Deze week een wat persoonlijker bericht. Na ruim drie jaar iedere zondag een column gepubliceerd te hebben op de Vrijspreker, heb ik besloten om daarmee te stoppen. Ik blijf wel schrijven, maar zal dat in plaats van iedere week dus minder regelmatig doen. Hieronder leg ik uit waarom.

De belangrijkste reden voor het stoppen is simpel: gebrek aan tijd. In de afgelopen jaren had ik – als student zijnde – genoeg tijd om iedere week een artikel te schrijven, maar ik merk nu het einde van mijn studententijd nadert dat dit steeds minder vaak het geval is.

Daarnaast heb ik inmiddels zoveel artikelen geschreven (plus twee boeken), dat ik het soms lastig vind om nog een onderwerp te bedenken waarbij ik denk dat mijn mening of kennis echt iets toevoegt aan het maatschappelijk debat.

Door te stoppen met mijn wekelijkse column hoef ik alleen nog te schrijven als ik tijd heb en graag mijn mening ergens over kwijt wil. Bovendien kan ik dan zodra ik het weer rustiger krijg, meer tijd vrijmaken voor het op andere manieren promoten van het libertarisme.

Ik blijf mij dus inzetten voor de verspreiding van onze idealen. Ik ben pas 23 en heb hopelijk nog een heel leven de tijd om die libertarische samenleving ietsje dichterbij te brengen. Voor nu wil ik in ieder geval iedereen bedanken die regelmatig mijn column las.

Met vriendelijke groet,
Gale Boetticher

P.S. Op de website galeboetticher.com is een handig overzicht te vinden van mijn artikelen, voor wie ze graag terugleest.

14 REACTIES

 1. Spijtig te vernemen dag je stopt met je colum, maar zoals je aangeeft wil je je blijven inzetten voor het Libertarische gedachte goed! Je boekjes zijn tot zover in in mijn directe omgeving een groot succes! Blijf je volgen.

  Met vriendelijke groet,

  Hans van der weide

 2. Je hebt je bijdrage geleverd in de vorm van artikelen, die in de mainstream media niet meer gepubliceerd worden. Tenzij de samenleving hierom vraagt, wat heel zeldzaam is.
  Het heeft op de vrijspreker tot veel discussies geleidt en iedereen kon op basis van zijn of haar eigen denkwijze reageren.
  Aan jouw inzet en energie, zal het niet liggen.
  Succes met je werkcarrière.

 3. Uit je bericht begrijp ik dat je vindt dat het gaat om de kwaliteit, niet om de kwantiteit. Helemaal mee eens. Bedankt voor je inzet. Maar niet alle stukjes hoeven naar mijn idee volledig nieuwe elementen te bevatten. Lezers die alleen maar herkennen dat jij integer worstelt met gedeeld gevoelde maatschappelijke tegenstrijdigheden zijn je ook dankbaar. En die lezers heb jij.

 4. Jammer dat je stopt maar je hebt gelijk. Altijd je eigen weg blijven volgen. Toen ik 23 was had je geen internet maar iedereen kan op z’n eigen manier tegen “The Matrix” vechten. Ik denk dat ik ook een vrijheid-blog online ga zetten. Ik heb er al het nodige voor geschreven. Hoe meer hoe beter. Succes met je verdere plannen!

  Wat studeer je eigenlijk (ben gewoon nieuwsgierig)?

  ratio [11] reageerde op deze reactie.

 5. Eens een vrijspreker schrijver, altijd een vrijsprekers schrijver.
  Naast het archief wat, als het goed is, blijvend beschikbaar blijft, blijf je van harte welkom hier!

 6. Dank voor al je artikels en succes met je loopbaan. Ik vrees dat ze een onophoudelijke bron zal zijn van libertarische ergernis en daarmee inspiratie voor nieuwe artikels.

 7. Beste Gale. Je hebt geschreven toen anderen zwegen. Dank voor al je artikelen. Succes met je loopbaan.

 8. @Gale Boetticher [6]: @ratio [11]: Die vrijheids-blog is een gedachte waarmee ik momenteel speel, niet iets waarmee ik perse wil concurreren. Vanwege een schrijf-cursus die ik heb gevolgd ben ik dagelijks bezig om een vast aantal minuten te schrijven over een ander onderwerp. Snel denken en -schrijven is het doel van die oefening. Dat heeft een hoop werk opgeleverd dat makkelijk uitgewerkt kan worden naar andere artikelen. Writers block (wat ik in het verleden wel eens had) heb je niet als dagelijks schrijft.

  Dat online zetten lijkt mij wel een leuk experiment. Vind men mijn schrijfsels dan een Nobel-prijs waard, of een enkele reis naar het gekkenhuis? Bewerken en hier plaatsen? Ik ga er over nadenken en kom daar rond de zomer op terug. Ik moet ook iets kunnen toevoegen aan wat er al geschreven is.

 9. Ook aan allen die na mijn vorige reactie gereageerd hebben: bedankt! De artikelen die ik nog zal schrijven, zullen gewoon op de Vrijspreker verschijnen.

 10. @mario [8]:

  Hoewel ik – helaas – momenteel geen tijd heb om uitgebreid met een boek te helpen, ben ik zeker bereid om je specifieke tips te geven. Dus mocht je vragen hebben, dan kun je die mailen naar galeboetticherwebmaster [@] gmail.com. Hoe meer libertarische boeken, hoe beter. (ik check die mail overigens niet heel vaak, dus het zou even kunnen duren voor er een reactie komt)

  Als algemene tips zou ik verder willen geven: maak het boek niet te lang, verdeel het in korte hoofdstukken, schrap zinnen die je niet echt nodig hebt om je punt te maken, maak van tevoren een duidelijk plan met wat je wil schrijven en in welke structuur, en kijk goed of je met je boek iets kunt toevoegen aan de bestaande lectuur.

  Veel succes in ieder geval!

Comments are closed.