Vrijheidradio is ieder weekend te beluisteren via de volgende platforms:

Direct de mp3 downloaden?

In deze aflevering van Vrijheidradio behandelen we de volgende nieuwsberichten:

Presentatie: Peter, Ruben, David, Jurjen en Johan

7 REACTIES

 1. Laag opgeleid, hoog opgeleid. Deze beginnen steeds meer als sociale klasses te worden gezien lijkt het wel. In elk geval door de politiek. En zo interessant vind ik deze verschillen niet. Ik ken genoeg domkoppen met een diploma hoger onderwijs en slimme mensen die geen zin hadden om (verder) te leren.

  Philosoof G&R Eigenwijs [3] reageerde op deze reactie.

 2. De libertariërs worden gezien als en omschreven als volslagen idioten?….

  -> Conservatieven en libertariërs zijn ook gewonnen voor het idee om ontvangers van overheidssteun een som geld te geven die ze zelf naar eigen keuze mogen gebruiken in plaats van hen te verplichten hun uitkeringen aan bureaucratisch bepaalde zaken uit te geven….

  https://nl.express.live/2018/04/16/ray-kurzweil-google-basisinkomen-vanaf-2030-overal-een-voldongen-feit

  Easymoney [5] reageerde op deze reactie.

 3. @IIS [4]: Ik heb het artikel gelezen. De quote:
  ‘Conservatieven en libertariërs zijn ook gewonnen voor het idee om ontvangers van overheidssteun een som geld te geven die ze zelf naar eigen keuze mogen gebruiken in plaats van hen te verplichten hun uitkeringen aan bureaucratisch bepaalde zaken uit te geven’.
  Dit is lachen. Ik ken geen enkele libertarier die het BI serieus neemt. BI komt van mensen af, die van economie geen flauw benul hebben.
  Het enigste wat een libertarier zou zeggen over het BI: mocht u het nodig vinden om een verzorgingsstaat te hebben, die je dit zo goedkoop mogelijk in te richten, via een fiscale basisaftrek. Het is morele plicht, om het zo koop mogelijk in te richten, om de belastingplichtigen zomin mogelijk te belasten. Maar, dat wilt niet zeggen, dat libertariers voor een verzorgingsstaat zijn, helemaal niet.
  Basisinkomen zal een enorme machtsverschuiving te weeg brengen in de samenleving. Het basisinkomen zal bepaald worden op culturele en politieke motieven. De macht van de overheid zal richting een fascistische systeem gaan ontwikkelen.
  Daarbij is het nog maar de vraag of het BI wel dat gaat opleveren wat beweerd wordt.
  Maar, toch is het BI een interessant vraagstuk, omdat mensen moeten nadenken over de toekomst, en dat is altijd positief.

  Hang Bejaarde [6] reageerde op deze reactie.

 4. @Philosoof G&R Eigenwijs [3]: Dat zie je goed. Iedereen zou aan ‘radical unschooling’ moeten doen. Maar dan loop je je 12-18 jaar staatsopvoeding mis en zou je wel eens voor jezelf kunnen gaan denken. Daar moet je toch niet aan denken als heerser?
  https://en.wikipedia.org/wiki/Unschooling

  @Easymoney [5]: Ik voorzie het volgende scenario voor 2030 en daarna. De 1% van de 1% bezitten alles, de andere mensen zijn hun slaven. Robots zijn de opzichters op de nieuwe plantages. China is gidsland. En als de mensen zo slaafs zijn als nu het geval is, zal dat hun lot zijn. Maar het is nog niet te laat…

  Easymoney [7] reageerde op deze reactie.

 5. @Hang Bejaarde [6]: Wat de toekomst gaat brengen met betrekking tot vergaande robotisering en automatisering, weet ik niet. Deze situatie die gaat komen, heeft zich nog nooit voorgedaan.
  Om nu al te weten dat BI een oplossing is, vind ik glazenbol kijken. Echter, het verleden heeft wel enkele ontwikkelingen gehad, zoals de windmolen, weefmachines, stoommachine, auto, internet etc, allemaal technische uitvindingen waarvan mensen dachten, dat veel mensen werkloos bleven. Maar, wij leven nu met de vruchten van deze ontwikkelingen. Werkloosheid is er niet gekomen, integendeel, er zijn allemaal nieuwe producten en diensten uit voort gekomen, die enorm veel werkgelegenheid hebben opgeleverd. En ook nog eens dat de wereldbevolking van 1 miljard naar bijna 8 miljard is gegroeid. De werkgelegenheid groeide gewoon mee.
  De huidige demografie van NL, Europa en ook Amerika, is het noodzakelijk om te robotiseren. De groep van werkende mensen wordt kleiner, ipv meer. Ik denk eerder dat er voldoende werk zal zijn. Toekomstige ontwikkelingen zullen nieuwe producten en diensten creëren, die op hun beurt werkgelegenheid zal creëren. Maar, ik moet toegeven, echt hard bewijs voor beide uitersten heb ik niet. Wat ik kan doen en U ook, nadenken over de toekomst en proberen er iets van te maken.

Comments are closed.