Een juriste vertelde me eens dat tijdens haar eerste les familierecht de hoogleraar zei: “Als je later trouwt zonder huwelijkse voorwaarden dan geef ik je met terugwerkende kracht een onvoldoende voor dit vak”. De consequenties kunnen groot zijn en soms erg onredelijk. Waarom heb ik dat nooit gehoord tijdens maatschappijleer? Dan zou ik nog iets nuttigs geleerd hebben op Staatsschool.

Veelal pakt een scheiding slecht uit voor de man (dit artikel spreekt over financiële abortus maar is niet aan te raden als u slecht tegen vulgair taalgebruik kunt), maar nu vrouwen ook steeds meer gaan verdienen komt het wel eens voor dat de vrouw alimentatie aan de man moet betalen. Dan is al dat feminisme opeens niet zo geweldig meer.

Merkwaardig ook dat vrouwen altijd pleiten om met geweld (aka wetten) voor evenveel vrouwelijke CEO’s te zorgen, maar nooit evenveel vrouwelijke kompels of vuilnisophalers. In de Sexodus serie gaf ik aan dat de vrouwen zoveel ‘rechten’/privileges bij elkaar gestemd hebben dat het onwaarschijnlijk is dat die ooit massaal libertarisch zullen gaan stemmen. En de overheid heeft de helft van de mannen afhankelijk gemaakt van uitkeringen of overheidsfuncties of speciale privileges, dus via het stemlokaal valt er waarschijnlijk weinig te bereiken voor de LP.

Daarnaast heb je misschien geen zin om een kind op de wereld te zetten vanwege de enorme Staatsschuld die het in de schoot geworpen krijgt bij geboorte en de nog hogere belastingdruk in de toekomst om de vergrijzende bevolking die zichzelf een een goudgerande verzorgingsstaat bij elkaar gestemd hebben te onderhouden? Om over de toenemende problemen met immigratie nog maar te zwijgen (hoewel het interessant wordt om te zien hoeveel er van het feminisme overblijft onder sharia recht). Dus waarom zou je dan nog trouwen? Wat doe je dan als man? Volgens de MGTOW beweging  (Men Going Their Own Way) zijn er ruwweg 3 opties:

Going full ‘ Unabomber’. Hutje op de hei, eigen voedsel verbouwen en geen contact met vrouwen.  Deze optie is voor de MGTOWs die het niet alleen gehad hebben met vrouwen maar ook met de uitdijende overheid.  De MGTOW beweging praat net als het libertarisme ook over ‘Red Pilled’ om aan te geven dat je dingen heel anders ziet nadat je de waarheid kent over het familierecht en hoe vrouwen en relaties in elkaar steken.

Wel contact met vrouwen maar niet in de relatiesfeer.  Ik ken mannen die 2 keer per jaar naar Fortaleza of Phuket vliegen en daar volop van Bonkestein gaan om het daarna weer 5 maanden alleen te kunnen uitzingen met een kratje bier en een Xbox. Zolang ze het bij meerderjarige vrouwen houden is het betere ontwikkelingshulp dan de orgies van Oxfam  en stukken beter dan ‘going Incel’ zoals die gek met dat busje in Toronto.

Wel daten met vrouwen en soms zelfs LTR (Long Term Relationship), maar alleen met de juiste vrouwen en never nooit niet trouwen. Dat is equivalent aan je hoofd in de strop hangen.  Je wilt niet degene zijn die over 10 jaar zegt:‘ik zou wel willen scheiden maar ik kan het niet betalen’. De NL variant van deze strategie is waarschijnlijk seriële monogamie.

De eerste twee methoden zijn vrij eenvoudig,  alhoewel in NL erg weinig hei meer is voor je hutje.  Dan kun je beter emigreren, maar je blijft altijd veroordeeld tot een belastingboerderij. Overheden zijn als een huidziekte die zich over de gehele aarde verspreid heeft (ik meen dat Doug Casey dat gezegd heeft). De derde methode vergt wat navigation skills om de valkuilen en landmijnen van de dating en relationship scenes te vermijden. Daar zijn dan ook de meeste MGTOW adviezen op gericht. Zoals:

Hoe verwerk je het einde van een relatie.  Imho is B&B (Bier en van Bonkestein gaan)   de beste methode om snel weer boven Jan te zijn na een scheiding. Overigens de eerste B goed doseren anders lukt de tweede B niet meer en voor je het weet behoor je tot het zwakke geslacht met het slappe geslacht. (heb ik gelezen ergens, zou mij natuurlijk nooit overkomen)

Hoe zorg je dat je ‘dating material’ wordt.  Een Alpha male die F***s ipv een Beta voor de Buck$.

