maandag, 14 mei 2018
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Beste Cliënt

Vrijspreker: We begrepen onlangs al dat Leo Stevens er bezwaar tegen heeft dat de belasting hem aanspreekt als cliënt. Hij wilde dat het duidelijk was dat de onderdaan geen keuze heeft. U kwam de term cliënt nog ergens tegen op een plaats waar het niet gepast was. Waar was dat?

Opperdienaar: Er virussen in omloop die je hele computer versleutelen en je dan losgeld laten betalen om weer bij je data te kunnen. Ze nemen je data als het ware in gijzeling. Je zult niet snel zeggen dat je een klant bent van degene die dat losgeld eist. Toch gebeurde het onlangs dat je deze boodschap op je PC kon vinden:

Dear Client,

We apologise for inconvenience with your files. So we make a business offer to order file recovery service from us. We do not extort money. File restoration is an optional service. Also we do auditing of your network for FREE, if you order file recovery service. This software uses ecies-secp192R algortihm to create a unique pair of public private keys for the session. Each file is encrypted with random key. We strongly recommend you do not use 3rd party decryptors, because they can damage your files. But if you want to try restore files by yourself, please make sure you make backup copies of your encrypted files.

Keep in mind there are fake services offering decryption. Do not believe them or you will loose your money.

Sinnec FES

Hierbij staat FES voor ‘File Encryption Services’. Het is dus een dienst, net zo als de belastingdienst. Daarnaast spreken ze je aan als cliënt. Het is geen afpersing benadrukken ze: Je hoeft niet te betalen voor het ongedaan maken van de versleuteling van je bestanden. Het is vrijwillig. Verder moet je uitkijken voor bedriegers. Die maken je alleen maar geld afhandig, maar helpen je niet echt zoals dit ‘bedrijf’. Net zoals elke geldeis van de overheid de betrokken waarschuwing bevat: “Voorkom verhoging, betaal op tijd.” “Voorkom verlies van je bestanden, gebruik alleen de enige echte FES”.

 

 

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Nico schreef op : 1

  Dit heet ransomware. Vergelijkbaar met de manier waarop regeringen met gewone mensen omgaan. Levens in gijzeling nemen en discutabele voorwaarden voor ‘bevrijding’ stellen.

  Verwarrend hoor… wie is nu deel de asset class? Asset betekent ‘bezitting’. Voor inlichtingendiensten zijn medewerkers die inlichtingen produceren ‘assets’.
  Bill Gates draaide dit om door (over Bitcoin) te zeggen:

  “It’s one of the crazier speculative things… because as an asset class you’re not producing anything… you shouldn’t expect it to go up…”
  (bron)

  Hoe het verhaal ook gedraaid wordt, het betreft een gebruikerscultuur die gefundeerd is om misbruik en mishandeling van derden. Niet op gezonde individuele ontwikkeling.

 2. IIS schreef op : 2

  Gelukkig kan ik mijn computer nog in de afvalemmer gooien, dat gaat met de afpersers, de criminele organisatie ‘de overheid’, even wat moeilijker.

  Maar de bevolking moet natuurlijk wel goed begrijpen dat een overheid zorgvuldig omgaat met het geld wat ze met geweld afpersen. Ze geven het aan namelijk aan honderdduizenden vreemdelingen in dit land en aan miljoenen vreemdelingen wereldwijd en zorgen er verder voor dat er vrede komt in het MO door F16’s te sturen en huurmoordenaars daar van revenuen te voorzien. Met natuurlijk nog wel veel meer, maar dat mogen wij belastingslaven natuurlijk niet weten, anders trekken we nog verder bleek weg en dat is slecht voor de arbeidsethos.

  IIS [3] reageerde op deze reactie.

 3. IIS schreef op : 3

  @IIS [2]:

  Kleine schoonheidscorrectie:…dat is slecht voor -het- arbeidsethos…En de huurmoordenaars zijn ‘onze’ gematigde, keurig nette fundamentalistische rebellerende lieve geloofsfanatici die vol zitten met captagon of coke en met watjes schieten op een mensen in een soeverein land (Syrië), waar een dictator aan de macht is die al decennialang veel te goed voor zijn volk heeft gezorgd.

  btw, Dezelfde keurige nette iets verwarde ex huurmoordenaars lopen op dit moment in NL vrij rond, maar vormen geen bedreiging voor de samenleving, dat heeft de overheid al meerdere malen gegarandeerd.

  IIS [4] reageerde op deze reactie.

 4. IIS schreef op : 4

  @IIS [3]:

  En verder blijf ik me verbazen, maar wat de neuk hebben wij te zoeken in het MO? Begrijp wel waarom, maar waarom laten mensen zich nog altijd wijsmaken dat men daar is om landen of het volk te bevrijden die helemaal niet bevrijd willen worden. Wie heeft NL het recht gegeven zich te mengen in buitenlandse aangelegenheden? Hetzelfde wat ze presteert in NL met door hier verder zich als kanker binnen te vreten in de privésfeer en te beweren dat jij en je bezittingen toebehoren aan een overheid wat steeds vaker gaat onder de noemer van “terrorismebestrijding” of andere niet valide onzin.