Mag de staat bepalen wat er met uw lijk gebeurt? Of wenst u dat zelf te doen? U kunt hier een referendum aanvragen.

9 REACTIES

 1. Mini referendum !
  JA X donor JA X donor – ontvanger.
  NEE X géén donor NEE X géén donor ontvanger.

 2. maar voor u “gaat” nog een “sterfbelasting” doneren aan de Staat.
  De staat mag blij zijn dat dit over uw bezittingen gaat en niet over uw lijk, bij een donatie van een orgaan zou dit lijk nl minder waard zijn. Maar hoe dan ook het gaat over uw of over “mijn lijk”.
  Vreemd toch dat bij de sterfbelasting uw lijk geen bezitting blijkt te zijn. Hoe het ook zij bij leven is voor de staat uw vermogen uw bezitting en na de dood uw lijf een bezitting. Wettige heling verus wettige roof.

 3. Is dat “lijk” nou net niet de kwestie? Je kan -bij mijn weten- geen organen halen uit een donor die dood is. De beoogde donor moet nog een beetje levend zijn, waarschijnlijk toegetakeld door een ongeluk.

  Dus kan de vraag worden: “leggen wij Mevrouw Dijkstra nog een jaar of wat aan de apparatuur, of snijden wij ze open?” en “Wat vind de verzekering er van?”. Ik neem die beslissing liever zelf, of delegeer dat aan mijn familie.

  Geinig detail, was het niet zo dan ene Mabel Wisse Smit voor orgaandonatie was maar er tegen toen haar eigen Prins aan de apparatuur in coma lag?

  jhon [6] reageerde op deze reactie.

 4. @Hang Bejaarde [5]: “hersendood” * is een toestand waarbij er oedeem in de hersenen optreed ! het lichaam “leeft” door het kunstmatig in werking te houd middels hart/long machine.

 5. Organen worden volop verhandeld en leveren veel geld en de ziekenhuizen willen wel, ook daar moet geld binnenkomen.

  Lijkt me dus dat men er extra op gebrand is zoveel mogelijk organen te verzamelen. Beetje zitten azen op mijn organen? Ga fijn dood, zou ik zeggen, ben ik op dat moment dan ook mee bezig. En wat heb ik met vreemden te maken, meeste mensen zijn gewoon idioten of klootzakken en die moeten dan gered worden, met mijn organen? En hoef ook geen organen van een ander, ga wel door als het zo moet zijn.

  En dan nog te bedenken dat je niet kan vertellen dat je zwaar hebt liggen lijden tijdens het opensnijden en organen oogsten. Het lijf schijnt nog een lading spierverslappers ingespoten te krijgen omdat het anders ligt te spartelen. Dat zegt mij genoeg.

  Het is alleen mijn kind die ik zal helpen indien deze van mij een orgaan nodig zou hebben. De rest zoekt het maar fijn uit.

  En de rijken der aarde die een orgaan nodig hebben die kopen deze maar in India. Daar doen ze vrijwillig hun hart doneren.

  Of ze gaan dood en daar zijn mensen heel verdrietig om.
  Over de doden niets dan goeds…. https://www.youtube.com/watch?v=S28g9ILIIoI

  IIS [8] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.