dinsdag, 20 februari 2018
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Handleiding voor Nepnieuws, of om het te onderscheiden.

In deBicker.eu vonden we een mooie handleiding om nepnieuws te onderscheiden.

Een opsomming van heel veel drogredenen en foute gedachtesprongen. een aanrader voor schrijvers en discussieerders: rhetological-fallacies

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Bertuz schreef op : 1

  Boekje kopen over logica en argumentatieleer helpt ook. Bovendien hebben de meeste mensen onder ons drogredeneringen leren herkennen bij Nederlands. Maar toepassing van het geleerde is en blijft lastig. Na het rijbewijs te hebben gehaald, doen vele bestuurders dingen toch weer zoals zij denken dat het moet.

 2. Mrbleusky schreef op : 3

  Heel interessante leerzame link voor blinden, vreemd dat hier geen reacties op komen, echte eerlijke goede informatie, hoewel het zou kunnen dat ik op mijn leeftijd ook nog als nep’nieuws’ gezien wordt wat dan maakt dak me weer een beetje jonger voel.

 3. Nico schreef op : 4

  De Nederlandstalige wiki pagina over drogredenen is best interessant. Klik je door naar de Engelstalige versie dan komt er een volgende vloed van informatie.

  Er zijn veel manieren om hetzelfde te vertellen…

 4. johannes schreef op : 5

  Iedere persoon die een beetje goede opleiding heeft, kent dit toch, zo niet hoe sta je dan in het leven, @jhon [2]: Sophisme hoe wil je dit uitleggen, met welke argumentatie in dit vergelijk, ben benieuwd, groet !

  jhon [7] reageerde op deze reactie.

 5. johannes schreef op : 6

  Om de ware reden, te vinden tussen in en onder al die drogredenen, is de kunst, maar is het wel zinvol, om daar energie in te steken, ik schrijf en lees veel ook op het internet, vanwege familie gezondheids reden, liever zat ik op zee, met een mooi windje in de zeilen van onze oude houten scheepje, dit heet schipperen, dat is wat ons geleerd is, in ons oude zeevarende volkje, maar helaas, ook dat hebben zij zich laten ontnemen, huisje boomtje beestje, burgelijke hypokriete fatsoenlijke burgers, in elke haven een liefje no way, op tijd dood gaan en het liefst heel gezond, dan zijn je organen goed te gebruiken, je hoeft niets te weten, alles te weten maakt niet gelukkig, in geval van hoge doodsnood val je op je knieen en vraagt God om vergiffenis en hulp, en dat krijg je dan ook, neem ik aan, groet !

 6. jhon schreef op : 7

  @johannes [5]: Sofisme is de verbale kunst om een leugen (met drogrederingen) als waarheid te verdraaien en visa/versa.
  Deze “kunst” is het gevaarlijkste wapen dat er bestaat ! de Romeinen hebben deze “kunst” terecht verboden.
  Politici, rechters etc. gebruiken sofisme.