Welke vrouwen absoluut te vermijden.  De gold digger, jaloerse types etc.

De problemen met daten van single moms.

Psychopaten herkennen voor het te laat is. Dit verhaal is haast niet te geloven.

Hoe financiële schade te beperken in geval van scheiding.  (helaas vaak US specifiek)

Hoe de Sexual Market Value en Hypergamy werkt voor mannen en vrouwen. Bij mannen helpt het als ze wat geld hebben, derhalve is het kaalplukken na een scheiding een vorm van financiële castratie. “Hell hath no fury like a woman scorned” zeker nadat ze ‘ the wall’  geraakt hebben. Wie wel eens op Dating Apps/Sites rondstruint ziet dat vrouwen zo rond de 35 vrij snel veranderen van Tinderella in Cruella. Dat heet ‘hitting the wall’. Bij sommige vrouwen lijkt de muur raken meer een klap van de molen:

Er zijn er zelfs adviezen op de MGTOW fora over hoe om te gaan met kaalheid.  Beetje vreemd want iedereen weet dat je kaalheid kunt tegengaan door dagelijks met WC papier op je hoofd te wrijven.  Op mijn kont werkt dat namelijk uitstekend!

Hijseenberg, Mei 2018

PS:  bespaar me de comments dat u al jaren gelukkig getrouwd bent. Ik ken een Chinees die in de NBA speelt.

14 REACTIES

 1. SMV is wel aardig, maar het is nogal moeilijk om dat te “faken”. Wel, misschien wel voor 1 avond…

  Overigens kan ik je een stukje van Roger Devlin aanbevelen: Sexual Utopia In Power. (Ik heb wel gelezen dat dit stukje het begin van MGTOW zou zijn geweest) Ik weet helaas niet meer waar ik het gevonden heb, even duckduckgo-en dus. (Er is ook een gelijknamig boek, maar ik bedoel een korter schrijven uit 2006)

  Een link naar heartiste mag ook niet ontbreken: https://heartiste.wordpress.com/
  Tegenwoordig zowel politiek, race realism, SMV en meer.

 2. Of wordt volwassen. Hoog Calimero gehalte dit stukje. Ik zou de hoogleraar niet serieus nemen. Hij dient de “techniek” te onderwijzen en niet de toepassing er van. Hij geeft recht, geen levenslessen. Verhip, dit heeft meer van een preek. Sorry.

 3. In het verhaal van MGTOW spelen ook reproductive rights. Helaas kennen we (man vrouw) de klaagzangen over disfunctionele of ronduit satanische man/vrouw relaties. Wat we missen is de invloed daarvan op kinderen, want die worden er de dupe van. Met als gevolg dat die kinderen te vaak zelf ook niet in staat zijn om gezonde, stabiele relaties te onderhouden. Voorbeelden doen volgen, wat op allerlei manieren kan uitwerken.

  Als je het spoor terugvolgt, naar de oorsprong van problemen, dan kom je uit op een groep aristocraten (genderrol man) die zich dominant boven een volgzame bevolking (genderrol vrouw) stelde. Daarmee werd de natuurlijke ‘atoomkern’ van een individuele man en vrouw die zich vrolijk met elkaar vermengden om samen gelukkig te worden overboord gekieperd.
  De traditie gebiedt dat een dergelijke individuele, ontkiemende relatie zich dient te modelleren naar het patroon van maatschappelijke genderrollen. Een recept voor een geforceerde gebrekkige toestand, waaruit velen zich door onwetendheid niet kunnen ontworstelen. Wat frustraties genereert, die soms – en tegenwoordig steeds vaker – op een echtscheiding of zelfs vechtscheiding uitdraait.

  Tegenover MGTOW (tegen elkaar afzetten) staat Women Going Their Own Way (WGTOW) – op een andere manier toenadering zoeken. Nee, een man hoeft echt niet een dappere ridder op een paard te zijn, nee, een vrouw hoeft echt niet als een prinses op een voetstuk gezet te worden. In feite zet deze beweging zich af tegen genderrollen. Hoewel dat niet genoeg is, want hoe komt men terug in een gezonde situatie die bestond nog voor de introductie van het rollenspel van genderrollen? Dat moet opnieuw geleerd worden, omdat die kennis niet of nauwelijks in levende voorbeeld voorhanden is.

