niet door de nazi’s, niet door de neo nazi’s, niet door Peter R de Vries maar door de Anne Frank stichting…..bron

vrijspreker.nlLibje
Tips voor Libje? Mail ze naar info@vrijspreker.nl

30 REACTIES

 1. Is een geheim nog een geheim als iemand gestorven is?

  Bij leven houdt men iets geheim om een voordeel te halen, maar dit is na de dood onmogelijk. De reden om iets geheim te houden is dan ook verdwenen. Kan een geheim nog een geheim zijn als er geen reden meer is?

  Overigens is ook het onthullen van geheimen iets wat men doet om er een voordeel mee te halen.

  Bertuz [6] reageerde op deze reactie.

 2. Tsja, het dagboek van Anne Frank is geschreven met een ballpoint die ten tijde van haar leven nog niet uitgevonden was. Aldus vernam ik. Wat is waar? Wat is de waarheid, de volle waarheid en niets dan de waarheid? Ofwel… wat zijn de feiten?

  Waarom denken velen dat iemand alles aan papier (of toetsenbord) toevertrouwt? Vergeet het maar. Er gaan vele ongeschreven en onuitgesproken gedachten mee het graf in, niemand zal het hele hart en ziel blootleggen voor derden. Behalve misschien voor de ‘andere helft’, als er sprake is van echte Liefde.

  Vergelijk dat laatste met de een penis, die zich alleen op die ene vochtige, warme plaats werkelijk thuis voelt en daar de bescherming van de voorhuid 100% wegtrekt. Grotbewoners worden veelal onderschat 😀

  De mens is en blijft een mysterie. En dat is maar goed ook. Anders zouden er moorden gepleegd worden om achter geheimen te komen. Daarom zwijgen sommigen als een graf, laten alleen los wat ze in het belang van anderen achten. Voor zover die anderen tenminste een gezonde kant op willen, iets dat van nature in eerste aanleg onbewust (intuïtief) wordt aangevoeld.

  only you [5] reageerde op deze reactie.
  jhon [21] reageerde op deze reactie.

 3. Een meisje als Anne Frank zal zich niet bewust geweest zijn van activiteiten van inlichtingendiensten. Maar tegenwoordig, als maatregel voor contra-spionage, kan allerlei informatie op een harde schijf worden opgeslagen zonder dat een hacker (een spion is een pion die met een vraag aan het werk gaat) weet hoe die info geplaatst moet worden. En kunnen er dingen geregistreerd worden, die voor de betrokkene in feite niet meer dan een pointer zijn die een specifieke associatie triggert.

  Kortom, wie zich van bepaalde activiteiten bewust is kan ervoor zorgen niet of nauwelijks doorgrond te kunnen worden. Een reactie op invasief gedrag vanuit een geperverteerde omgeving dat afgeweerd moet worden. Terwijl… opmerkelijkerwijs… in feite iedereen in de kern hetzelfde zou willen, maar dat door omgevingsfactoren vooral lastig wordt gemaakt. Die nieuwe kleren van de keizer zijn zo gek nog niet. Wanneer jezelf bekleden met de naakte waarheid tot modeverschijnsel wordt uitgeroepen, worden daardoor allerlei veiligheidsmaatregelen overbodig.

 4. @only you [5]: Mee eens. Ze wordt zelfs postuum lastiggevallen. Dood is dood, herinneringen zouden m.i. meer om mechanismen en principes moeten gaan dan al dan niet spraakmakende avonturen. Een verhaal is daar hoogstens een illustratie van, vandaar dat illustraties veelal verzonnen worden.

 5. @only you [5]:

  ‘laat dat kind aub in vrede rusten’

  Dat gaat niet gebeuren natuurlijk. Ze blijven er maar over door zeiken. En houden hardnekkig vast dat het toch vooral om een waargebeurd verhaal gaat. En die balpen, ja, eh, ‘dat is een neo-nazi verhaal. Het gaat om aantekeningen met een balpen’. Natuurlijk, echt waar gebeurd, zoals alle Joodse verhalen.

  Anne Frank plein, Anne Frank school, Anne Frank boom, enz. Gelukkig is deelname niet verplicht. Tenminste, als je niet leerplichtig bent. Als je niet wilt ben je een neo-nazi, een ketter, en die moeten kapot.

  Nico [11] reageerde op deze reactie.

 6. Straks gaan ze nog zeggen dat de Joden de balpen hebben uitgevonden. Want Anne Frank schreef er als eerste mee.

 7. Kijk, rechters lezen dus dat soort boeken. Het is verplichte kost voor ze. Ze kijken Hollywoodfilms over de holocaust. Gebruiken Hollywoodfilms voor waarheidsvinding. En als jij een andere visie hebt dan in de Hollywoodfilm sluiten ze je op. Jep.

