“Gansch het kwaedt komt van de Staet”. “Hoe kleiner de staat hoe beter het gaat”. “That government is best which governs least”.

Een van mijn hobbies (ja ik heb inderdaad geen leven) is, als ik in het nieuws hoor dat er iets misgaat, om te achterhalen hoe ik de overheid er de schuld van kan geven. 9 van de 10 keer lukt me dat. Dat is geen prestatie van mij maar een bewijs dat de overheid een anti koning Midas is. Alles wat zij aanraakt verandert in stront. Dus aan bovenstaande rijtje kan toegevoegd worden ‘Meer overheid is meer schijt’. De voorbeelden zijn legio. De rampzalige oorlog tegen drugs, de bemoeienis met volksgezondheid waardoor er mensen doodgaan op wachtlijsten, het verzieken van het geldsysteem, de contraproductieve huisvestingsplannen etc. etc.

Als je al lang libertariër bent kijk je bijna nergens meer van op. Je verbaast je eigenlijk alleen nog over het feit dat andere mensen niet zien dat de rode draad van ellende altijd naar de overheid leidt en maar blijven vragen om overheidsbemoeienis. Toch wist de overheid zichzelf deze week te overtreffen:

Een belastingambtenaar verandert zijn geslacht om eerder met pensioen te kunnen. Dus hij leeft van gestolen geld, sterker nog hij werkte voor de organisatie die het steelt, en hij gebruikt een onzinnige wet (wordt steeds vaker een pleonasme) verzonnen door een andere tak van die organisatie om door te kunnen gaan met het leven van gestolen geld maar nu hoeft hij niet meer te doen alsof hij werkt. Waarom vrouwen eerder met pensioen kunnen terwijl ze langer leven is ook al tamelijk absurd maar op papier je geslacht kunnen wijzigen really takes the biscuit. En wee je gebeente als je niet het juiste voornaamwoord gebruikt.  Mensen maken rare bokkesprongen vanwege overheids regels. Hetero mannen die trouwen voor belasting voordeel. Het moet niet gekker worden.

En dan de schadevergoeding die de politie moet betalen aan de slachtoffers van Tristan van der Vlis. Niet omdat ze iedereen (onder dreiging van geweld met wapens) hebben ontwapend zodat bijna iedereen in NL een sitting duck is, nee omdat ze een malloot een wapenvergunning hebben gegeven wat in combinatie met een hulpeloze bevolking niet handig is. En wie moet die schadevergoeding betalen? Juist, de hulpeloze ontwapende bevolking. Wordt er een agent ontslagen? Neen. Die blijven lekker leven van gestolen geld. Kunnen mensen een andere organisatie kiezen voor hun bescherming in plaats van deze faalhazen? Neen, hun monopolie wordt met geweld/wapens in het zadel gehouden. Prima incentives om uw bescherming serieus te nemen. Sterker nog, als u overlijdt door hun wanprestaties tikken ze sterftax binnen. En de BTW op uw lijkkist.

Hijseenberg, Maart 2018

5 REACTIES

 1. Dat laatste is natuurlijk iets wat we we zouden kunnen aangrijpen om aandacht te trekken voor het libertarisme.

  Iemand die zijn ouders vermoord komt voor zover mij bekend niet in aanmerking om van hen te erven.

  De volgende keer dat er nog eens een slachtoffer van politiegeweld overlijdt, zou de LP luidkeels moeten verkondigen dat de overheid uiteraard niet in aanmerking komt om te erven van haar eigen dodelijk slachtoffer.
  En dat dit consistent is met de logca zoals die ook voor private criminelen geldt.

  Laat een mediageniek type als Toine Manders dit verkondigen en je krijgt volop aandacht en dan wordt ie geinterviewd door pakweg BNR of zo etc. Goed voor het verbreiden van het libertarisme.

  Hang Bejaarde [2] reageerde op deze reactie.

 2. Maar wat is de rol van halitose in dit verhaal? Stinken ambtenaren erger uit hun bek dan niet-ambtenaren? Had koning Midas wel een frisse adem?

  @Scrutinizer [1]: Wat meer activisme kan geen kwaad. Er zijn nog 2 maanden te gaan voor de Dag Van Het Kapitalisme (valt op de 1e zondag van juni dacht ik). Wie organiseert er iets leuks? De laatste keer is lang geleden intussen.

 3. Het is naar mijn mening wel duidelijk dat er aan de mens wel wat
  meer voorlichting kan worden gegeven !!

  (NOG MEER ???)

  Het is de mens: Die alle mogelijkheden die openstaan, aanpakt,
  om zich te verrijken!
  Door het middel, dat het tot nu toe, zo aantrekkelijk eenvoudig MAAKT !!

  GELD!!!!

  Ik zij het al eerder,——!!!

 4. Voor straf schaffen wij het GELD af!!
  Gelijke monniken gelijke kappen!

  Burger en burgerlijke overheid:
  Geen geld, geen geweld, niemand die er nog onder lijdt!!

  Wat dan????? We ontwikkelen een nieuw modern vriendelijk
  maatschappelijk plan!!!

 5. Dat de overheid haar taak als beschermer van de burger niet waarmaakt, weten we al lang. Dus we zouden ons zelf moeten kunnen beschermen door een wapen te mogen hebben. Heel links NL krijgt dan een stuip, terwijl het heel goed kan. Kijk maar naar Zwitserland. Geen excessen en iedereen blij.
  Bij van der Vlis, ligt de oorzaak niet alleen de onterechte wapenvergunning, maar ook in die geweldige antidepressiva. Bekend is dat de agressiviteit kunnen oproepen. Daar hoor je niemand over. Big Pharma is hier voor verantwoordelijk en dat is gewoon een criminele organisatie, die tbv winst letterlijk over lijken gaat.

Comments are closed.