeur aan reacties die op feiten gebaseerd zijn. Het gaat niet om DDR achtig geklik. Het gaat om een uitnodiging mee te doen met een onderzoek.

    perspectief [23] reageerde op deze reactie.
    perspectief [24] reageerde op deze reactie.

  16. Bertuz schreef op : 20

    @ergboos [13]: Maar de AIVD heeft u niet op bezoek gehad? Viel het toch nog mee? Of heeft u niets op linkse sites geplaatst?

  17. perspectief schreef op : 21

    @johannes [17]: Ja dat besef kwam later dat ik dat erbij had kunnen vermelden. Het is er al en heeeeeel lang. Dat weet deze mevrouw 😉 wel.

    “Terug” impliceerd trouwens dat het er ooit was, Ik waag dat te betwijfelen

    Als het dan voorbij uit is wat heeft het dan voor nut om dat te melden. Ik leef gewoon mijn leven zo goed als het kan en doe wat ik moet doen van mezelf.

  18. johannes schreef op : 22

    Wie kent de werkelijkheid achter al deze beweringen, ik bij sommige, in de USA kon je gewoon lekker vrij ondergaan, zonder dat er ook maar iemand was die iets om je gaf, laat staan voor je deed, jungle !
    Was bij Woodstock met mijn geliefde, ja niet ver van New York, toen naar de deep South, ja ander land, heerlijk soort oud Europa, kijk film Bagdad Café, op een feest Gram Parsons ontmoet, jeeh lief mens to soft, killed him self with drugs, luister naar ” lof hearts”o ja en dit hoort allemaal thuis in onze wereld, onder dit menselijke topic, politiek heeft niets uitstaande met onze werkelijkheid, die maken we zelf, dead fish like ollogren kennen ons denken en doen niet, net als smilende Rutte jasseq wat een mensen, geef mij dan maar een echte boef, hypokriete gladde alen, kan ik niets mee, groet !

  19. perspectief schreef op : 23

    @Bertuz [19]: Dat het om een onderzoek gaat dat begrijp ik wel en heb ik ook gelezen en ik begrijp wat je ermee bedoeld. En nee ik kan niet uw gedachten lezen, misschien raden, maar niet lezen.

    Hoe leg ik dit uit; de matrix is niet alleen de overheid maar ook de cultuur die de overheid copieerd en mensen iets op een heel normaal lijkende manier aanleren.

    Prive mensen of bedrijven gaan overheidstaken uitvoeren met dezelfde mentaliteit als een overheid dat doet. De Just doing my job Just following orders word geimplementeerd alsof het normaal is. Prive bedrijven doen op schiphol wat de politie doet met dezelfde minachting en dezelfde onnadenkendheid.
    Ik zeg weleens; Volgens mij maakt het deze mensen niet uit of er een vliegtuig staat aan het eind van de lijn of een gaskamer.
    Banken geven gegevens door alsof dat de normaalste zaak van de wereld is.
    kliklijnen worden genormaliseerd, buurtpreventie bijv. Is een goede zaak maar het bewustzijn dat je een ander gigantisch in de problemen kunt brengen EN hele zich langzaam maar zeker hele snitchculturen ontwikkeld mag wel gezegd worden het sluipt er langzaam in als zijnde gewoon. Ook via onschuldig lijkende onderzoeken.

    Ik ben het eigenlijk wel met @johannes [17]:
    in reactie 17 eens, Ik heb alleen nog niet opgegeven.

    Bertuz [25] reageerde op deze reactie.

  20. perspectief schreef op : 24

    @Bertuz [19]:
    “maar ik denk dat reacties aan kracht kunnen winnen door ze meer kwaliteit mee te geven”
    Mee eens en is ook goed om dat te melden. Helaas doen mensen daar niet veel op uit. En als ik in een vrolijke bui ben, ach dan zeg ik wel eens maffe dingen. Ik kan niet altijd serieus zijn.

  21. jhon schreef op : 26

    Verboden arme mensen eten te geven
    www.ad.nl
    (Mattheüs 22:39) 39 Het tweede, hieraan gelijk, is dit: ’Gij moet uw naaste liefhebben als uzelf.’ 

    Zé [28] reageerde op deze reactie.

  22. perspectief schreef op : 27

    @Bertuz [25]: Ja dat klopt.
    breed getrokken is ie wel 🙂

    “Voor je gemoedsrust, ik ben niet snel gekwetst.”

    In vele gesprekken houd ik er wel zoveel mogelijk rekening mee, ’t is vaak toch moeilijk om in geschreven tekst dit te doen.

    Dank je voor je reacties 🙂

    Bertuz [29] reageerde op deze reactie.

  23. schreef op : 28

    @jhon [26]: Dit speelde een poosje geleden ook in Breda.
    Devolutie…..