  Vooralsnog besluiten steeds meer mannen homo te worden, steeds meer vrouwen om lesbo te worden en zijn er zelfs overlopers; transgenders. Of vrouwen die dominante ventjes echt zat zijn en zeggen “alles went, behalve een vent”, of andersom. Asexualiteit. Soms letterlijk, soms figuurlijk als in een genderrol aannemen. De traditionele genderrol lijkt overigens figuurlijke bisexualiteit te impliceren, terwijl figuurlijke panseksualiteit (ook kinderen worden van nature daadwerkelijk wijzer gemaakt, door ouders als liefhebbers) gewoon natuurlijk gedrag is.

  In klaagverhalen en klaagzangen zijn wij niet geïnteresseerd, want het is in de kern telkens weer hetzelfde liedje. Meestal komen die erop neer dat de betrokkene gewoon de zin niet krijgt. Als dwingend gedrag mislukt, er eventueel backfire volgt, dan volgen de klaagzangen. Zelfreflectie vindt dan niet plaats, of niet eerlijk, niet objectief.

  Kinderen hebben de toekomst. Wanneer die wijzer gemaakt worden, kunnen ze breken met het gedrag van voorgaande generaties en zelf voor een betere toekomst kiezen. ‘Volwassenen’ en meerder-jarigen die al in de ellende zitten zijn veelal niet meer te redden, vooral omdat toegeven dat wat gezaaid wordt vroeger of later ook oogstrijp wordt en in volle ‘glorie’ zichtbaar wordt teveel gevraagd is. Wat heel jammer is, want krampachtig willen behouden wat niet de moeite waard is (want vergiftigd, vervuild, daardoor ongezond) heeft bepaald geen waarde.

  Nico [6] reageerde op deze reactie.
  Hang Bejaarde [8] reageerde op deze reactie.

 4. @Nico [5]: Zojuist meldde ik dat uiteindelijk kinderen (en daarmee de toekomst) de dupe worden van de man/vrouw problemen. Dat is niet helemaal waar, dus moet ik mezelf corrigeren.

  Laat niemand onderschatten welke invloed dergelijke perikelen hebben op een man en vrouw die een daadwerkelijke gezonde, bloeiende relatie wensen. Die worden systematisch geconfronteerd met de milieuvervuiling van gestoord gedrag. Vanaf gefrustreerd en rigide tot en met obsessief-compulsief. Een beetje psychiater moet wel erg vasthoudend zijn om niet moedeloos te worden en bij gebrek aan beter over te gaan op pillen om symptomen te bestrijden, iets anders dan oorzaken. Liefde en eeuwenoude tradities verdragen elkaar niet, die bijten elkaar.

  Liefde is een woord wat vaak misbruikt wordt. Het duidt meestal op gewenst gedrag. In sociale zin (naastenliefde) of individueel. “Ik hou van je” betekent dan in feite zoiets als “ik wil neuken”, “ik wil een kind” en/of “ik wil een huishoudster”. Met mooie woorden strooien om je zin te krijgen. Dat is geen liefde, maar manipulatief gedrag wat logischerwijs vroeger of later door de mand valt. Met alle gevolgen van dien.

 5. “Een Alpha male die F***s ipv een Beta voor de Buck$.” Dat is de klassieke tegenstelling van de ‘lover’ versus de ‘provider’ -type mannen. Sommigen versus de meesten.

  De ‘lover’ is om sex mee te hebben (als vrouw) en om zwanger van te worden. De ‘provider’ is de sukkel die voor het kroost mag zorgen voor en na de scheiding. Dit is in mijn ogen basale evolutie-psychologie. Een kind van een alpha-man heeft waarschijnlijk meer kans om succesvol op te groeien dan een van een beta.

  Nu vind ik dat vrouwen in (niet alleen) NL vrij egoistisch en arrogant zijn geworden, vooral in de randstad. Dus ik heb alle begrip voor mannen die voor B&B gaan. Komen hun exen en mislukte dates wel op mijn pad vroeg of laat. Aan de andere kant zijn mannen in NL wel erg verwijfd geworden. Zoals bijvoorbeeld hipsters die baarden hebben en aan boksen doen, maar toch niet mannelijk zijn.

  Persoonlijk denk ik, als je wilt trouwen en dergelijke, het beste een vrouw in Oost-Europa of Zuid Amerika kan vinden. Eentje met meer traditionele normen en waarden. Die in West Europa zij kapot.

 6. @Nico [5]: Interessante gedachte, dat van de “maatschappelijke genderrollen”! Dat zie je nu nog steeds. Maar nu met de overheid in de vorm van een gestoord en irrationeel alpha-vrouwtje tegenover een bevolking van beta-mannetjes die zich wel gelukkig voelen in deze rol.

  Nico [9] reageerde op deze reactie.

