- Vrijspreker.nl - https://www.vrijspreker.nl/wp -

Nepnieuwsexplosie

Tabe Bergman en Eric van de Beek schreven het boek Nepnieuwsexplosie, desinformatie in de Nederlandse media. Aan de hand van 10 artikelen wordt de rol van de pers uit de doeken gedaan door – zeldzame – kritische journalisten en academici.

Eerder berichten wij hier al over het NOS zwartboek van Arnold Karskens die in het boek ook een bijdrage levert. De media brengt in toenemende mate zeer gekleurd nieuws waarbij weglaten, selectief berichten en ridiculiseren aan de orde van de dag is.

Hierdoor ontstaat een vervormd beeld van de werkelijkheid waarin journalisten de spreekbuis zijn van de elite en machthebbers in de politiek en corporate bedrijfsleven. Opmerkelijk is dat de media stug doorgaat met deze aanpak terwijl een groeiend deel van hun klandizie zich daarvan bewust wordt en de propaganda mijdt.

In deze tijd waarin iedereen met een laptop of smartphone zich van alle kanten kan informeren over een kwestie is het eenrichtingsverkeer van de Nederlandse media een belediging voor iedereen met gezond verstand en een garantie voor het vastlopen van dit (verdien-)model.

Nepnieuwsexplosie is te bestellen via uitgeverij de Blauwe Tijger.