 8. @Nico de Geit [8]: Het is een katholieke traditie om altijd maar bezig te blijven met ‘voorgaande openbaring’, een soort voortgaande ontvouwing. Protestanten hebben die traditie overgenomen, daar heet het heilshistorische prediking. Oeverloos uitvorsen, werkgelegenheid voor sluwe vossen.

  Allerlei verhalen klinken betoverend, functioneren als aandachtsvangers en bliksemafleiders, gaan ‘netjes’ om de kern van de zaak heen. Bestaat er feitelijk zoiets als ‘rassen’? Of is dat alleen maar verzonnen om variatie te duiden, in hokjes te kunnen plaatsen, scheidingen (breuklijnen tussen verzonnen groepen) te creëren en handhaven? Als het inderdaad een feit is dat iedereen in de kern hetzelfde wil, waarom dan allerlei perversiteiten de wereld in helpen en die nog beschermen ook, desnoods met bijvoorbeeld uithongering en dodelijk geweld?

  IIS [13] reageerde op deze reactie.

 9. Zijn er in de dagboeken van Adolf Hitler nog afgeplakte bladzijden gevonden over zijn diepste geheimen?

  Je weet maar nooit, we leven in heel vreemde tijden waarin alles mogelijk blijkt. Beetje frutselen en friemelen en je hebt zo weer een leuk verhaal erbij die de toestroom van toerisme zeker zullen versterken. Ik ken een Chinees en die heet Ping Ping. Leuke naam.

  Straks de geloofsboeken nog, die blijken opeens veel verborgen/afgeplakte teksten te bevatten die vertellen hoe de goden er werkelijk over denken.

  Nico de Geit [23] reageerde op deze reactie.

 10. En begrijp goed, de mens, en dan vooral bepaalde bevolkingsgroepen, goed scoren en leven wel van ellende, drama, tragedie en verdriet van het verleden. Concentratiekampen zijn ook niet gratis en leveren tot op heden veel geld op. Net als het gepeuter rond het slavernijverleden van Afrikanen. http://balder.org/judea/Joodse-Betrokkenheid-Slavernij-Verleden-Nederland-Suriname-Curacao.php

  En als dat is uitgewerkt en de poel des verderfs opdroogt, is er een probleem. Dan drogen de revenuen op en moet men aan de boel wat pittige kruiden toevoegen om het weer aantrekkelijk te maken. De marketingmachine staat in ieder geval niet stil.

 11. @Nico [14]:

  Het kan zelfs nog dichterbij huis. Let maar eens op mensen die veel met elkaar omgaan, die nemen zelfs, dat is tenminste mijn observatie en persoonlijke ervaring, fysieke maniertjes van elkaar over. Dat is iets waarop ik mezelf ook wel eens op heb betrapt, dat ik bepaalde handeling, maniertjes of grimassen kopieerde en daarna tot mijn ontsteltenis erachter kwam dat ik helemaal niet mezelf was en de identiteit aanmat of overnam van een ander. Ik was over mijzelf verbijsterd.

  Je kunt het zelfs bij mensen thuis terugvinden in de manier van leven en hoe het huis is ingericht, de omgeving bepaalt dan wie of wat je bent of hoe je leeft tot aan hoe je huis eruit ziet of in welke auto je rijdt. Een soort van identiteitscrisis ,-armoede of -geilheid?

  IIS [18] reageerde op deze reactie.

 12. @IIS [17]:

  En men kan over dergelijke thema’s heel diep nadenken en het tot in de diepste wortels willen analyseren of onderzoeken of oneindig ver over filosoferen, dan denk alleen dat dit zo’n beladen zwaar en onbegrijpelijk deel van het leven wordt dat je erin kunt vastlopen.

  Misschien voor sommigen is dat een uitdaging, maar het leven is zo kort en in een toekomstige tijd helemaal misschien niet meer interessant zodra het zover komt dat het naakte overleven zich aandient. Doordat werkelijke grote rampen tot op heden zijn uitgebleven en we in enige vrede leven kunnen we ons met dergelijke thema’s bezighouden, maar zodra zich werkelijk iets groots manifesteert is het ieder voor zich, ongeacht wat je denkt te zijn.

  Gezegend zijn de armen van geest.

  IIS [19] reageerde op deze reactie.

 13. Terug naar Anne Frank, men is dit meisje aardig aan het uitwonen, en dat geeft een nare en vreemde bijsmaak, althans in mijn beleving. Alsof leed en ellende uit het verleden kan worden gezien als een kermisattractie of ‘handeltje’ opgetuigd met daaromheen een strak gecoördineerd neerslachtig en naargeestig decor met rekwisieten uit een kloten epoche.

  Je kunt er nog net iets van vinden, maar dat is de grens, want daaraan voorbij is bijna levensgevaarlijk. Ook dat zegt genoeg over waar we met onze zogenaamde vrijheid aan toe zijn, nog steeds.