 7. @Hang Bejaarde [8]: Ja, dat is het punt. Rollen die doorwerken naar de meest intieme delen van levens. Eerlijk is eerlijk, de ‘kinderen des volks’ kunnen het missen als kiespijn dat er allerlei alfa figuren ‘vader en moeder’ over hen spelen. Daar worden ze niet wijzer van, het belemmert gezonde ontwikkeling.

  We (man vrouw) hadden het hier zojuist over narcistisch gedrag.
  Allerlei elitaire figuren en dito clubs zijn voldoende narcistisch om te wensen dat hun perverse denkwijzen en gedrag onder gewone mensen weerspiegeld worden. Aangezien die niet de moeite waard zijn, lukt dat niet zo best, waardoor een cultureel klimaat van Global Cooling ontstaat.

  Wanneer iemand in die culturele context gezonde individualiteit (voor iedereen) voorstaat, wordt ‘ie prompt beschuldigd wordt van narcisme. In psychologie heet dat projectie.

  Waanzin regeert.

 8. Aangezien deze site bezocht wordt door 98 procent mannen

  Is een ‘men going their own dick’ reverentie, een goede toevoeging

  Serieus, waarom is ‘an’cap , voor 99 procent bestaande uit heren ? Een piemelfeestje, noemde we dat vroeger. Dat je wel vrouwen heb uitgenodigd , maar ze wilde niet komen , dus ga je met je zweterige vrienden maar op de bank zitten en doodse stiltes laten vallen

  Ik ben niet het soort van persoon dat dan gaat zeiken over dat zoiets ‘problematisch’ is, zoals andere heren van links dan doen

  MGTOW

  ik snap dat soort bewegingen niet zo. Ik snap ook de haat naar feministen niet zo. Ik heb persoonlijk niet het gevoel dat een matriarchaat mij wurgt

  Iemand als ik gaat sowieso wel zijn eigen weg, of ik nou man of vrouw ben

  saluut, heren

 9. In veel matrilineaire culturen vroeger en restanten ervan bestaat er geen huwelijk, geen ontrouw, geen verkrachting, geen oorlog, geen honger, geen macht. Vrouwen leven er met andere vrouwen en gaan sexuele relaties aan met verschillende mannen zoveel als ze maar willen. Wanneer er een kind geboren wordt uit deze relaties of momenten wordt deze opgevoed door een oom van de vrouw. Waardoor de vrouw haar tijd en zelfstandigheid en onafhankelijkheid economisch en financieel blijft behouden. Weet je, kapitalisme/communisme en westerse barbarisme als levensmodel maakt veel kapot voor mensen in het algemeen. Kijk ook even out of the box en verder dan je eigen ego zou ik zeggen. Mensen samen kunnen ook gelukkige samenleveningen en samenbelevingen creeeren….en dan nog.. keuzevrijheid of je n ellende eenzaamheidsverhaal wilt leven of iets beters@mario [11]:

 10. @mario [11]: Voor een trouwbelofte heeft niemand de staat nodig. Het huwelijk is niets meer dan een juridisch contract dat het waanidee, bij derden, dat ze belangrijk en onmisbaar zouden zijn, voedt. Dat wordt in stand gehouden doordat een trouwbelofte zonder bijbehorende huwelijksakte maatschappelijk niet aanvaard wordt.

  Een ‘gedwongen kindhuwelijk’ met de staat is weinig meer dan een systematische mentale verkrachtingspartij van de pure innerlijke natuur die net zo lang doorgaat totdat de betrokkene precies denkt en doet wat kopstukken willen. En dan liefst, als een gestoorde verkrachter, te horen krijgen ‘ik hou van je’, ondertussen bewerend dat het allemaal toch echt uit liefde is gedaan. Maar nee, het ging ‘gewoon’ om het afdwingen van gewenste denkwijzen en gedrag, meer niet.

  De eeuwenoude dreiging van pausen aan het adres van keizers en vorsten is ‘doe wat ik wil, of ik excommuniceer je’, wat sociaal isolement betekende. De ontvangers gaven dat weer door aan onderdanen; ‘doe wat ik wil of ik bezorg je de hel’, met hetzelfde eindresultaat. En nog steeds wordt die perverse traditie hoog gehouden, hoewel in gemoderniseerde vorm. Pervers omdat het een systematische, flagrante schending van pure natuurwetten inhoudt.

  Traditioneel is het de genderrol ‘man’ die als Me de Maät van goed/fout vaststelt voor de genderrollen ‘vrouw’ en ‘kinderen des volks’. Aangezien die strijdig zijn met pure natuurwetten, zo ongezond als de pest.

 11. MGTOW – één van de laatste ontwikkelingen inzake de seksuele revolutie.

Comments are closed.