  En ik blijf erbij, het is niet meer dan heel goede nering. Was toch altijd al zo, de één z’n dood is de ander zijn brood.

  gravatar [30] reageerde op deze reactie.

 14. Al met al… liggen magische of mysterieuze sfeertjes al eeuwen goed in de markt, vooral als er een spannend verhaal aan vast zit. En dat wordt ook stevig uitgebaat, op allerlei manieren. Maar ja, illusionisme kan geen gezonde, robuuste gevolgen creëren.

  Terug naar de nuchtere werkelijkheid zou je kunnen stellen dat er een lijst met actiepunten is ontstaan, wit papier met zwarte inkt beschreven, een soort zwartboek, dat eerlijk onder ogen gezien moet worden om ze één voor één definitief weg te vagen. Het doel is een tabula rasa (onbeschreven blad) te creëren, een schone start, hoewel daar misschien wel een carte blanche voor nodig kan zijn. Want laten we eerlijk zijn, tradities en wetgeving kunnen onbehoorlijk in de weg zitten.

  Als het op leven en over-leven (over het leven zien) aankomt, zijn alleen de feiten interessant, om op grond daarvan van perversiteiten af te komen. Misleidende verzinselen kun je daarbij missen als kiespijn. Hoewel niemand zonder robuuste werkhypotheses etc. kan.

 15. @jhon [21]:
  Een paard kan ook hard lopen!!
  ==================================================
  Ik weet niet wat ik wel wil, maar wel, wat ik NIET wil!
  En dat veroorzaakt soms problemen!!

  Veel al voor anderen, die vinden dat je het WEL, moet willen!!

  Veelal voor eigen bestwil!!
  Zegt men dan!!

  jhon [25] reageerde op deze reactie.

 16. @Nico de Geit [23]: Ooit las ik het boekje “De joden zijn geen goden” (PDF via deze pagina).

  De auteur probeerde de zgn. aura van vermeende goddelijkheid, halo’s, ter discussie te stellen. Hij werd prompt vanwege vermeend antisemitisme voor de rechter gesleept, hoewel ik destijds via rechtstreeks contact met hem meer de indruk kreeg dat het hem om de naakte waarheid ging. Hoe dicht hij die genaderd is, is een ander verhaal. Hoe dan ook reikte hij stof tot nadenken aan die in plaats van een dagvaarding beter tot zelfreflectie en dialoog had kunnen leiden.

 17. Heb dit artikel en reacties nog even laten bezinken. Alles op een hoog, abstract niveau bezien: Het was ons inziens een historische fout om groepen te creëren die als machtsblokken gingen optreden, en om verzinselen in omloop te brengen. Daar komen sociale breuklijnen van; insiders vs. outsiders. En perversiteiten zoals veronderstelde superieuren en inferieuren. De één die zich tegen de ander afzet of partijen met elkaar gaan strijden.

  Wij (man vrouw) geloven niet in sociale breuklijnen, die gedefinieerd worden rondom afkomst, huidskleur, nationaliteit, religie en wat dies meer zij. Van nature bestaat er namelijk alleen maar gezond/ongezond.
  Gezond is niet een zodanig overwicht hebben dat een ander niets tegen je kan beginnen, dat is een perspectief dat aangedreven wordt door angst.
  Van nature verwijst gezond naar fysiek, mentaal, sociaal. En die werkelijkheid is hard, want van nature bestaat geen lange lijdensweg van ziekte, maar alleen leven en dood met een korte overgangsfase. Wat daarvan gemaakt is beschouwen wij als een perversiteit.

  Wij wensen neutraal te zijn en te blijven, met dien verstande dat perversiteiten voor ons onaanvaardbaar zijn. Die mogen wat ons betreft uitgeroeid worden.

  Datgene wat beschavingen overeind houdt zijn haar diepste geheimen, die het zicht op feiten perverteren. De maniertjes om anderen te bedwingen, onder controle te houden, te sturen en gebruiken, bepaalde posities te vullen en wat dies meer zij.

  Het oorspronkelijke doel van beschavingen was om een bepaald verval, degeneratie, tegen te gaan. Maar het middel werd een doel, met alle gevolgen van dien. Inmiddels is het middel erger dan de kwaal. Veel erger. Dat erkennen is een eerste stap. Er gaat niets boven de naakte waarheid, de feiten, die dan misschien wel hard kunnen aankomen maar ook heilzaam uitwerken.

 18. Als er straks onder de afplaksels blijkt te staan dat Anne dol was op arme negertjes en zichzelf niet in haar lichaam herkende maar liever een leuter had gehad weet ik hoe laat het is en vallen alle stukjes welgevallige teksten op z’n plaats.

 19. @IIS [20]:
  Jij snapt het nog steeds niet iis , jij komt na al die jaren dom gezeur nog steeds niet verder dan wat infantiel gezeik.

  Get a live, pisvlek.

Comments are closed.